ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν∆ στην πρόθεση ψήφου καταγράφουν τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον σαββατιάτικο Τύπο. 

Η «Αγορά» φιλοξενεί αποκαλυπτική δημοσκόπηση της MRB που καταγράφει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ κατά 4,3% στην πρόθεση ψήφου και κατά 5,5% στην εκτίμηση ψήφου. Η πλειονότητα των ψηφοφόρων πάντως, τάσσεται κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. 

Εφημερίδα των Συντακτών

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 11,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής» δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue και την οποία θα δημοσιεύσει αύριο, Σάββατο 22 Νοεμβρίου, η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38,5% (35,5% τον Οκτώβριο στην έρευνα της ίδιας εταιρείας) και η ΝΔ 27% (27%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 8,5% (10,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 5% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (3%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν το 4,5% (4,5%).


ΤΟ 74% ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟ

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 74% των ερωτηθέντων εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας, έναντι του 17% που δηλώνει ικανοποιημένο. Εξάλλου, οι ψηφοφόροι δηλώνουν σε ποσοστό 77% ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει, έναντι μόλις 22% που πιστεύουν το αντίθετο, ενώ το 1% δεν εκφράζει γνώμη.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,7% έναντι της ΝΔ 

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,7% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, που θα δημοσιεύσει αύριο, Σάββατο 22 Νοεμβρίου, η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3% και η ΝΔ 18,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 5,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, οι Οικολόγοι με 1,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ. από 1,3%. Άλλο κόμμα 4,4%, Άκυρο ή Λευκό 4,8%, Αποχή 7,7%, Αναποφάσιστοι 13,7%. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">