ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου σήμερα και η τοπική ενορία στην Τερψιθέα Γλυφάδας  γιορτάζει, γιατί σήμερα η  Μαρία η Πάναγνος Παρθένος κόρη της Ναζαρέτ, ως τριετίζουσα δάμαλης προσάγεται και εισέρχεται εις τα Άγια των Αγίων του πανσέπτου ιερού ναού του Κυρίου και ο Ζαχαρίας αγαλλιάζεται θεοπρεπώς όταν υποδέχεται την παιδίσκη Μαριάμ.


Με μεγαλοπρέπεια  και ιερή κατάνυξη εορτάστηκε στην ενορία μας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Βρεθήκαμε στον ιερό ναό των εισοδίων της θεοτόκου μαζί με εκατοντάδες πιστούς που παρακολούθησαν την  λειτουργία,  τιμώντας τις παραδόσεις, και οδηγηθήκαμε στον προαύλιο χώρο με τους δεκάδες έμπορες και πλανόδιους πωλητές.


Συνομιλήσαμε με αρκετούς, και κατέγραψα κάποια χαρακτηριστικά πλάνα της σημερινής ημέρας. Αν και η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική, όπως μας είπαν οι πλανόδιοι έμπορες η αγοραστική κίνηση ήταν μικρή.

Στην εμποροπανήγυρη συναντήσαμε αρκετούς γείτονες και συμπολίτες μας, οι οποίοι τιμώντας τις παραδόσεις συμμετείχαν και παρευρίσκοντο στην οδό Λευκωσίας η οποία ήταν γεμάτη από εμπορεύματα.

Αρκετοί έμπορες είχαν διάθεση χιούμορ, σύμφωνα και της πολιτικής μας πραγματικότητας, και χαρακτηριστικά ένας από αυτούς μας είπε έπειτα από ερώτημα ότι ψάχνουν σπίτι η σουίτα στον Κορυδαλλό ώστε να εξασφαλίσουν τα προς την διαβίωση τους.

Στην οδό Λευκωσίας συναντήσαμε τον Χρήστο, τον Νίκο, και αμέσως μετά τον Τέλη γιο του αείμνηστου συναδέλφου δημοσιογράφου κ.Χρυσού, ο οποίος ''εκτελούσε'' χρέη ρεπόρτερ σαφώς με ιδιαίτερο χιούμορ.

Προσθέτω ότι η Γλυφάδα χρειάζεται μια οργανωμένη δομή ενημέρωσης, τόσο για την πολιτική όσο και για την κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, και δεδομένου ότι ο δήμος επεξεργάζεται τη λειτουργία διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού, εμένα με βρίσκει αντίθετο, γιατί η πόλη μας χρειάζεται κάτι περισσότερο και οργανωμένο.

Δείτε τα σημερινά πλάνα (ΒΙΝΤΕΟ) από την οδό Λευκωσίας στην Τερψιθέα Γλυφάδας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">