ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/11/2014



















Τρεις εκδηλώσεις στα νοτιοανατολικά προάστια, σε Αργυρούπολη, Άλιμο και Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 23/11/2014.

Ας δούμε αναλυτικά τις εκδηλώσεις και την θεματολογία τους, και όσοι - όσες - από εσάς ενδιαφέρεστε για κάποιο από τα θέματα μπορείτε να παρευρεθείτε.

Αρχίζουμε από τον Άλιμο: Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο
Καλαμάκι διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για τη Γάζα και το Κομπάνι την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014και ώρα 6:30 μμ στα γραφεία του Παλαμηδίου 12-16 στον Άλιμο.

Θα μιλήσουν:

• Κατερίνα Παπαγκίκα, γιατρός, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, μέλος της αποστολής στη Γάζα.
• Μιχιάρ Εκτάμι, εκπρόσωπος της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων.
• Γιάννης Μουζάλας, γιατρός, μέλος της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου.
• Θανάσης Κούρτης, πολιτικός μηχανικός κουρδικής καταγωγής.


Ο φωτορεπόρτερ Μιχάλης Καραγιάννης που επισκέφθηκε τη Γάζα και το Κομπάνι θα παρουσιάσει φωτογραφικό υλικό.

Παράλληλα θα συγκεντρωθούν:
• Τρόφιμα (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, παιδικό γάλα και κρέμα σε σκόνη)
• Είδη υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες)
• Φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, τραυματολογικό υλικό όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς) με σκοπό να αποσταλούν στο Κομπάνι.



H δεύτερη εκδήλωση γίνετε στην Αργυρούπολη: Η αντιφασιστική πρωτοβουλία κατοίκων και συλλογικοτήτων της Αργυρούπολης, διοργανώνει την Κυριακή 23 Νοέμβρη στο χώρο του συνεταιριστικού art-café «Το Πολυμήχανο» (Φλέμινγκ 58, Αργυρούπολη), αντιφασιστικό μονοήμερο με σειρά δρώμενων και συζήτηση γύρω από την άνοδο του φασισμού και τη διάδοση των φασιστικών πρακτικών και νεοναζιστικών μορφωμάτων στα σχολεία και στις γειτονιές μας.

Η ανάγκη ριζοσπαστικοποίησης των πρακτικών αντίστασης αντανακλάται σ’ ένα διαρκές αίτημα για μεγαλύτερη συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των νέων ανθρώπων στους κοινωνικούς τους χώρους, με στόχο την ανάδειξη των κοινών μετώπων αγώνα ενάντια στη φασιστικοποίηση της καθημερινής τους ζωής εντός κι εκτός σχολείου.

Πρόγραμμα Μονοημέρου

17:00 
  • Θέατρο Σκιών
18:00 
  • Συζήτηση: «Ιστορικές καταβολές του φασισμού και διείσδυδη των φασιστικών πρακτικών στα σχολεία: Ανάδειξη των τρόπων αντιμετώπισης της φασιστικής βίας στο σχολείο και τις γειτονιές»
Ομιλητές: Μιχάλης Λυμπεράτος (ιστορικός, εντεταλμένος διδασκαλίας στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου)
Εύη Παπαθανασίου (εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας)
Θοδωρής Λάδης (μέλος αντιφασιστικού συντονισμού Πειραιά - Αθήνας)

21:00 
  • Θεατρική Παράσταση: Ειρήνη του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα IDIOTI
22:00 
  • Θα ακολουθήσει Ρεμπέτικο Γλέντι με τους Doumanians από το Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο της κατάληψης του Πάρκου Ασυρμάτου.
















Η τρίτη εκδήλωση θα γίνει στα 3Β: Η πρώτη ομιλία σειράς διαλέξεων, που διοργανώνει το τμήμα “Πολιτισμός και Δημοκρατία” της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ 3Β, θα γίνει την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, ώρα 18.30 στην Πνευματική Εστία Βούλας (οδός Αγ. Ιωάννου, Βούλα) με θέμα''Οι γεωπολιτικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή και η θέση της Ελλάδας''

ΟμιλητήςΣωτήρης Ρούσσος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. (Ο Σωτήρης Ρούσσος είναι επίσης υπεύθυνος του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕ.Μ.Μ.Ι.Σ., www.cemmis.edu.gr). Διετέλεσε εμπειρογνώμονας για τη Μέση Ανατολή στο Υπουργείο Εξωτερικών και πήρε μέρος σε πολλές αποστολές στην περιοχή. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και βιβλία για την περιφερειακή ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, το πολιτικό Ισλάμ και τις χριστιανικές μειονότητες στην περιοχή.) 

 Θα ακολουθήσει συζήτηση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/11/2014 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">