ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Μετά από τόσα χρόνια (...) υπάρχουν μεταξύ μας πολλοί/ες, συμπολίτες, που δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτα.

Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα η περισσότερα πλάνα - σχέδια - τα οποία επεξεργάζεται - ξεδιπλώνει - και φροντίζει μακροπρόθεσμα να τα φέρει σε πέρας.
Αυτό συμβαίνει κατά κόρον στις πολιτισμένες κοινωνίες, ακόμη και στις τριτοκοσμικές, όπως είναι η δική μας στην Ελλάδα του παρόντος.

Συνήθως το άτομο επιθυμεί να πορεύεται με την αξία του - αξιακό σύστημα - όμως στην χώρα μας έχουν ισχύσει ανατολίτικης, η καλύτερα τουρκικής προελεύσεως νοοτροπίες και πρακτικές.

Φυσικά, πολλές από αυτές επιβάλλονται και από την κοινωνία, όμως ο καθένας μας μπορεί να πιστεύει σε όποιες αξίες θέλει, και  κάποιες από αυτές να τον επηρεάζουν στην κρίση, συμπεριφορά, και στάση του.

Υπάρχουν βέβαια πολλά παραδείγματα ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις αξίες μόνο για να κρίνουν τους άλλους χωρίς να κρίνουν τον εαυτό τους.


Ας αρχίσουν να κρίνουν τον εαυτό τους, και τις επιλογές τους, και είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε ορθά συμπεράσματα, τόσο για τις επιλογές τους, όσο και για την κρίση τους επί παντός επιστητού. Το σημαντικότερο όλων είναι να διαθέτουν τη δυνατότητα κρίνοντας τον εαυτό τους και τις επιλογές τους να σημειώνουν τις επιπτώσεις που υφίστανται σύμφωνα των επιλογών τους και τι μέλλει γενέσθαι.

Αν κάποιοι επέβαλαν μια σειρά από status στις κοινωνίες που ζούμε, αυτό δεν σημαίνει κατ'ανάγκη ότι θα γίνουμε όλοι ακόλουθοι, ούτε ότι συνολικά θα τα αναπαράξουμε.

Διαχρονικά η μάζα - οι πολλοί - οδηγούνταν σε ότι θεωρούσαν ισχυρότερο (...) δεδομένου ότι δεν είχαν διαμορφώσει επίπεδο υψηλής νόησης και ήταν ευάλωτοι. Τα παραδείγματα πολλά - χιλιάδες - όμως αξίζει να σταθούμε σε επίπεδο πολιτικής και κομμάτων ώστε να γίνει σαφές ότι και αυτό το status εν μέρει κατέρρευσε στην Ελλάδα, δεδομένου ότι σήμερα η μάζα - οι πολλοί - δεν είναι χαμηλής νοημοσύνης.

Κορυφαίο παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ - του 3% που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα - χαρακτηρίζεται άθλος - έχει οδηγηθεί σε μια δεδομένη και αυταπόδεικτη  υπεροχή έναντι των άλλοτε ποτέ ισχυρών κομμάτων του διπολισμού.

Αν κάποιοι/ες αποκλειστικά για την δική τους ανάδειξη φρόντισαν να εξαφανίσουν κάθε δομημένο αξιακό σύστημα δεν πρέπει να κρίνονται από τους υπολοίπους;

Οι πολλοί θα χαριστούν στον ευτελισμό κάθε ισχύοντος αξιακού συστήματος που θα έχει δραστικές επιπτώσεις αύριο - στο μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους;

Ότι ίσχυσε εχθές για εμένα (...) ήταν το μέλλον των πολλών που αποτελεί σημερινή πραγματικότητα, όμως τότε οι πολλοί δεν το είχαν αντιληφθεί πλήρως.

Αν πράγματι διαθέτουν την απαιτούμενη νοημοσύνη, οι πολλοί, δεν πρέπει να χαρίζονται όπου διαπιστώνουν κακώς κείμενα, και τα κακώς κείμενα αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα που τα έχει διαβάλλει μια υπέρμετρη πλεονεξία η οποία τα τυφλώνει και αδυνατούν να δουν τις επιπτώσεις.

Ας τοποθετήσουμε συνολικά τον πήχη λίγο ψηλότερα καταδικάζοντας όσους τυφλωμένοι από την υπέρμετρη πλεονεξία καταργούν κάθε αξιακό σύστημα.
Αυτά τα άτομα υπάρχουν ένθεν και ένθεν, οφείλουμε να γνωρίζουμε ποιοι/ες είναι και να μην καταδικάζουμε το σύνολο.


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Δεδομένων όσων ίσχυσαν και ισχύουν ο υποφαινόμενος πρέπει να δημιουργήσει νέο τοπικό ''κόμμα'', και δεν ήταν αυτό στα σχέδια και την προοπτική του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">