ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

THE DOORS: Riders on the Storm (από τα κλασσικά του ΓΛΥΦΑΔΑ FM)
















Το "Riders on the Storm" είναι ένα τραγούδι από το συγκρότημα των The Doors, του 1971, από το άλμπουμ τους LA Woman . Έφθασε στον αριθμό 14 στο Billboard Hot 100 στις ΗΠΑ.

Ήταν ένα απο τα κλασσικά του ΓΛΥΦΑΔΑ FM και σήμερα γιορτάζει τα  πέντε χρόνια που εγκαταστάθηκε στο Grammy Hall of Fame στην κατηγορία Ροκ. Βλέπετε και βλέπουμε πως στις Η.Π.Α κάποια στιγμή όλα δρομολογούνται και αποκαθιστούνται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το μέλος του συγκροτήματος Robby Krieger , που εμπνεύστηκε από το τραγούδι » (Ghost) Riders in the Sky, το τραγούδι ενσωματώνει σε πραγματικό ηχητικά εφέ βροντές και βροχή, μαζί με τον Ρέι Μάνζαρεκ 's, Fender Rhodes ηλεκτρικό πιάνο, το οποίο μιμείται τον ήχο της βροχής. 

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στο Εργαστήρι DOORS το Δεκέμβριο του 1970 με τη βοήθεια του Bruce Botnick , τo μηχανικό ήχου τους, που ήταν συν-παραγωγός στις ηχογραφήσεις. Ο Jim Morrison κατέγραψε τα κύρια φωνητικά του και στη συνέχεια, ψιθύρισε τους στίχους πάνω τους για να δημιουργήσουν το εφέ ηχώ. Αυτό ήταν το τελευταίο τραγούδι που ηχογραφήθηκε από τα μέλη των The Doors

Το single κυκλοφόρησε το 1971, στις 3 Ιουλίου του 1971, την ημέρα που ο Morrison πέθανε.

Τον Νοέμβριο του 2009, το τραγούδι εγκαταστάθηκε στο Grammy Hall of Fame στην κατηγορία Ροκ (κομμάτι).

Το τραγούδι, σύμφωνα με μια συνέντευξη του Ray Manzerek παίχτηκε ζωντανά 2 φορές, στην περιοδεία LA Woman στις 12 Δεκεμβρίου 1970. Ο Ray είπε ότι αυτά τα τραγούδια ήταν "μαγεία". 

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις&Κατασχέσεις από το σύστημα απατεώνων της πολιτικής, που ενώ είχαν και έχουν υποχρέωση να υπηρετήσουν τους πολίτες, εδραίωσαν μια ΔΙΑΠΛΟΚΗ ατιμίας κατά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: THE DOORS: Riders on the Storm (από τα κλασσικά του ΓΛΥΦΑΔΑ FM) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">