ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ''

Στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν στη σημερινή ψηφοφορία να δηλώσουν «παρών» τουλάχιστον 121 βουλευτές - αριθμός που εκτιμάται ότι ανοίγει το δρόμο προς τις πρόωρες εκλογές.

Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 19:00 χωρίς να προηγηθεί συζήτηση στη Βουλή.

Για την εκλογή Προέδρου στην πρώτη και στη δεύτερη ψηφοφορία απαιτούνται 200 ψήφοι, ενώ στην τρίτη ψηφοφορία απαιτούνται 180.

Η διαδικασία της προεδρικής εκλογής θα γίνει επίσης με την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την άδεια που παρείχε ο εισαγγελέας των φυλακών. Αντίστοιχη άδεια αναμένεται να δοθεί και στον προσωρινά κρατούμενο στις φυλακές Ναυπλίου, ανεξάρτητο πλέον, βουλευτή Στάθη Μπούκουρα.

Η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από την πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει χτυπήσει κόκκινο. Μάλιστα, ο βουλευτής του
ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος προειδοποίησε με εξεταστική επιτροπή ή ακόμα και με Ειδικό Δικαστήριο όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.

«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνση της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικοπή των συντάξεων», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Με ενδιαφέρον αναμένεται να διαπιστωθεί εάν όλοι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ θα τηρήσουν την κομματική γραμμή να μην στηρίξουν την εκλογή προέδρου. Ο Ν.Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) πάντως ξεκαθάρισε ότι και στις τρεις ψηφοφορίες θα ψηφίσει «παρών».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">