ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΑΡΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ


Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική συνομιλία με τον Μανώλη Γλέζο.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να συγχαρεί τον κ. Γλέζο για την προτροπή που έκανε προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια τους Βουδούρη και Παραστατίδη για τις δηλώσεις που έκαναν περί χρηματισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε συγκεκριμένα στον Μανώλη Γλέζο: «Μανώλη, έσωσες την τιμή του πολιτικού κόσμου. Ελπίζω ο Τσίπρας ως νέος άνθρωπος με δικαιολογημένες φιλοδοξίες δεν θα επιλέξει να ταυτιστεί με τον βούρκο».

O επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έχει εξοργιστεί με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σύστημα με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόκειται για μια ακόμη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, για την κατά το δυνατόν εξομάλυνση της πολιτικής ζωής του τόπου μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Οφείλουμε να πούμε ότι ο κ.Μητσοτάκης ουδέποτε αφουγκράστηκε τους πολίτες και όσα δήλωσαν δημόσια όσων αφορά τη πολιτική ζωή της χώρας.
Θυμίζω ότι επί σειρά ετών από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM, τόνιζα ότι πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος, και να υπάρχει γερουσία γύρω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως και ενίσχυση του ρόλου και αρμοδιοτήτων του.

Πρόσφατα ο κ.Γιάννης Βαρβιτσιώτης στο βιβλίο του 'Συνταγματικοί Στοχασμοί' αναφέρεται στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής, τη διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ των συνταγματικών οργάνων, μια νέα διαρρύθμιση των σχέσεων μεταξύ πολιτικής και δικαιοσύνης, και ενίσχυση του δικαστικού ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων, όπως και  επέκταση των θεσμών της δημοκρατικής συμμετοχής με δημιουργία γερουσίας.

Ο κ.Μητσοτάκης, όπως και σειρά άλλων πολιτικών, συνέδραμαν στην δημιουργία του βούρκου της διαπλοκής, και της ελλειμματικής δημοκρατίας στη χώρα μας.

Θα τονίζω μέχρι τέλους, ότι είναι ένας εκ των διατελεσάντων πρωθυπουργών της Ελλάδος, που δεν ενίσχυσε τη δημοκρατία με πλουραλιστικές δομές στις τοπικές κοινωνίες, δίνοντας το δικαίωμα να γιγαντώνεται το τρίγωνο της διαπλοκής.
Ουσιαστικά η διαπλοκή φέρει την ευθύνη της πολιτικής κατρακύλας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΑΡΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">