ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Του Γιάννη Κουρδομένου
Η Γλυφάδα μετά από τρεις μήνες  διοικήσεως του δήμου από τον Γιώργο Παπανικολάου βρίσκεται σε μια καταρρέουσα κατάσταση, αναπαραγωγής όλων των κάκιστων διοικήσεων που προηγήθηκαν, και θα σας θυμίσω δημοσίευμα που επισήμαινε ότι όλα είναι στημένα.

Το αυταπόδεικτο σε τοπικό επίπεδο είναι σαφές: Η κακοδιοίκηση του Κ.Κόκκορη αντί πινακίου φακής ετησίως φρόντισε να υφίστανται εκατοντάδες διαφημιστικές πινακίδες  στη Γλυφάδα , από τις οποίες οι εκλεγμένοι σε συνεργασία με κάποιους ημέτερους επιχειρηματίες κέρδιζαν και κερδίζουν εκατομμύρια εις βάρος του τόπου και των δημοτών.

Η απόφαση από τη πλευρά του δήμου ήταν για 69 διαφημιστικές πινακίδες τύπου ρακέτας με τιμή δικαιώματος χρήσης έκαστη 150 ευρώ ετησίως, άρα 10,350 ευρώ. Επίσης 122 διαφημιστικές πινακίδες στις στάσεις με δικαίωμα χρήσης 200 ευρώ ετησίως, άρα συνολικά 24,400 ευρώ.

Βέβαια στη Γλυφάδα οι διαφημιστικές πινακίδες δεν είναι 191 συνολικά, είναι κατά πολύ περισσότερες - εκατοντάδες - διάσπαρτες σε πολλά σημεία της πόλης.

Πρόσφατα είχαμε και την ειδική σειρά τεράστιων παράνομων πινακίδων που ξήλωσε ο δήμος Γλυφάδας, έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων σε πολλά τοπικά μέσα, οι οποίες διαφήμιζαν τον ίδιο διαφημιζόμενο, άρα συμπεραίνουμε ότι στήθηκαν από τον ιδιώτη που ο δήμος Γλυφάδας ''έχει συνάψει'' την σύμβαση.
Σύμφωνα με τον Ν.2946 αυτοί που τοποθέτησαν τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες πρέπει να έχουν σε σημείο εμφανές το ονοματεπώνυμο η την επωνυμία της επιχείρησης, του διαφημιζόμενου, καθώς και τον αριθμό αδείας που του χορηγήθηκε. 

Σε καμία διαφημιστική πινακίδα στη Γλυφάδα δεν υπάρχει ο αριθμός της αδείας του διαφημιστή η του διαφημιζόμενου, άρα όλες οι πινακίδες είναι παράνομες, πρέπει να ξηλωθούν, και να επιβληθούν πρόστιμα.

Η  διοίκηση οφείλει να ισχύσει το πρόστιμο του άρθρου 8 του Ν.2946.
Έχοντας γεμίσει τη Γλυφάδα από διαφημιστικές πινακίδες, που συνήθως δεν διαφημίζουν τίποτα όσων αφορά τη τοπική κοινωνία, ο δήμος εισπράττει 34.750 ευρώ ετησίως για το δικαίωμα χρήσης, και εδώ αρχίζει το μεγάλο φαγοπότι εκατομμυρίων ευρώ. 

Έπειτα από τέσσερα χρόνια κακοδιοικήσεως Κ.Κόκκορη 
ο οποίος πέρασε σειρά ψηφισμάτων για τις διαφημιστικές πινακίδες, χωρίς να μπαίνουν στο ταμείο του δήμου χρήματα, έχουμε τη συνέχεια και για τα επόμενα πέντε χρόνια με τον συνεργαζόμενο Γ. Παπανικολάου. 

Επί δώδεκα χρόνια η Γλυφάδα είναι έρμαιο συντεχνιών - ομάδων - που κακοδιαχειρίζονται το δήμο, συντελούν σε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, και κακοδιοίκηση που την πληρώνουν με πολλούς τρόπους συνολικά οι συμπολίτες μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εκατοντάδες διαφημιστικές πινακίδες που είναι διάσπαρτες σε ολόκληρη τη Γλυφάδα, και στις στάσεις, και ενώ επί 12 χρόνια κάποιοι κερδίζουν εκατομμύρια από τις διαφημίσεις, στο ταμείο του δήμου δεν έχει μπει ούτε μια δεκάρα. 

Τι σημαίνει το συγκεκριμένο: Τα χρήματα που δεν μπήκαν ποτέ στο ταμείο του δήμου είναι η μία πτυχή του φαινομένου κακοδιοικήσεων στη πόλη μας. 

Η δεύτερη πτυχή είναι η χειραφέτηση που γίνετε δωρεάν σε ολόκληρη τη Γλυφάδα, υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και σκοπών, άλωσης του τοπικού πολιτισμού και κοινωνικής συνοχής, με απόρροια μια πόλη ουραγό πολιτισμικά, καθώς επίσης αποδεδειγμένα και σε κοινωνιολογικό επίπεδο. 

Έπεται συνέχεια... 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">