ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ!

Στη κρίσιμη οικονομική συγκυρία που διανύουμε είναι τεράστιες οι απώλειες του λαού - όλων εμάς - που έχουμε την υποχρέωση να τονίσουμε δημόσια ότι δεν πάει άλλο με αυτούς τους κυβερνώντες.

Ποιος δρόμος ανάπτυξης μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών που σήμερα θυσιάζονται στον βωμό της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων;

Πρέπει να υπάρξει προ των εκλογών συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση, από τα ισχύοντα κόμματα, και ειδικά από την αξιωματική αντιπολίτευση. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να γίνει περισσότερο επεξηγηματικός σε ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα, και ειδικά τι αντιπαραθέτει στη θέση του αμαρτωλού τριγώνου της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του πολίτη ήταν σαφής και δεν επιδέχεται καμιάς αλλοίωσης η παρερμηνείας. 

1) Στη θέση ορισμένων διαπλεκόμενων του παρόντος δημόσιες δομές μαζικής ενημέρωσης, ειδικά στο Ν.Αττικής, υπό την αιγίδα της πολιτείας, που να διασφαλίζουν την άμεση και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών.

2) Ίση κατανομή σε κάθε τμήμα του Ν.Αττικής ιδιωτικών και δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών δομών.

3) Σύσταση ειδικής επιτροπής στο ΕΣΡ, που να επιβλέπει τη ροή μεταδιδόμενων των ιδιωτικών ΜΜΕ, και σε όσες περιπτώσεις υφίσταται παράβαση ίσης και ορθής μετάδοσης εις βάρος τόσο των πολιτικών κομμάτων, όσων και των κοινωνικών ζητημάτων, να πέφτει ο πέλεκυς αφαίρεσης της αδείας λειτουργίας.

Σήμερα είναι επιτακτική αναγκαιότητα να μπει ένα υγιές πλαίσιο πλουραλισμού ώστε να μην δημιουργούνται εκφυλιστικά φαινόμενα διεύρυνσης του τριγώνου της διαπλοκής.

Ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, οφείλει είτε να μας παρέχει μια συνέντευξη σχετικά με το ζήτημα των ερτζιανών της χώρας μας, και τι μέλλει γενέσθαι,  είτε να εξαγγείλει προ των εκλογών τι προτίθεται να πράξει ως αυριανός πρωθυπουργός και κυβέρνηση.


Θέλουμε ξεκάθαρα, τι θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση αν ο Ελληνικός λαός της δώσει τη λαϊκή εντολή να κυβερνήσει.

1) Θα επαναπροσλάβει όλους τους απολυμένους στο δημόσιο και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ


2) Θα συνεχίσει το ίδιο καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών και δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ στη χώρα μας; 

3) Στις αυταπόδεικτες περιπτώσεις παράνομου και καταχρηστικού ιδιοκτησιακού καθεστώτος, με εφοπλιστές κ.α. οι οποίοι διαθέτουν σειρά σύννομων και παράνομων ραδιοτηλεοπτικών, τι προτίθεται να πράξει 
ο ΣΥΡΙΖΑ ως αυριανή κυβέρνηση;

4) Στις περιπτώσεις πρωτεργατών της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης, που συνολικά γνωρίζουμε ποιες ήταν οι ''λογικές'' και ''πολιτικές'' από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στις οποίες δεν δόθηκαν εν αρχή είτε βεβαιώσεις λειτουργίας, είτε άδειες, και αρκετοί πολίτες δέχτηκαν επανειλημμένα διώξεις και κατασχέσεις, τι θα ισχύσει αύριο με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Όταν τίθεται δημόσια 'πρωταγωνιστής ο λαός' πρέπει να τεκμηριώνεται ότι αυτό θα ισχύσει χωρίς ήξεις αφήξεις στη χώρα μας, ειδικά από την αριστερά που ουδέποτε διακυβέρνησε την Ελλάδα.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">