ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΜΕ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗ Ν.Α.ΑΤΤΙΚΗ

ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΧΤΗΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ»

Του Γιάννη Κουρδομένου

Μπορείς να αντιληφθείς τι σημαίνει παροχή των Αμερικανών και κολοσών των πολυεθνικών, όπως είναι η google, και άλλες, ελεύθερης παγκοσμιοποιημένης πλατφόρμας;

Έτυχε ποτέ να διαβάσεις τον Αστερίξ και τα κατορθώματα ενός χωριού ανυπότακτων Γαλατών που αντιστέκονται στη Ρωμαϊκή κατοχή;

Όσο ουτοπιστικού χαρακτήρα και να φαίνεται, ήμουν ένας από τους κατοίκους της Γλυφάδας που πριν την έλευση των εκσυχρονιστών στη διακυβέρνηση της χώρα μας, όπως και αμέσως μετά, αντέδρασα κατά των σχεδίων καθολικής άλωσης από τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων»

Απ' όσο θυμάμαι, ήμουν ο μοναδικός δημότης που δημόσια τάχτηκα κατά όλων των κυβερνήσεων από το 1990 και μετέπειτα, δηλώνοντας ότι σε μια μελλοντική φάση πρέπει να δικαστούν από ένα ειδικό δικαστήριο.

Με δεδομένες αυτές τις κυβερνήσεις και πολιτικούς υπήρξε η διεύρυνση της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» με αναδιάταξη των οικονομικών ζωνών επιρροής, εμπορίου, παραγωγής και αγοράς εργασίας, δημιουργώντας εκατομμύρια αναλώσιμους χαμηλόμισθους και ανέργους.

Δεν είναι τυχαίο που σήμερα υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της συγκυβέρνησης είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, της συντεχνίας των εκσυχρονιστών. Ο πρώην Γεν. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, όταν αντικαταστάθηκε από τον Μ. Χρυσοχοΐδη, μίλησε για «μεταλλάξεις» και «Αμερικανούς» και σαφώς εννοούσε ότι ήταν επιλογή της Νέας τάξης πραγμάτων. Η αλλιώς αν προτιμάτε ελέγξιμος. Σήμερα είναι ένας από τους κινδυνολόγους κατά μιας επικείμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και καθίσταται σαφές για ποιους λόγους, αν και μετά τον πολιτιστικό πόλεμο που κήρυξαν στην ελληνική κοινωνία οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεδομένων των μεταλλάξεων που έχουν ισχύσει και τις βλέπω να ισχύουν κατά κόρον, δεν γνωρίζω απόλυτα τι ισχύει πραγματικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάγοντας την ιδεολογία σε επικοινωνιακό εργαλείο, αμέσως μετά τον Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου, δημιουργώντας τα διαπλεκόμενα media - ραδιοτηλεοπτικά - οι εκσυγχρονιστές κατόρθωσαν σε μικρό χρονικό διάστημα να αποσπάσουν τη σιωπηρή ανοχή για τη διεκπεραίωση μιας σειράς πολιτικών υπερατλαντικού κυρίως ενδιαφέροντος, οι οποίες αλλιώς θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν στο εσωτερικό της χώρας.

Τα πρώτα θύματα αυτών των πολιτικών που επέβαλε η νέα τάξη πραγμάτων στη χώρα μας από τους εντεταλμένους της ήταν οι πρωτεργάτες των ερτζιανών. Ήμουν και ο ίδιος, και παραμένω θύμα των εντεταλμένων της παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι διέλυσαν κάθε συνθετικό στοιχείο του τοπικού μας πολιτισμού, διωξαν κάθε πρωτεργάτη του χώρου που αποτελούσε στοιχείο αυθεντικής δημοκρατίας και τοπικού πολιτισμού, και τη θέση τους πήραν καθαρά οι διαπλεκόμενες ''μηχανές'' άλωσης του κοινωνικού συνόλου.

Δεν ήταν τυχαίο, ούτε σύμπτωση που ήμουν ένας από τους πρώτους που αντέδρασε δημόσια κατά των σχεδίων που είχαν οι εντολοδόχοι των Αμερικανών στη χώρα μας, γνωρίζοντας τι έπεται - πολλά από όσα συνέβησαν και συμβαίνουν τις δυο τελευταίες δεκαετίες τα είχα προβλέψει και τα είχα μεταδώσει ραδιοφωνικά από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM - τονίζοντας ότι αποτελεί μονόδρομο η αυθεντική δημοκρατία και η ενίσχυση του δικού μας πολιτισμού και ειδικά στις τοπικές κοινωνίες - δήμους.

Ακόμη και η επωνυμία που δόθηκε σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό «ΓΛΥΦΑΔΑ»
είχε ιδιαίτερη σημασία, και δεν ήταν μια αυθαίρετη ενέργεια, σε μια περίοδο που όσοι υπήρχαν και ακολούθησαν χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά αγγλικές ονομασίες.

Το πείραμα έγινε αρκετές φορές, με διαφορετικά πρόσωπα, όμως με την ίδια επωνυμία «ΓΛΥΦΑΔΑ» ράδιο Γλυφάδα, Γλυφάδα fm, κ.α. και απεδείχθη ότι είχε στηθεί ένας μηχανισμός εξόντωσης από τους εντεταλμένους της νέας τάξης πραγμάτων κατά κάθε πρωτεργάτη των ερτζιανών, και σαφώς κάθε στοιχείου τοπικού πολιτισμού που δεν ήταν ελεγχόμενο, συνεργαζόμενο, και προερχόμενο από κομματικούς σωλήνες. 

Γι' αυτό το έγκλημα που έχει συντελεστεί - ειδικά στο Ν.Αττικής -  σε βάρος τόσο της Δημοκρατίας, όσο και του τοπικού πολιτισμού, δεν έχει αναφερθεί κανείς μέχρι σήμερα από το σύνολο πολιτικών, και υποψηφίων, και αυτό ως ένα μοναδικό φαινόμενο γεννά αυτομάτως τεράστια ερωτηματικά.

Οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ήμουν ένας από τους ελάχιστους πολίτες που δεν εκμεταλλεύτηκα το κοινωνικό σύνολο, σε μια περίοδο που ήταν πολύ εύκολο να θέσω μια υποψηφιότητα και να κατέβω στις εκλογές, με βασικό δεδομένο τις χιλιάδες ακροατών στα νότια και επιπροσθέτως γιατί ήμουν ακομμάτιστος και σίγουρα θα μπορούσα να πάρω άνετα τρεις τέσσερις έδρες.

Γνωρίζετε τι ακολούθησαν συνολικά οι υποψήφιοι κομμάτων στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Κανείς δεν ήθελε να κάνει αναφορά στο κόμμα του. Γνωρίζετε τι έπραξαν και οι επωνομαζόμενοι αριστεροί συμπολίτες μας, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν καταλάβει τρεις και τέσσερις διαφορετικές θέσεις θεωρώντας ότι με σημαδεμένα χαρτιά παίζεις τίμιο παιχνίδι.

Πείτε μας άμεσα οι αριστεροί στη Γλυφάδα ποια είναι η άποψη σας για τη νέα τάξη πραγμάτων και τον αμερικάνο-κινητήριο εκσυχρονισμό;

Γνωρίζετε τι έχει ισχύσει και ισχύει, ποιος είμαι και τι διακήρυξα, τι πιστεύω και γιατί, άρα χωρίς τη χάραξη των πολιτικών που ενδείκνυνται σήμερα για το μέλλον της χώρας μας και υμών, συγκατάβαση δεν δίνω σε κανένα.
Οι εξαγγελίες σας δεν με έχουν καλύψει, γιατί είναι γενικές και αόριστες, και τις θέλω συγκεκριμένου χαρακτήρα.

Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, προσωπικά δεν σημαίνει τίποτα για εμένα, όταν θα επαναλειτουργήσουν 8 ραδιοφωνικοί σταθμοί και τρία τηλεοπτικά δημόσια κανάλια από την Α.Παρασκευή και στη Ν.Α.Αττική δεν υφίσταται ΤΙΠΟΤΑ.

Περιμένω ξεκάθαρη απάντηση για μια δημόσια δομή στη Ν.Α.Αττική, που ουδείς στα νότια προάστια έχει προτείνει πλην εμού, και γνωρίζω ότι χιλιάδες κάτοικοι των νοτίων θα ήθελαν ένα μέσο στη περιοχή τους.

Πρωταγωνιστής ο λαός,
Εκλογές Τώρα!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΜΕ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗ Ν.Α.ΑΤΤΙΚΗ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">