ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς κ. Γιάννης Δραγάτσης καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σοφία Σακοράφα και το στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Νίκο Γαλανό στην έρευνα που διεξάγει για το Ελληνικό και την εκχώρησή του στην εταιρεία Lamda Development του ομίλου Λάτση.

Μετά τις μηνυτήριες αναφορές που υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Εφετών, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου έχει διατάξει προκαταρκτική  δικαστική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον εισαγγελέα διαφθοράς κ. Γιάννη Δραγάτση διερευνώντας αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ κακουργηματική απιστία.

Μετά την αίτηση ανάκλησης της Περιφέρειας Αττικής κατά της απόφασης του Στ' Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και λόγω  του μεγάλου οικονομικού ύψους της υπόθεσης, η δικαστική έρευνα του κ. Γ.Δραγάτση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας θα καλέσει να εξετάσει και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Καπάταη, από την Περιφέρεια Αττικής,   ο οποίος έχει δηλώσει ότι «για εμάς η εκχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ στην Lamda Development δεν υπάρχει»!

Η έρευνα του εισαγγελέα διαφθοράς κ.Δραγάτση, επικεντρώνει στο τίμημα εκχώρησης του Ελληνικού, για το οποίο η Lamda Development του ομίλου Λάτση έχει προσφέρει 914.000.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο η αξία των χιλιάδων στρεμμάτων στο Ελληνικό ανέρχεται σε τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ.

Ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς κ. Γιάννης Δραγάτσης, στο πλαίσιο των ερευνών του, έχει διορίσει πραγματογνώμονες για να αποτιμήσουν την πραγματική αξία της περιοχής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">