ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΒΙΝΤΕΟ) Immigration Options for Syrians

Πορεία συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, από αλληλέγγυους στους Σύρους μετανάστες, που εδώ και μέρες πραγματοποιούν απεργία πείνας στο Σύνταγμα.

Η πορεία ξεκίνησε από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια και επέστρεψε πάλι στο Σύνταγμα. Κλειστή παρέμεινε η οδός Πανεπιστημίου. 

Ακόμα παραμένει στην πλατεία Συντάγματος πλήθος μεταναστών.
Το αίτημα των Σύρων μεταναστών είναι να λάβουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας με προορισμούς τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία, και το σύνολο των χωρών της Ε.Ε.





Όπως γράφει η ΑΥΓΗ σήμερα: Λίστα των 603 που προτίθενται να αιτηθούν άσυλο παρέδωσε χθες αντιπροσωπεία Σύρων προσφύγων στον Γ.Γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών Άγγ. Συρίγο, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης δεσμεύτηκε για φιλοξενία 30-40 ατόμων καλώντας και τους άλλους δημάρχους της Αττικής να συμβάλουν. 

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση για "την ανεπάρκεια των σημερινών διαδικασιών της Υπηρεσίας Ασύλου" και τόνισε "την αναγκαιότητα να αυξηθεί τάχιστα το προσωπικό της". Επίσης ζήτησε να καλυφθεί η ανάγκη για στέγη για "πολύ περισσότερους Σύριους" και "να αναπτυχθεί σχεδιασμός για όλους εκείνους που βρίσκονται στην Ελλάδα και για όσους καταφθάνουν συνεχώς".

Ζήτησε όχι μόνον "να δοθεί άμεση λύση στο τωρινό πρόβλημα", αλλά και "να εκπονηθεί ένα μακροχρόνιο σχέδιο για τους πρόσφυγες πολέμου, με άξονες την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη όλων των χωρών της Ε.Ε." με αναθεώρηση του του Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ.


Ο ΓΛΥΦΑΔΑ WEB βρέθηκε στη πορεία των μεταναστών, και των αλληλέγγυων Ελλήνων, και σας μεταφέρει βίντεο και εικόνες.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΒΙΝΤΕΟ) Immigration Options for Syrians Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">