ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ

Από τη νέα Βουλή που θα προκύψει αναμένουμε:

1) Να φέρει το ζήτημα του ΕΣΡ ώστε να προκύψει νέο εννιαμελές και νέος πρόεδρος. Το ΕΣΡ είχε ως πρωταρχικό σκοπό την εξασφάλιση της ελευθερίας και της πολυφωνίας, και κατάντησε ένα ελεγχόμενο συμβούλιο από τα διαπλεκόμενα που του όριζαν να υπογράψει το κλείσιμο σταθμών που όφειλε να νομιμοποιήσει, με φίμωση της πολυφωνίας, και ουσιαστικό αντίκτυπο όσων αφορά την χειραφέτηση των πολιτών.

2)  Την επανεξέταση λειτουργίας - βεβαιώσεων και αδειών - όλων των ραδιοτηλεοπτικών στο Ν.Αττικής, καθώς και θέσπιση νέου νόμου που να ανταποκρίνεται πλήρως στη πολυφωνική - πλουραλιστική λειτουργία - καθώς επίσης και στη δημο - κρατική, με ισότιμη κατανομή στο σύνολο του νομού Αττικής.

3) Εξέταση των κατατεθειμένων αιτήσεων, και παραβόλων του παρελθόντος χρόνου, 1989 - 2009, και τεκμηρίωση των λόγων που δεν δόθηκαν εν αρχή βεβαιώσεις λειτουργίας σε όσους κατέθεσαν για αδειοδότηση λειτουργίας.

4) Αποζημίωση από την πολιτεία σε όσες περιπτώσεις αποδειχθεί ότι δεν υφίστατο καμία παρατυπία, και δεν δόθηκαν βεβαιώσεις η άδειες λειτουργίας, με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των πολιτών, που ενώ κατέθεσαν αιτήσεις και παράβολα σύννομα, δεν τους δόθηκε είτε βεβαίωση είτε άδεια λειτουργίας, και δεδομένου της αγοράς εξοπλισμών εκπομπής, χρημάτων για μελέτες και κατάθεση αιτήσεων,  παραβόλων, ενοικίων για εγκατάσταση studio, στουντιακών εξοπλισμών, κ.α. καθώς και των δεδομένων διώξεων και κατασχέσεων που μεσολάβησαν της αναμονής αποφάσεως από την πολιτεία, καταστράφηκε απόλυτα η μελλοντική τους επαγγελματική μετεξέλιξη - σταδιοδρομία.

5) Σε αυτές των περιπτώσεων, και για όσους το επιθυμούν, η νέα Βουλή και Κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να υπάρξουν δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα, υπό την αιγίδα της πολιτείας, και με την άμεση σχέση συνεργασίας με την νέα λειτουργία της ΕΡΤ.

*Δεδομένου ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν τη διαπλοκή, γνωρίζουν τις επιπτώσεις στη χώρα μας, όμως δεν διαθέτουν τη πείρα και τις γνώσεις, κάνω την αναγραφόμενη πρόταση διότι σήμερα τουλάχιστον για τα νότια προάστια Αττικής είναι επιβεβλημένη αναγκαιότητα ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό μέσο όλων των πολιτών, και αποτελεί πρόταση δεκαετιών.

Γιάννης Κουρδομένος

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωταγωνιστής ο λαός
Εκλογές Τώρα!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">