ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ «Norman Atlantic»

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο επιβατηγό «Norman Atlantic», αρκετή ώρα αφότου το πλοίο σάλπαρε από το λιμάνι της Πάτρας.

Στο ιταλικό πλοίο, που είχε αναχωρήσει στις 5.30 το απόγευμα με προορισμό την Ανκόνα της Ιταλίας μέσω Ηγουμενίτσας, επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα, ενώ μεταφέρονταν συνολικά 222 οχήματα.

Μάχη με το χρόνο, και τον καιρό, δίνουν αυτή την ώρα στην Αδριατική τα παραπλέοντα σκάφη για τη διάσωση των 478 επιβαινόντων του πλοίου Norman Atlantic. 

Ήδη έχουν μεταφερθεί σε παραπλέον φορτηγό πλοίο Spirit of Pireaus 42 επιβάτες από τους 150 που κατέβηκαν στη θάλασσα με σωσίβια λέμβο του πλοίου που ξέσπασε η πυρκαγιά τα ξημερώματα.

Η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατεί στην περιοχή από ισχυρούς άνεμους έντασης 7 με 8 μποφόρ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην περιοχή με βροχή και χαλάζι.

Επιβεβαιώθηκε ότι στο φλεγόμενο πλοίο υπάρχουν και συμπολίτες μας από τα νότια, και συγκεκριμένα από την Αργυρούπολη, και γνωρίζουμε ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα είναι ανάστατα δεδομένου ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των επιβατών.

Ενημέρωση από τον υπουργό Ναυτιλίας σχετικά με ότι συμβαίνει με το επιβατηγό πλοίο «Norman Atlantic» είχε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας.

Ο Δ. Κουτσούμπας αφού ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Μ. Βαρβιτσιώτη του ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να κάνει το καλύτερο δυνατό με προτεραιότητα να μην κινδυνεύσει καμιά ανθρώπινη ζωή.


Επίσημη ανακοίνωση για τις δραματικές στιγμές στο φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic» εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο «NORMAN ATLANTIC» της εταιρείας «VISEMAR di Navigazione S.R.l.», ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε την δρομολόγια γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα.

Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές. Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεότερη πληροφορία.  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ «Norman Atlantic» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">