ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Η διαδικασία μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic θα είναι, σε γενικές γραμμές, η ίδια με τα προηγούμενα χρόνια, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic, Μιχάλης Καριώτογλου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.

Διαφορές θα υπάρχουν στην ταχύτητα της ενημέρωσης των δεδομένων της Επικράτειας, η οποία από τα πέντε λεπτά που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, φέτος θα επιτυγχάνεται σε ένα λεπτό, και στα στοιχεία σταυροδοσίας, που ενώ μέχρι τώρα τα συγκεντρωτικά στοιχεία περιορίζονταν για τον νομό Αττικής, σε αυτές τις εκλογές θα παρέχεται η δυνατότητα έως το πρωί της Δευτέρας να υπάρχουν και για τις υπόλοιπες περιφέρειες, εξήγησε ο διευθυντής έργου των εκλογών στη Singular Logic, Αλέξης Δρυμιώτης.

Η πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων την Κυριακή θα μπορεί να γίνει γύρω στις 21:30, από τα περίπου 4.800 ειδικά κινητά τηλέφωνα που έχει δώσει η εταιρεία στους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι θα στείλουν κατευθείαν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα.

«Στις συγκεκριμένες εκλογές, δύο με τρία κόμματα "παίζουν" στο 3%. Υπάρχει η πιθανότητα να ξέρουμε ποιο θα είναι πρώτο, δεύτερο και τρίτο κόμμα, όχι όμως και ποιο θα είναι το τελευταίο που μπαίνει στη Βουλή, γεγονός που μπορεί να ανατρέψει την τελική εικόνα και τις έδρες» τόνισε ο κ. Καριώτογλου, προσθέτοντας πως ίσως να μην υπάρχει από νωρίς ασφαλής εκτίμηση για το εάν το πρώτο κόμμα παίρνει αυτοδυναμία και ποια κόμματα, τελικά, εισάγονται στη Βουλή.

Ο διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, Σπύρος Μαραγκός, υπενθύμισε ότι οι ετεροδημότες δεν θα ψηφίσουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, όπως τον Μάιο του 2014, αλλά σε ειδικά εκλογικά καταστήματα στις πρωτεύουσες των περιφερειών που διαμένουν, και σε διάφορα κέντρα στην Αθήνα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">