ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Κιμούλης: Και να που έγινε πραγματικότητα το όραμα της γενιάς που το γέννησε


Ο Γιώργος Κιμούλης μιλά στον Κώστα Αρβανίτη, στο Κόκκινο, δύο μέρες μετά τις εκλογές, για το αποτέλεσμα που φέρει την Αριστερά πρώτη φορά στη διακυβέρνηση της χώρας: "Η γενιά μου που κατηγορήθηκε ότι πολλά έχει προδώσει, κάνει πραγματικότητα το όραμα της γενιάς από την οποία γεννήθηκε και δεν πρόλαβε να το δει" Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο θεατράνθρωπος Κιμούλης, εμφανώς συγκινημένος, μιλά για τα συναισθήματά του και την ιστορική σημασία αυτής της νίκης:

"Ευτυχία, σχεδόν δε μπορεί να το πιστέψει κανείς, υπήρχε μια ηττοπάθεια στο χώρο της Αριστεράς, σα να μείναμε κι από θεωρητικά εργαλεία κι ήρθε η γενιά του Αλέξη που μόνο την ευχαριστούμε, ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η κατάθεση στην Καισαριανή.

Παρατηρώντας τον Τσίπρα πως μιλάει και πως κινείται, όλη η στάση του δηλώνει ότι κάτι καινούριο έρχεται. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή συμπεριφορά ρεβανσισμού. 

Εγώ φοβάμαι όλους αυτούς που δεν άντεξαν και τώρα είναι στην απέναντι πλευρά, εννοώ πρώην αριστερούς που πέρασαν στο στρατόπεδο του φιλελευθερισμού. 

Οι διανοούμενοι έχουν υποχρέωση όχι μόνο να παράγουν ιδέες, αλλά ένα μέρος αυτών να το δίνουν πίσω στον κοινωνικό τους χώρο, να το καταθέτουν αυτό το προνόμιο.

πηγή: stokokkino.gr

Υποσημείωση του Γ.Κ: Ο Κιμούλης φοβάται... και εγώ ντρέπομαι...για όλους αυτούς που το μοναδικό τους ζητούμενο ήταν αποκλειστικά χαρτιά - χρήματα - προνόμια - και τίποτα περισσότερο...

Για κάποιους από εμάς που σε ανύποπτο χρονικό διάστημα διακηρύξαμε ελάχιστα ιδεώδη της αριστεράς, το τίμημα επί πολλά χρόνια ήταν ειρωνεία, διώξεις, κατασχέσεις, εμπαιγμός, έως του σημείου της καθολικής απαξίωσης - εξευτελισμού, για τα συμφέροντα ορισμένων που δεν έχουν να επιδείξουν ούτε ίχνος ελάχιστης προσφοράς.

Πρέπει να τονιστεί ότι περισσότερο από αυτούς που έφυγαν, τους οποίους ποτέ δεν φοβήθηκα στη ζωή μου, φοβάμαι κάποιους που φόρεσαν την ''προβιά'' του αριστερού (...) αποκλειστικά για λίγα χαρτιά - χρήματα - προνόμια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Κιμούλης: Και να που έγινε πραγματικότητα το όραμα της γενιάς που το γέννησε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">