ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νίκη των Κούρδων στο Κομπάνι

Μεγάλη νίκη κατάφεραν οι κουρδικές δυνάμεις στο Κομπάνι, ανακτώντας τον έλεγχο σχεδόν του 90% της πόλης, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μετά από σκληρό αγώνα εδώ και περίπου 4 μήνες. Η ανακοίνωση έγινε από την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στη Μέση Ανατολή (Centcom).

"Η Centcom επιβεβαιώνει ότι οι δυνάμεις που πολεμούν τους τζιχαντιστές του ΙΚ ελέγχουν περίπου το 90% της πόλης Κομπάνι. Ο πόλεμος κατά της οργάνωσης ΙΚ αργεί να τελειώσει, αλλά η ήττα της στο Κομπάνι στερεί από το ΙΚ έναν από τους στρατηγικούς του στόχους", διευκρίνισε η αμερικανική διοίκηση.

"Το Κομπάνι απελευθερώθηκε, συγχαρητήρια στην Ανθρωπότητα, στο Κουρδιστάν, στον λαό του Κομπάνι", έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Πόλατ Καν, εκπρόσωπος των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), της πολιτοφυλακής που προασπίζει την πόλη.

Στις κουρδικές περιοχές της Συρίας επικρατούσε χθες ενθουσιασμός για την πιο συντριπτική ήττα του ΙΚ στην Συρία. Πλήθος κόσμου κατέβηκε στους δρόμους για να γιορτάσει τη νίκη.

Πανηγυρισμοί ξέσπασαν και στο Παρίσι. Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοκρατίας, κρατώντας μια τεράστια κουρδική σημαία ενώ πολλοί χόρευαν και πετούσαν πυροτεχνήματα.


Από την έναρξη της μάχης στα μέσα Σεπτεμβρίου, οι συγκρούσεις για τον έλεγχο της μικρής αυτής πόλης στα σύνορα με την Τουρκία προκάλεσαν τον θάνατο περισσοτέρων από 1.800 ανθρώπων, από τους οποίους περισσότεροι από 1.000 ήταν τζιχαντιστές που πολεμούσαν στις τάξεις της οργάνωσης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι κουρδικές δυνάμεις πολέμησαν επί του πεδίου με την καθοριστική υποστήριξη των αεροπορικών επιδρομών του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού. Συνολικά, οι συμμαχικές δυνάμεις διεξήγαγαν 705 επιδρομές εναντίον του ΙΚ μέσα στην πόλη και τα περίχωρά της, σύμφωνα στατιστικά στοιχεία του αμερικανικού στρατού.


Η νίκη των Κούρδων ''συνδυάζεται'' με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, και πιστεύουμε να ελευθερώσουν το 100% στο Κομπάνι.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νίκη των Κούρδων στο Κομπάνι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">