ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεχίζεται η ρίψη μπάζων στο στρατόπεδο της αεροπορίας



Επαναφέρουμε το συγκεκριμένο άρθρο - ρεπορτάζ - από το στρατόπεδο της Αεροπορίας στις 12/02/2015, δεδομένου ότι μας το ζήτησαν, και τονίζουμε ότι έπειτα όσων ειπώθηκαν στο Δ.Σ του δήμου Γλυφάδας, η διοίκηση δεν υπαναχωρεί στη κακοποίηση του Υμηττού.

Συνεχίζεται η ρίψη χωμάτων και μπάζων εντός του στρατοπέδου της αεροπορίας, στην Τερψιθέα Γλυφάδας, στο χώρο που προορίζει η διοίκηση του δήμου Γλυφάδας για κοιμητήριο.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που σας εξασφαλίσαμε, καθημερινά φορτηγά μεταφέρουν και εναποθέτουν μπάζα και χώματα στην περιοχή.

Όπως βλέπετε χαρακτηριστικά στη φωτογραφία, ο εκσκαφέας συνεχίζει την ισοπέδωση της περιοχής, με αποψιλώση των υφιστάμενων εναπομεινάντων θάμνων, και δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα αποψιλώσουν και τα υφιστάμενα δέντρα που υπάρχουν στην περιοχή.


Ο βασικός λόγος φωτογράφισης είναι να έχουμε τα ντοκουμέντα σε ποια κατάσταση ήταν στις 11/02/2015 η Α'Ζώνη του Υμηττού, και τι θα ισχύσει έπειτα των παρεμβάσεων.

Βλέπετε καθαρά στη περιοχή που γίνετε η ρίψη μπάζων και χωμάτων, ότι υπάρχουν ακόμη θάμνοι και δέντρα, (τα οποία δεν έχουν αποψιλωθεί) και αν τελικά αποψιλωθούν, θα έχουμε τις αποδείξεις διευρυμένης καταστροφής του περιβάλλοντος. 

Ήδη έχει γίνει τεράστια ζημιά - καταστροφή - του περιβάλλοντος, έχουν αποψιλωθεί πολλοί θάμνοι - δέντρα - και γίνεται συνεχές μπάζωμα του ρέματος. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω περιοχή είναι μια κατηφορική χαράδρα - ρέμα -  που ξεκινά από τον Υμηττό και κατέληγε στην πλατεία Καραΐσκάκη.

Πολλοί εξ υμών γνωρίζουμε ποια ήταν η προτέρα κατάσταση στο στρατόπεδο, όπως και το μπαζωμένο ρέμα από την περιοχή των έργων, εντός του στρατοπέδου, μέχρι την πλατεία. 

Στην αρχαιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο σημείο στον Υμηττό - η χαράδρα - ρέμα ορίζονταν ως το όριο του αρχαίου δήμου της Αιξωνής. 

Θεωρώ ότι πρέπει να ερωτηθούν ορισμένοι ειδικοί, όπως αρχαιολόγοι, ειδικοί μελετητές, ώστε να μας διαφωτίσουν και γι' αυτή τη πτυχή, αν πράγματι το νοητό όριο του αρχαίου δήμου των Αιξωνέων, είναι η χαράδρα - ρέμα στο στρατόπεδο της αεροπορίας, που κατέληγε μέχρι την πλατεία Καραΐσκάκη, η ακόμη αν όριο θεωρούσαν την περιοχή από τον Υμηττό μέχρι το Ελληνικό.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεχίζεται η ρίψη μπάζων στο στρατόπεδο της αεροπορίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">