ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΓΛΥΦΑΔΑ: Συντελείτε κορυφαία καπηλεία κατά της Ιστορίας των αυτοχθόνων

Το ζήτημα δημιουργίας ενός νεκροταφείου στην Α'Ζώνη του Υμηττού, εις βάρος 6.000 χιλιάδων ετών Τοπικής Ιστορίας, χαρακτηρίζεται μείζον και δεν είναι απλή υπόθεση σχεδίων νόμου.

Βρισκόμαστε σε μια χώρα που έδωσε τα φώτα του Πολιτισμού στην οικουμένη, με ένα πρωτογενή Πολιτισμό που οφείλουμε συνολικά να σεβόμαστε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Η περιοχή στην οποία κατοικούμε έχει Ιστορία χιλιετιών, και ένα πρωτογενή Πολιτισμό ο οποίος ἤκμαζε οργανωμένος με όλες τις απαραίτητες δομές.
Σήμερα, χιλιετίες έπειτα του πρωτογενούς πολιτισμού, ως δήμος δεν καινοτομούμε σε κανένα τομέα, και η βασική μας υποχρέωση είναι να συνεχίζονται οι παραδόσεις των προγόνων μας.

Γι' άλλη μια φορά θα σας θυμίσω ότι ο πρωτογενής Τοπικός Πολιτισμός στη περιοχή μας (Γλυφάδα - Αιξωνή) επέλεξε ως χώρο ταφής των νεκρών την παραλία, και ουδέποτε χρησιμοποίησε το βουνό (τον Υμηττό) ως νεκροταφείο.

Αν ένας λαός είναι πολιτισμένος, και δεν αποτελείται από βαρβάρους και ημιμαθείς, οφείλει να συνεχίζει τις παραδόσεις των προγόνων του ώστε να υφίσταται μια συνεχής Πολιτισμική Ταυτότητα.

Στη πόλη μας συντελείτε αρκετά χρόνια μια μοναδική καπηλεία αντί αυτού που αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση όσων μετέχουν στα κοινά, η οποία κορυφώνεται τους τελευταίους μήνες, με μια εκπρόθεσμη απόφαση για δημιουργία νεκροταφείου στην Α'Ζώνη του Υμηττού.

Πρόσφατα ο Dr. Gerald Crabtree, κορυφαίος γενετιστής του Πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι αναπόφευκτες αλλαγές στο γενετικό μας σύστημα, σε συνδυασμό με τεχνολογικές εξελίξεις, είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε ένα ακρωτηριασμένο σώμα του πρώην εαυτού μας, και πολύ λιγότερο ευφυείς από τους προγόνους μας, επαληθεύοντας στο 100% όσα είχα μεταδώσει από τον Γλυφάδα FM πριν από δεκαετίες.

Αν ένας Αθηναίος κάτοικος της Αιξωνής από το 1000 π.Χ. ερχόταν πίσω στη ζωή σήμερα, το πιθανότερο είναι ότι θα ήταν ευφυέστερος από όλους εμάς σύμφωνα με έρευνα του  Gerald Crabtree, άρα η επιλογή των αρχαίων κατοίκων στη περιοχή μας, του πρωτογενούς πολιτισμού, τα νεκροταφεία να δημιουργούνται παραλιακά, αποτελεί τόσο Ιστορικό Πολιτισμικό στοιχείο που οφείλουν να σέβονται οι μετέχοντες στα κοινά, όσο και τη κρίση - επιλογή - ενός ευφυούς τοπικού πολιτισμού.

Έχοντας το δεδομένο πολλών χιλιετιών, δημιουργίας των νεκροταφείων παραλιακά, τονίζω γι' άλλη μια φορά ότι επί του παρόντος συντελείτε Ιστορική - Πολιτισμική - Καπηλεία, και καλώ τόσο την κυβέρνηση όσο και τους διοικούντες να σταματήσουν τη καταστροφή του Υμηττού και να νομοθετήσουν σύμφωνα των προτύπων των προγόνων μας.

Το νεκροταφείο στη περιοχή της Γλυφάδας απαραίτητα πρέπει να γίνει παραλιακά, όπως όλα τα νεκροταφεία του αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού της περιοχής, και όπως αυτό που βλέπετε στη φώτο στην οδό Βασιλέως Παύλου.

Γλυφάδα web,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΓΛΥΦΑΔΑ: Συντελείτε κορυφαία καπηλεία κατά της Ιστορίας των αυτοχθόνων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">