ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μανώλης Γλέζος: Πριν είναι αργάΈντονες αντιδράσεις και συμπόρευση με την άποψη του,έχουμε έπειτα των δηλώσεων του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες ζήτησε «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό για το γεγονός ότι «συνήργησε» στην «ψευδαίσθηση» των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση κατάργηση των Μνημονίων.

"Είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού" σχολίασαν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Σαφή θέση υπέρ του Μανώλη Γλέζου έλαβε  η Σοφία Σακοράφα, η οποία λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι «Ο λαός έδωσε εντολή για ακύρωση του μνημονίου. Δεν έχουμε καμία πολιτική νομιμοποίηση για να πράξουμε το αντίθετο».

Στην ίδια γραμμή και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση θα παραμείνει αταλάντευτη στο πρόγραμμά της και δεν θα γίνει όμηρος σχεδιασμών και μεθοδεύσεων.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως η χώρα μας δεν πρέπει και δεν θα εκβιαστεί. «Δεν πρόκειται να γίνει δεύτερη Κύπρος. Δεν μπορεί και δεν θα ακυρώσει τη λαϊκή αγωνιστική βούληση» τονίζει ο υπουργός και καταλήγει πως «Τρόικα και μνημόνια έχουν γίνει παρελθόν και δεν θα βρυκολακιάσουν» και πως η κυβέρνηση δεν θα μετατραπεί σε όμηρο του γερμανικού σκληροπυρηνικού συντηρητισμού.

Υποτιμούν την εμπειρία του Μανώλη Γλέζου όσοι θεωρούν ότι δεν είναι καλά πληροφορημένος και γι’ αυτό προέβη στη δήλωσή του, ανέφερε από την πλευρά της το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Μαρία Μπόλαρη. Σε λίγο δεν θα μείνει ίχνος από την διαπραγματευτική μας ισχύ, «γιατί οι εχθροί μας θα μας θεωρήσουν εύκολο αντίπαλο όπως και τους προηγούμενους» αναφέρει επίσης ως αγωνία της η κυρία Μπόλαρη, που εκφράζει την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει τώρα να εξηγήσει στο λαό πως ήρθε η ώρα για «ούτε βήμα πίσω».

Αντίθετοι με την παρέμβαση Γλέζου, εμφανίστηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι «ο Μανώλης Γλέζος έχει απόλυτο δικαίωμα να έχει μερικές φορές άδικο. Το κέρδισε αυτό με 90 χρόνια αγώνα στη ζωή του. Διαφωνώ με τον Μανώλη Γλέζο».

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, με δήλωσή του το απόγευμα του Σαββάτου τόνισε: «Η Ευρώπη παρακολουθεί με ανακούφιση την απομόνωση των ακραίων φωνών της λιτότητας στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ παράλληλα πάνω από το 80% του ελληνικού λαού στηρίζει τη διαπραγμάτευση. Την ώρα, λοιπόν, που η δύσκολη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη περιμέναμε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από ένα στέλεχος της εμπειρίας και της διαδρομής του Μανώλη Γλέζου».

Το άρθρο του Μανώλη Γλέζου: Πριν είναι αργά

Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.

Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.

Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα.
Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε. Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.

Μανώλης Γλέζος Βρυξέλλες 22-2-2015

Υποσημείωση του Γ.Κ: Πολλές φορές είναι καλύτερα να μην μιλάς, δεδομένου ότι οι υπόλοιποι μεταφράζουν όπως επιθυμούν ότι ειπωθεί... κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο Μανώλης Γλέζος έχει αποδείξει ότι είναι αγωνιστής και ριζοσπάστης, και κανείς δεν δικαιούται ετούτη την ώρα να καταφέρετε εναντίον του. 

Ο χρόνος και η πολιτική συνέχεια των αποφάσεων και του αποτελέσματος θα δείξει ποιος είχε δίκιο.

Ο Μανώλης λέει δημόσια αυτά που σκέφτονται και λένε χιλιάδες Έλληνες - Ελληνίδες, και εκφράζει ένα μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού που επέλεξε να κρατήσει σιγή (...) δίνοντας περίοδο χάριτος στην νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.

Τις περισσότερες φορές, το να δίνεις περίοδο χάριτος, η να μην κάνεις τις αναφορές που απαιτούνται, αποβαίνει εις βάρος σου, δεδομένου του αυταπόδεικτου και των ισχυρών οικονομικών λόμπι και ΜΜΕ: Οι κυβερνώντες εκ του ασφαλούς κινούνται, άρα μια παράκαμψη, η υποβάθμιση των συνεδριακών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με αιτιολόγηση το γενικότερο συμφέρον, που τελικά δεν θα είναι συμφέρον των πολλών που βιώνουν πολλά χρόνια τη λιτότητα , θα αποβεί εις βάρος των περισσοτέρων.

Οι όροι της λαϊκής εντολής παραμένουν αναλλοίωτοι, και σαφώς είναι η τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μανώλης Γλέζος: Πριν είναι αργά Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος