ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δ. Μπουντουτσίδης: Με αφορμή την επίκληση του κ.Δίβαρη για τον συμπαραστάτη του δημότη

Ο συμπαραστάτης του δημότη & της επιχείρησης έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα στη πόλη μας.

Ο κ.Δ. Μπουντουτσίδης ακολουθεί μια επιθετική γραμμή κατά του κ. Δίβαρη, με βαρείς χαρακτηρισμούς, και θεωρώ ότι με αυτήν την ενέργεια, και σύμφωνα με όσα έχουν προηγηθεί, το κλίμα θα γίνει αρνητικό πέραν του δέοντος. 

Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να υπαναχωρήσουν, να σκεφτούν όπως επιβάλλεται τι ισχύει επί των ημερών τους σε τοπικό επίπεδο, και αν πράγματι θεωρούν ότι όλα έχουν καλώς, ας συνεχίσουν τον ευτελισμό των θεσμών, καθώς και τη περαιτέρω υποβάθμιση δημοτών και δήμου. Ας δημιουργηθεί για πρώτη φορά μια συναίνεση, χωρίς πολιτικές - παραταξιακές σκοπιμότητες, και να σταματήσουν κάποιοι να θεωρούν δικό τους μονοπώλιο τους θεσμούς. 

Γιάννης Κουρδομένος: Εγώ ως δημότης επιθυμώ να ισχύσει ο θεσμός του συμπαραστάτη, χωρίς παραταξιακές και πολιτικές σκοπιμότητες, και ζητώ από την σημερινή κυβέρνηση την ενίσχυση των Ο.Τ.Α, (μεταρρυθμίσεις όπου και όταν επιβάλλονται) με ένα θεσμό εκλογής από όλους τους δημότες - δημότισσες, χωρίς εμπλοκή των παρατάξεων - κομμάτων.

Μια ολόκληρη ζωή - έστω και με ιδιόρυθμο τρόπο - τάχτηκα υπέρ της αυθεντικής δημοκρατίας - της άμεσης - όπου το σύνολο αποφασίζει, διαμορφώνει, και το αποτέλεσμα είναι περισσότερο ενδεδειγμένο έναντι της οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας. (Και όπως βλέπετε, στο βαθμό του δυνατού το εφαρμόζω.. και ''πληρώνω το μάρμαρο'' δεδομένου ότι βλέπω από μια άλλη οπτική, όσα οι υπόλοιποι τα βλέπουν αποκλειστικά παραταξιακή ωφέλεια.)

Η τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Μπουντουτσίδη

Ενημερώνω άπαντες, ότι το εν λόγω κοινοποιείτε και στα ΜΜΕ και σε sitesΟι Δήθεν που επικαλούνται ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, αλλά στη πράξη  παραμένουν με ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΑΤΙΚΗ  νοοτροπία.

Δημήτρης Μπουντουτσίδης

21-2-2015

Θέμα: ΕΚΛΟΓΗ 18-2-2015 ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ και στην οποία ως γνωστό, συμμετείχα και εξέθεσα ευθέως, ρητώς και κατηγορηματικώς τις θέσεις και απόψεις μου δημοσίως, τόσο ενώπιον των συμπολιτών μου, όσο  και του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την επιστολή  του Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας  κ. Δίβαρη Στυλιανό, γιατρό χειρούργο.
«… ο Δήμαρχός επικαλείται διαφάνεια και δικαιοσύνη, όμως στις πρώτες  απτές εξετάσεις αποτυγχάνει…»

Πριν όμως ασχοληθείτε ενδελεχώς με το κείμενο του κ. Δίβαρη (αξίζει να το κάνετε διότι, ούτε αναλυτής είναι, ούτε φιλόλογος είναι, ούτε οικονομολόγος είναι, ούτε νομικός είναι, ούτε, ούτε,… είναι διακεκριμένος γιατρός χειρούργος) και με την σειρά μου να πω και τούτο,

Κάποτε κάποιος φίλος,
μου ζήτησε να του εξηγήσω τι ερμηνεία θα έδινα για την Ευγένεια.
Και ευθέως του απάντησα.

Ευγένεια κατά την άποψη μου είναι, να σέβεται κάποιος  την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου  και την διαχρονική του ιστορία και ο ίδιος να κρατά την αξιοπρέπεια του.

Και ο ποιητής Καβάφης στο ποίημα, «του μεγάλου ΝΑΙ ή του μεγάλου ΟΧΙ», είπε. «…σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει να πουν το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ…».

Ναι, είναι ο ποιητής που έγραψε και το «ΙΘΑΚΗ», «το ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ», «το ΦΩΝΕΣ», κ.λ.π,κ.λ.π.

Πριν όμως ασχοληθείτε με το ακόλουθο κείμενο, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ΔΗΜΟΣΙΩΣ,  επειδή πίστεψα και συνεχίζω να πιστεύω αυτόν τον θεσμό και που τον οποίο τον θεωρώ  κυματοθραύστη και από τους πιο σύγχρονους θεσμούς στην σύγχρονη Ελλάδα όπως φίλες, φίλοι και γνωστοί μου, αυτό πιστεύουν, και για να είμαι εντάξει και με τις συντρόφισσες-συντρόφους, συναγωνίστριες και συναγωνιστές (όποιον προσδιορισμό θέλει κάποιος ας πάρει).

Οι θέσεις μου θα παραμείνουν αταλάντευτα πιστές, θα συνεχίσω να υποστηρίζω τον θεσμό και μετά την καταληκτική ημερομηνία που προσδιορίζει ο νόμος και η οποία  είναι τέλος Φεβρουαρίου.

Και φυσικά, με τον τρόπο που γνωρίζω και ενεργώ.


Ξηγημένα, μιλημένα. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δ. Μπουντουτσίδης: Με αφορμή την επίκληση του κ.Δίβαρη για τον συμπαραστάτη του δημότη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">