ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νίκο τείνουν να γίνουν καθολικό φαινόμενο οι διφορούμενοι στην Γλυφάδα

Ανεξάρτητα του μορφωτικού η οικονομικού επιπέδου, τείνουν να γίνουν ''καθολικό φαινόμενο'' οι διφορούμενοι στην Γλυφάδα.

Είναι πολλά χρόνια - δεκαετίες - που διαπιστώνουμε τον ευτελισμό έως εξευτελισμού της νεοελληνικής φάρας. Μιας φάρας νεοελλήνων, διπρόσωπων και διφορούμενων, που άλλα λένε την μια στιγμή και άλλα την επόμενη, άλλα λένε ''μπροστά σου'', και άλλα από ''πίσω σου'', στήνοντας μηχανές, και η ανευθυνότητα δεν έχει όριο.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Νίκου,  ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει για τον αδερφό του ''αυτός δεν είναι αδερφός μου, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μου''  και την ίδια στιγμή πράττει άλλα αντί άλλων.

Θα σας περιγράψω ένα στιγμιότυπο της αλλοφροσύνης, της διπροσωπίας, και της καθολικής ανευθυνότητας που διέπει ορισμένους κατοίκους Γλυφάδας.

Σήμερα το πρωί στις 11 μ.μ. ο Νίκος επιλέγει να χτυπήσει το κουδούνι ενός συμπολίτη μας και να του ζητήσει να του κάνει κάποιες ρυθμίσεις στον υπολογιστή, δεδομένου ότι του υπέκλεπταν το wifi, και συγκεκριμένα αυτοί που του υπέκλεπταν το wifi και του δημιουργούσαν προβλήματα ήταν ο αδερφός του ''που δεν είναι αδερφός του''  μαζί με ένα ένοικο άλλου διαμερίσματος.

Κλείνετε το ραντεβού για τις 5 μ.μ. το απόγευμα, ώστε ειδικευμένος τεχνικός - ηλεκτρονικός Η/Υ να τον επισκεφθεί και να γίνουν οι απαιτούμενες ρυθμίσεις, όπως και έγινε αν και...

...μόλις τον επισκέφθηκε ο τεχνικός και του χτύπησε το κουδούνι, ο Νίκος που στις 11 π.μ είχε ζητήσει από τον τεχνικό να του κάνει τις ρυθμίσεις είπε: 

Α εσύ είσαι; 
Τώρα ήρθες; 
Δεν περίμενα να έρθεις?

Έπειτα από λίγο, γίνετε κατανοητό ό,τι ο διφορούμενος Νίκος, ενώ είχε ενοχλήσει τον τεχνικό, και είχε κλείσει ραντεβού για τις 5 μ.μ., στο ενδιάμεσο ο καραγκιόζης νεοέλληνας, για να γλυτώσει κάποια χρήματα - απευθύνθηκε σε κάποιο Αλβανό, ο οποίος χειρίζεται και υπολογιστές, και τα ''φτιάχνει όλα'' από υδραυλικά μέχρι δορυφόρους. 

Προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας όσα προαναφέρθηκαν, ενώ είχε ξανακαλέσει τον Αλβανό, επειδή δεν ήταν ευχαριστημένος από τις ρυθμίσεις στον υπολογιστή που του έκανε λίγη ώρα νωρίτερα, τις οποίες δεν ήθελε να γίνουν σωστά από τον Έλληνα τεχνικό, επειδή είχε καλεστεί πάλι ο Αλβανός, ο οποίος ήρθε ξανά μετά τον Έλληνα τεχνικό στον χώρο του ανεύθυνου διπρόσωπου.

Εσύ τι θα έλεγες σε μια ανάλογη περίπτωση; Δεν γίνετε σαφές ότι οι καραγκιόζηδες γίνονται ''καθολικό φαινόμενο'' στις μέρες μας, και δεν υπάρχει ούτε σοβαρότητα ούτε υπευθυνότητα ούτε τηρείτε στο ελάχιστο η οποιαδήποτε ενδεδειγμένη διαδικασία;

Αυτή η περίπτωση, θυμίζει σε πολλά μια ανάλογη ενός άλλου συμπολίτη μας, ο οποίος αν και του έκοψαν τέσσερις φορές το νερό από την ΕΥΔΑΠ, και του αφαίρεσαν το ρολόι, αυτός καλεί κάποιους στις 4 τα ξημερώματα με οδηγίες υδραυλικού που είναι σε απόσταση δέκα μέτρων από το ρολόι ώστε να μην φαίνεται στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, και προσπαθούν να επανασυνδέσουν παράνομα με οδηγίες εξ' αποστάσεως την υδροδότηση του διαμερίσματος. 

Τέλος, θυμίζει και αρκετούς επιφανείς πολιτικούς που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Γλυφάδα, οι οποίοι ελλείψει ταυτότητας και προγράμματος, χρησιμοποιούσαν ότι κυοφορήθηκε και δημοσιοποιήθηκε τοπικά από συγκεκριμένα άτομα, αν και ποτέ δεν τους αναγνώρισαν, ενώ οι ίδιοι/ες επιθυμούσαν την αναγνώριση, και τυγχάνουν αναγνώρισης.

Κατ' ευθείαν για το Δαφνί, όλοι οι μουρλοί του ''Μουρλοκομείου'' Γλυφάδα...τουλάχιστον να μείνουν οι υπόλοιποι, και να προκύψει επιτέλους η ορθή δομή λειτουργίας, τόσο σε επίπεδο δήμου, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας.

Υποσημείωση: Ποτέ δεν κατηγορούμε σε τρίτους τα συγγενικά μας πρόσωπα, και ειδικά τα αδέρφια μας. Όσοι και όσες το πράττουν στερούνται μόρφωσης, και δεν διαφέρουν σε κανένα βαθμό από τα κολοβά φίδια. Στήνουν ''μηχανές'' λόγω του ότι δεν μπορούν να ελέγξουν είτε την εμπάθεια, είτε την ζήλια που τους διέπει.

* Σαφώς και οι δικές μου ενέργειες (δημοσιοποίησης όσων ισχύουν τοπικά) μπορούν να χαρακτηριστούν ποικιλοτρόπως, το θέμα είναι αν δύνανται να αντιληφθούν και να διαφοροποιηθούν οι ''μουρλοί'' και τρελοί, σε μια πόλη - περιοχή - πολιτισμικά πλήρως εκμαυλισμένη, των δυο μέτρων... και χωρίς σταθμούς. 

*Τονίζω ότι κάποια στιγμή θα προκύψουν και οι (νέοι σταθμοί) του Μετρό Γλυφάδας, ενώ θα στερούμαστε ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, που υπήρξαν στα Νότια προάστια, και δεν υπάρχουν λόγω της ανευθυνότητας όσων εκλέγονται, της καθολικής ασυμφωνίας, και λόγω πολιτικοοικονομικών συμφερόντων. 

* Αν γνώριζαν συνολικά οι υπόλοιποι/ες των συμπολιτών μας, τι θετικά και βοήθεια έχουν υπάρξει για ορισμένους/ες των συμπολιτών μας, και τι έπραξαν από τη δική τους πλευρά, ο χαρακτηρισμός θα ήταν αποκλειστικά ένας (..............)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νίκο τείνουν να γίνουν καθολικό φαινόμενο οι διφορούμενοι στην Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">