ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι «Brussels Group» και οι «τεχνικοί εμπειρογνώμονες» στην Αθήνα

Στην Αθήνα φτάνει την Πέμπτη η πρώτη τεχνική ομάδα των θεσμών που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, όπως επιβεβαιώθηκε μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης του Brussels Group, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην εν λόγω συνάντηση συμφωνήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθείται.

Αυτή θα είναι η εξής: Το Brussels Group θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δε θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους.

Την Πέμπτη καταφθάνει στην Αθήνα η τεχνική ομάδα που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, ενώ τη Δευτέρα θα έρθει τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όσο για τη διαπραγμάτευση, οι πηγές από την κυβέρνηση, σημειώνουν ότι θα συνεχιστεί με «ορίζοντα τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας».

Υποσημείωση: Όταν ακούμε μεταρρυθμίσεις, επανεκκίνηση, και ανακούφιση, το συμπέρασμα είναι αποκλειστικά ένα: Φροντίσαμε κάποιοι να ζουν εκ του ασφαλούς σε τοπική αυτοδιοίκηση και κυβέρνηση, να φροντίζουν παραταξιακούς, κολλητούς, φίλους, παρατρεχάμενους, κ.α. και να εγκληματούν κατά των υπολοίπων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι «Brussels Group» και οι «τεχνικοί εμπειρογνώμονες» στην Αθήνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">