ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι ''μνηστήρες'' της Γλυφάδας

Του Γιάννη Κουρδομένου

Είναι πολλά χρόνια που ο Οδυσσέας βρίσκεται μακριά από την Ιθάκη του, ενώ οι μνηστήρες έχουν καταλάβει το βασίλειο του και κατατρώγουν όσα του ανήκουν.

Οδυσσέας και υποφαινόμενος έχουν πολλά κοινά, όμως ένα εξ' αυτών είναι το βασικό κοινό και το χαρακτηριστικότερο: Το όνομα «Οδυσσεύς», που προέρχεται από το ρήμα «ὀδύσσομαι» οργίζομαι, μισώ κάποιον, και σημαίνει εξοργισμένος, και το όνομα του υποφαινόμενου που είναι Κουρδομένος, άρα ακριβώς το ίδιο.

Ακριβώς όμοια είναι και η Ιστορία, η οποία όπως φαίνεται δεν διδάσκει τους νεοέλληνες - νεοελληνίδες. 

Πως θα μπορούσε κάποιος εκ των συμπολιτών μας να συνδέσει την Οδύσσεια, και τον Οδυσσέα με την ιστορία του δημότη Γλυφάδας; 

Αρχικά θα σας θυμίσω ότι ο θείος μου είχε επιλεγεί την δεκαετία του 50 από το σύνολο των κατοίκων ως καταλληλότερος για δήμαρχος, και έπειτα από σύντομο χρονικό διάστημα τον έβγαλαν από τη μέση τα συμφέροντα εκείνης της περιόδου.

Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήταν το προοίμιο της Οδύσσειας, και ακολούθησε η συνέχεια που είτε λίγο είτε πολύ είναι γνωστή σε πολλούς από εσάς.

Κάνοντας μια σημαντική δαπάνη για τα δεδομένα μιας φτωχής οικογένειας, από τη δεκαετία του 70 μέχρι και το 2004, παρείχαμε σε τοπικό επίπεδο ραδιοφωνικά τον ανιδιοτελή Πολιτισμό και δημοκρατικότητα που όφειλαν οι εκάστοτε διοικήσεις και αιρετοί στο τόπο μας, οι οποίοι ουδέποτε έγιναν αρωγοί του δημότη με εντοπιότητα.

Όπως γνωρίζετε, τα κομματικά μέλη - αιρετοί - βάφτισαν τόπο τους τη Γλυφάδα, αν και αποδεδειγμένα σχεδόν η πλειονότητα αυτών δεν διαθέτει εντοπιότητα, και χρησιμοποιώντας ως βασικό όχημα τα κόμματα, την εκκλησία, την διαπλοκή, τους εφοπλιστές, εξαπάτησαν επανειλημμένα τους συμπολίτες μας και βρέθηκαν στο δήμο, κακοδιοικώντας το τόπο μας, και πάντα στρεφόμενοι κατά των δημοτών που όφειλαν να στηρίζουν, και να εκπροσωπούν επάξια.

Έτσι, τόσο απλά, καθίσταται αυταπόδεικτο ότι όλοι οι αιρετοί - παρατάξεις Γλυφάδας, είναι οι Μνηστήρες της Ιστορίας, οι οποίοι βρίσκονται στο βασίλειο του Οδυσσέα και προσπαθούν συνολικά να εξοντώσουν οτιδήποτε δικό του και να κλέψουν οτιδήποτε του ανήκει.  

Γνωρίζετε ότι στα τόσα χρόνια περιπέτειας ενός συμπολίτη μας αυτά τα άτομα ουδέποτε τοποθετήθηκαν, και όσες φορές κλήθηκαν, είτε αποσιώπησαν την αλήθεια, είτε παρανόμησαν στα αιτήματα.

Ως ευφυείς, σίγουρα μπορείτε να στοιχειοθετήσετε περί τίνος πρόκειται, δεδομένου ότι αυτοί ερχόμενοι στη Γλυφάδα εμάς μας βρήκαν εδώ, και σαφώς αποτελούν τους μνηστήρες, δεδομένου ότι υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία όλων αυτών, που με κάθε μέθοδο και τρόπο προσπαθούν για την εξόντωση μας.

Ποτέ δεν έκαναν το ελάχιστο για ένα δημότη που εκτός της δαπάνης, και της ταλαιπωρίας, βρίσκεται εκτός και σε περιπέτειες, λόγω των κομμάτων τους, άρα των ιδίων. 

Πράγματι είναι οι Μνηστήρες αυτής της Τοπικής Ιστορίας, γιατί εμείς διδάξαμε Ραδιοφωνικά την αρχή του πλουραλισμού, της ανιδιοτέλειας, και της δημοκρατικότητας, και το ακολουθούμε μέχρι σήμερα, σε πλήρη αντιδιαστολή με αυτούς που διχάζουν, κακοδιοικούν, και φροντίζουν αποκλειστικά για τα συμφέροντα ημέτερων, φίλων, της διαπλοκής, και των αυλικών τους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι ''μνηστήρες'' της Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">