ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εκδήλωση για το πρώην αεροδρόμιο Mariscal-Sucre στο Κίτο - ΕΜΠΡΟΣ 5 Μαρτίου, 15.00-18.00



Κίτο-Ελληνικό-Βερολίνο

Εκδήλωση στο θέατρο Εμπρός με αφορμή μια παρουσίαση σχετικά με το πρώην αεροδρόμιο Mariscal-Sucre στο Κίτο, Εκουαδόρ στα πλαίσια συνεδρίου που οργανώνει το CENEDET (Centro Nacional de Estrategia para el Derecho alTerritorio (CENEDET) Αν και το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ δεν βρίσκεται στο Ελληνικό - Αργυρούπολη, ταξινομώ αυτό το θέμα ως τοπικό, δεδομένου ότι έχει ενδιαφέρων λόγω αντιστοιχίας της θεματολογίας με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

3:00 Προσέλευση. Σύντομη εισαγωγή στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

3:30-4:30 Σύνδεση με skype, και συμμετοχή στο συνέδριο με παρουσίαση με θέμα “Urban futures and methodological approaches: The Mariscal-Sucre case study”.

Παρουσίαση από Νίκο Αναστασόπουλο, αρχιτέκτονα, λέκτορα ΕΜΠ, ερευνητή στο Εκουαδόρ (2014).


Η παρουσίαση θα γίνει στα αγγλικά.

Το Mariscal-Sucre πρώην αεροδρόμιο του Κίτο, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί ως πάρκο που ονομάζεται Parque Bicentenarrio. Ωστόσο η τύχη του παραμένει αβέβαιη καθότι υπάρχουν βλέψεις επενδύσεων και παλινδρομήσεις σχετικά με το μέλλον του.

Μαζί με το Ελληνικό στην Αθήνα και το Τεμπελχοφ στο Βερολίνο, αποτελούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις πρώην αεροδρομίων που αναζητούν την ταυτότητά τους στον 21ο αιώνα.

5:00-6:00 Σε συνέχεια της παρουσίασης "Αστικά μέλλοντα και μεθοδολογικές προσεγγίσεις: Η περίπτωση του Μαρισκάλ-Σούκρε" θα γίνει παρουσίαση της ιδέας του εργαστηρίου METropolitan commons workshop, συζήτηση και ερωτήσεις .

Οι χρόνοι του προγράμματος θα τηρηθούν αυστηρά.



Το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ βρίσκεται στου Ψυρρή, στην οδό Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκδήλωση για το πρώην αεροδρόμιο Mariscal-Sucre στο Κίτο - ΕΜΠΡΟΣ 5 Μαρτίου, 15.00-18.00 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">