ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νομιμοποίηση της διαπλοκής η κράτος δικαίου;

Το ΣτΕ ρητά και κατηγορηματικά επαναλαμβάνει πως η λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών δεν είναι πλέον συνταγματικώς επιτρεπτή και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να εκπέμπουν πρόγραμμα.

Με την υπ. αρ. 3578/2010 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, όπως και με την νεότερη  υπ. αρ. 4420/2014 γίνετε σαφές ότι στη χώρα μας δεν υφίσταται κράτος δικαίου.

Οι παρανομούντες ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοράσεων δεν εκπέμπουν απλά πρόγραμμα έπειτα των δεδομένων αποφάσεων του ΣτΕ, με περίσσευμα θράσους διαφημίζουν και την αντισυνταγματικότητα καθώς και τις παρανομίες τους.

Οι ιδιοκτήτες των  τηλεοπτικών καναλιών που δεν έχουν το δικαίωμα να μεταδίδουν πρόγραμμα, σε καθημερινή βάση διαφημίζουν ότι λειτουργούν σειρά ραδιοτηλεοράσεων της αυτής και άλλης μορφής, και προτρέπουν τον κόσμο να επιλέγει την αντισυνταγματικότητα και τις παρανομίες τους κατά του κράτους δικαίου και της ισότητας.

Με βασικό δεδομένο την ισχύουσα κατάσταση στον χώρο των ραδιοτηλεοράσεων, που αντιβαίνει τόσο του συντάγματος όσο και του κράτους δικαίου - ισότητας, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη στην τήρηση των νόμων.

Η κυβέρνηση είτε θα λειτουργήσει με γνώμονα την συνταγματική νομιμότητα, και το όφελος του κοινωνικού συνόλου, είτε συμπράττει υπέρ όσων παραβιάζουν το Σύνταγμα και καταργούν το κράτος δικαίου.

Σε ένα ενδεχόμενο παράκαμψης όσων υποχρεούται να ακολουθήσει, και με μια σειρά ρυθμίσεων ειδικού χαρακτήρα για την ''νομιμότητα'' όσων παραβιάζουν το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου και την ισότητα του κοινωνικού συνόλου, δεδομένου ότι καταλαμβάνουν πολλές συχνότητες με σειρά μέσων της αυτής και άλλης μορφής, η κυβέρνηση γίνετε δεκανίκι της διαπλοκής.

Από την γέννεση της διαπλοκής των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ έχουν περάσει 26 χρόνια, σχεδόν τρεις δεκαετίες αντισυνταγματικότητας, παραβίασης των νόμων, κατάργηση του κράτους δικαίου, και βάναυσης κακοποίησης της δημοκρατίας.

Οι mediaρχες έγιναν δισεκατομμυριούχοι και η πρώτη εξουσία στη χώρα μας, αλλοιώνοντας απόλυτα αρνητικά το πολίτευμα, και ο λαός χειραγωγείτε στα δεδομένα που επιτάσσουν τα συμφέροντα λίγων οικογενειών.

Είναι κομβικό σημείο για την κυβέρνηση αν θα πετύχει την επανίδρυση ενός κράτους δικαίου, και δημοκρατίας, η θα τοποθετήσει τον πήχη χαμηλότερα, με αποτέλεσμα τις συνέπειες που θα βιώνουν ακόμη και έπειτα από τριάντα χρόνια οι επόμενες γενιές. 

Κάποιοι εξ υμών καήκαμε στην κυριολεξία για τα συμφέροντα λίγων οικογενειών της διαπλοκής και της πολιτικής, αντιδράσαμε από την γέννεση της διαπλοκής των ΜΜΕ πληρώνοντας το μάρμαρο, άρα γνωρίζουμε ότι δεν συγχωρούνται ατέλειες και λάθη. 

Λάθος ενέργειες και υπαναχωρήσεις σε όσα αποτελούν υποχρέωση της κυβέρνησης για όσα δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό, σημαίνουν περαιτέρω κατρακύλα της χώρας και υποθηκευμένο μέλλον του λαού.

Το ζήτημα της διαπλοκής των ραδιοτηλεοράσεων είναι σημείο αναφοράς για τον λαό, το οποίο θα κρίνει τη σημερινή κυβέρνηση και την βιωσιμότητα της στην εξουσία.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νομιμοποίηση της διαπλοκής η κράτος δικαίου; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">