ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σ. Κούλογλου: Να αξιοποιήσει η Αθήνα την πρωτοβουλία Γιούνκερ

Του Γιάννη Κουρδομένου

Μπορούμε να αναφέρουμε με πλήρη βεβαιότητα ότι διέξοδο στην διαμορφωμένο αδιέξοδο που έχει βρεθεί η χώρα μας, και ο λαός, δεν μπορεί να υπάρξει με άμεσο αποτέλεσμα επί του παρόντος.

Δεδομένου ότι όσα και να ακολουθήσουν από πολιτικής πλευράς, η απόδοση θα είναι κάτω του μετρίου, και ο δρόμος μετ' εμποδίων, σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνούσα με τον Κούλογλου για αδιέξοδους διαλόγους, όταν είναι προαποφασισμένο ποιες  είναι οι αξιώσεις και απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών. 

Η παραμονή στην εξουσία  δεν πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός της σημερινής κυβέρνησης, το πρώτο μέλημα της κυβερνήσεως, πρέπει να είναι, και το οφείλει στην ιστορία και τον λαό, η επαναφορά της πραγματικής δημοκρατίας στην γενέτειρα της και την Ευρώπη, και η απόδοση δικαιοσύνης ώστε να μην συνεχίζονται αναπαραγόμενες και μελλοντικά οι κάκιστες πολιτικές. Με όποιο κόστος συνεπάγεται αυτό.

Η νέα τάξη πραγμάτων δεν επιθυμεί μια ανοικοδόμηση βιώσιμης οικονομίας για την Ελλάδα, η οποία προϋποθέτει την ακύρωση ενός μεγάλου μέρους του χρέους.

Όπως είχα μεταδώσει επανειλημμένα από τον κατασχεθέντα ΓΛΥΦΑΔΑ FM, προ δεκαετιών, απαιτείται από μια Ελληνική κυβέρνηση η δημιουργία ειδικών λαϊκών δικαστηρίων - πλήρως ανεξάρτητων από την κυβέρνηση, και χωρίς αγκυλώσεις με το κοινοβουλευτικό κομματικό σύστημα, τα οποία θα επιφορτιστούν τόσο την διερεύνηση σε βάθος, όσο και την απόδοση ευθυνών, για τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής τα οποία δρομολόγησαν στην σημερινή κατάσταση που βιώνει ο λαός.

Η ανθρωπιστική κρίση - λιτότητα είναι απόρροια του σχεδιαστηρίου της νέας τάξης πραγμάτων, το οποίο σε απτή συνεργασία με κόμματα - πολιτικούς και κυβερνήσεις της χώρα μας, και εν πλήρη γνώση των επιπτώσεων στην οικονομία, δρομολόγησε στις εξελίξεις του παρόντος (...) οι οποίες δεν είναι πλέον πολιτικά διαχειρίσιμες ώστε να προκύψει ενδεδειγμένο άμεσο αποτέλεσμα.

Η μονιμοποίηση της λιτότητας, χωρίς κούρεμα του χρέους, θέτει τον Ελληνικό λαό από κυρίαρχο σε υποχείριο δια βίου, χωρίς καμιά ελπίδα ανάκαμψης για τα επόμενα 200 χρόνια, άρα το δημοψήφισμα της Κυριακής θα στείλει ένα ουσιαστικό μήνυμα στα συστημικά σχεδιαστήρια για το μέλλον της Ευρώπης.

Η οικονομική και κοινωνική αποσταθεροποίηση που επικαλείται ο κ.Κούλογλου είναι δεδομένα στη χώρα μας, επί αρκετά χρόνια. 
Η επιβίωση μιας ατιμασμένης αριστεράς (...) υποχείριο μιας οικονομικής ελίτ, της νέας τάξης πραγμάτων, η οποία θα καθορίζει με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, συστημικά media, και ελεγχόμενους πολιτικούς, την πλήρη επικυριαρχία επί λαών και κρατών, σε μια δημιουργηθείσα αποσταθεροποιημένη δημοκρατία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και να επιβιώνει ατιμασμένη η αριστερά δεν έχει ουσιαστικό χαρακτήρα. 

Απαιτείται ρήξη για διάνοιξη νέων διαύλων - οδών, και ο Ελληνικός λαός το γνωρίζει καλύτερα από το σύνολο των υπολοίπων Ευρωπαίων γιατί το βιώνει καθημερινά.

Να αξιοποιήσει η Αθήνα την πρωτοβουλία Γιούνκερ. Του Σ. Κούλογλου

Αν πράγματι η πρωτοβουλία Γιούνκερ για την επανέναρξη του διαλόγου έχει κάποια στέρεα βάση, τότε η κυβέρνηση δεν πρέπει να την απορρίψει.Μπορεί ο πρόεδρος της Κομισιόν να παραποίησε χοντροκομμένα την πραγματικότητα στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσε. Αλλά η πρωτοβουλία του για την εκ νέου επανέναρξη του διαλόγου, όπως διέρρευσε αργά χθες το βράδυ, φέρνει στην επιφάνεια τις παρασκηνιακές κινήσεις που βρίσκονται σε κίνηση, για την άρση του αδιεξόδου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές.

Οι χωρίς ιστορικό προηγούμενο εκβιαστικές ενέργειες των τελευταίων, από τις ρητορικές απειλές και τις επεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας μέχρι τις αποφάσεις του eurogroup και της ΕΚΤ που οδήγησαν στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις τραπεζικές συναλλαγές, εξοργίζουν όλους όσους πιστεύουμε στην δημοκρατία και τις ευρωπαϊκές αξίες. Όμως ο συσχετισμός των δυνάμεων είναι συντριπτικά σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, που στην σημερινή συγκυρία δεν καλείται να νικήσει κατά κράτος, αλλά να πετύχει τον καλύτερο συμβιβασμό με τις λιγότερες απώλειες.

Το δημοψήφισμα της Κυριακής, κίνηση σχεδόν αναγκαστική μετά την αδιαλλαξία και τα βρόμικα παιχνίδια των δανειστών, δεν θα δώσει λύση στο αδιέξοδο. Αν το «ναι» υπερισχύσει, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σε παραίτηση εγκαινιάζοντας, λόγω και της ανυπαρξίας εναλλακτικών λύσεων, ένα μεγάλο κύκλο πολιτικής αβεβαιότητας. Για τις οικονομικές και τις άλλες οδυνηρές συνέπειες της αβεβαιότητας αυτής, θα κατηγορηθεί η αριστερά.

Αλλά και στην περίπτωση που το «όχι» υπερισχύσει, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική ολιγαρχία θα σεβαστούν την λαϊκή ετυμηγορία. Είναι αντίθετα πολύ πιθανό να υιοθετηθεί μια τιμωρητική απάντηση προς τους Έλληνες ψηφοφόρους, όχι μόνο με άρνηση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων αλλά και με πολλαπλασιασμό της οικονομικής ασφυξίας. Θα πρόκειται για πύρρειο νίκη της αριστεράς, που θα χρεωθεί την οικονομική και κοινωνική αποσταθεροποίηση. Ο απώτερος στόχος είναι να βγάλουν την αριστερά από τον χάρτη για τα επόμενα 50 χρόνια. Και θα πρέπει να αποφευχθούν όλα τα λάθη που θα μπορούσαν να επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Για τους παραπάνω λόγους, είναι προς το συμφέρον της ελληνικής πλευράς να αξιοποιήσει τις όποιες πρωτοβουλίες,όπως αυτή του Γιούνκερ, για να επιτύχει τον βασικό της στόχο, σήμερα: την ακύρωση των πραξικοπηματικών κινήσεων για την ανατροπή της και την παραμονή της στην εξουσία. Παίζεται το μέλλον όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της ευρωπαϊκής αριστεράς: μετά από τέτοιο πόλεμο, η σημερινή κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη από την ιστορία, να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να επιβιώσει.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σ. Κούλογλου: Να αξιοποιήσει η Αθήνα την πρωτοβουλία Γιούνκερ Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος