ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τζέιμς Γκαλμπρέιθ: Η ΕΚΤ εργάζεται για να ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα ο γνωστός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ εκτιμά αδύνατη  την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των θεσμών με την Ελλάδα.

Ο Γκαλμπρέιθ δηλώνει ότι « Η Ελλάδα έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και, ιδίως, από τους λεγόμενους εταίρους του ευρώ. Είναι μια φοβερή υπόθεση για την οποία η ιθύνουσα τάξη της Ευρώπης θα φέρει σοβαρότατη ευθύνη για πολλά χρόνια».

«Τη βλέπετε την πρόοδο που επιτέλεσε η Ελλάδα; Κατάργησε τις διευκολύνσεις που επέτρεπαν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, η ηλικία συνταξιοδότησης ευθυγραμμίστηκε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, οι μισθοί μειώθηκαν και βρίσκονται στους ίδιους, αυτούς, μέσους όρους, έκανε επιλεκτικές παρεμβάσεις στον ΦΠΑ όπως της ζητήθηκε, έδωσε πράσινο φως στις ιδιωτικοποιήσεις και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Τι άλλο χρειάζεται;» 

Ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Τζον Χιούστον του Τέξας θεωρεί ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παίζει το πιο διφορούμενο παιχνίδι», διότι «στα λόγια θέλει την ενότητα του ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα εργάζεται για να ρίξει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να εγκαταστήσει μια άλλη, που να είναι πιο επιθυμητή στο ευρωπαϊκό mainstream».

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης έγινε αντικείμενο πολιτικής δολοφονίας ενός χαρακτήρα (political character assassination), κάτι που νόμιζα ότι συνέβαινε μόνον στην Αμερική. Του προσάπτουν ακόμη και το ότι είναι εύπορος. Ο Κένεντι, λοιπόν; Ήταν ο πιο προοδευτικός πρόεδρος της ιστορίας της Αμερικής. Για τον λόγο αυτό λέω ότι υπάρχει πρόληψη», καταλήγει ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ.

Με στοιχεία από avgi.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τζέιμς Γκαλμπρέιθ: Η ΕΚΤ εργάζεται για να ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος