ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τ.Κουίκ: Επιτέλους να τα βρουν οι θεσμοί μεταξύ τους (Συνέντευξη του υφυπουργού στο Κόκκινο)

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ παραχώρησε σήμερα το πρωί, από το Βελιγράδι όπου βρίσκεται, συνέντευξη στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη – «ΚΟΚΚΙΝΟ FM».

Ακούστε:

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Έχουμε αυτό το σχέδιο της ελληνικής πρότασης. Έλεγα το πρωί στους ακροατές, ότι αυτό δεν σημαίνει συμφωνία, γιατί εδώ έρχονται συνέχεια νέα δεδομένα έτσι και αλλιώς. Μπορείτε να μου κάνετε ένα πρώτο σχόλιο, πώς το έχετε εκτιμήσει εσείς; Το Κόμμα δηλαδή και βασικός εταίρος της Κυβέρνησης.
Τ. ΚΟΥΙΚ: Το ότι έγινε η πρόταση της ελληνικής πλευράς, κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Μέχρι τώρα μας λέγανε, ότι η Ελλάδα δεν έχει προτάσεις. Λοιπόν, έγινε η πρόταση η οποία, αν μη τι άλλο, αν κανείς διάβαζε και τα συγκριτικά στοιχεία, είναι κατά πολύ πολύ πολύ καλύτερη από τα αντίστοιχα μέτρα τα οποία εφάρμοζε από πέρσι και θα εφάρμοζε με το e-mail Χαρδούβελη η προηγούμενη Κυβέρνηση.
Αυτό είναι κάτι που δεν το συζητάμε. Με μια εξοικονόμηση, μάλιστα, σε βάθος πενταετίας, πάνω από 15 δις επ’ ωφελεία του ελληνικού λαού. Και αυτό έχει να κάνει με το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίo το ρίξαμε στο 1% για φέτος και στο 2% για του χρόνου.
Από την άλλη την πλευρά, όμως, την Κυριακή που ήμουν στη Λαμία και επειδή ρωτήθηκα σχετικά, είπα, ότι κάθε φορά που είμαστε κοντά στη συμφωνία, που είμαστε κοντά από το να πιούμε νερό από την πηγή, μπαίνει ένα χέρι ανάμεσα και σου λέει όχι.
Περιμένουμε, λοιπόν, σήμερα την πολύ σημαντική που θα έχει ο Πρωθυπουργός με Λαγκάρντ και με Ντράγκι, το τι ακριβώς περαιτέρω θέλουνε. Είναι σαφές, όμως, ότι πρέπει κυρίως οι Θεσμοί να τα βρουν μεταξύ τους. Το ΔΝΤ πάλι ανακατεύει την τράπουλα, όπως τις προηγούμενες φορές την ανακάτευε η ομάδα Σόιμπλε! Ε, δεν μπορεί να συνεχίζεται έτσι αυτή η ιστορία όμως.

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Το θέμα είναι, ότι η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε αυτήν την ιστορία εδώ και 2-3 μήνες.
Τ. ΚΟΥΙΚ: Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά βλέπετε ότι τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα πέρσι όπου πήγαιναν οι προηγούμενοι με τα χέρια κάτω και έλεγαν «τι θέλετε; Βεβαίως. Ελάτε και πάρτε αυτά τα οποία ζητάτε».
Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν μπορούμε. Και θεωρώ, ότι με τα μέτρα τα οποία δώσαμε, (όπου τα 2/3 των μέτρων δεν αφορούν τους μεσαίους, τους μικρομεσαίους και τους μη έχοντες, αυτό είναι σαφές, και ότι στοχεύουν σε εκείνους που έχουν και κατέχουν), πρέπει πια να τελειώνει αυτή η ιστορία, για να ηρεμήσει και η αγορά και για να μπορέσουμε και εμείς να συνεχίσουμε ακόμα πιο απερίσκεπτα το κυβερνητικό μας έργο.
Ο κύριος Σταθάκης σήμερα το πρωί δήλωσε, ότι είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία. Βεβαίως, επειδή καλά το επισημάνατε στο πρόλογος σας, υπάρχουν και οι ενστάσεις ή αν θέλετε και οι αμφισβητήσεις ή και οι ανησυχίες στις δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες.
Χθες δεν ήμουν παρών, αλλά η συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πάνου Καμμένου, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και είπαν μετά, με δήλωση του κυρίου Καμμένου, ότι η όποια συμφωνία πρέπει να συνδεθεί και με κάτι ισχυρό που να αφορά τη ρύθμιση του χρέους.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Αυτό παίζει; Ή για να είμαι σαφής, είναι στα χαρτιά και βλέπουμε; Ή  θα είναι σύμφωνα με την πληροφόρηση και την εκτίμηση που έχετε και την επικοινωνία που έχετε με το ΣΥΡΙΖΑ, ή θα είναι της λογικής «επαναφορά στο 2012»;
Τ. ΚΟΥΙΚ: Το 2012 ήταν προφορική η δέσμευση, ήταν αν θέλετε προφορική η τοποθέτηση των Θεσμών – της Τρόικας τότε – στο θέμα του χρέους. Εδώ εμείς ζητάμε να είναι γραμμένο κάτι σχετικό, σε κείμενο και να συνδέεται, βεβαίως και με τα μέτρα.
Υπήρξε σχετική συνάντηση χτες το απόγευμα του κ. Καμμένου με τον κ. Τσίπρα.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Μπορείτε να μας δώσετε μια εικόνα για αυτήν την συνάντηση;
Τ. ΚΟΥΙΚ: Έχω την εντύπωση, ότι εστιάστηκε επάνω σε αυτό που σας είπα. Έγινε, καταρχήν, μια αποτίμηση τι γίνεται και σε εσωτερικό επίπεδο - και είναι λογικό να ενημερώσει ο ένας αρχηγός τον άλλον - το πώς βλέπουν οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες την εξέλιξη.
Και από την άλλη την πλευρά ξέρω, ότι ο κ. Καμμένος έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση, ότι θα πρέπει να γίνει κουβέντα – θα γίνει σήμερα -  που να αφορά στο χρέος.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Υπάρχουν «κόκκινες γραμμές», που βάλατε εσείς στον Πρωθυπουργό; Ως Κόμμα μιλάω…
Τ. ΚΟΥΙΚ: Ό, τι κάνουμε κ. Αρβανίτη, το κάνουμε, όπως ξέρετε, σε δημόσιο λόγο μας. Δεν το πάμε «παρασκηνιακά».
Και δημόσια, σαφέστατα, είχαμε τοποθετηθεί - και θα έλεγα με έναν πολύ απόλυτο τρόπο και καλά κάναμε - για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά!
Θυμάστε την δήλωση του κ. Καμμένου, η οποία βεβαίως εκφράζει όλους μας.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Εδώ, υπάρχει αντίθεση με την κυβέρνηση;
Τ. ΚΟΥΙΚ: Όχι, απεναντίας! Και μάλιστα την Κυριακή το βράδυ υπήρξε μια συνομιλία του κ. Καμμένου με τον κ. Παππά, ο οποίος ήταν στις Βρυξέλλες και του είπε, ότι αυτό το πράγμα έχει φύγει από την ατζέντα, δηλαδή δεν θα το κουβεντιάσουμε και δεν το κουβεντιάζουμε. Δεν μπορούμε να το κουβεντιάσουμε, για ανθρώπους, που «κρατάνε Θερμοπύλες» εκεί! Να σας πω, όμως, κάτι κ. Αρβανίτη.

ΟΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Παρακαλώ.
Τ. ΚΟΥΙΚ: Καλό θα είναι οι κυβερνητικοί Βουλευτές και των δύο εταίρων - ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - να βγαίνουν διαβασμένοι στα κανάλια! Να ανοίγουν το πρωί τον υπολογιστή τους και να διαβάζουν τα non papers, που στέλνει η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου, ο Θοδωρής Μιχόπουλος για παράδειγμα.
Να διαβάζουν τις δηλώσεις, τις οποίες κάνουν οι πολιτικοί μας αρχηγοί, να διαβάζουν τις εξελίξεις! Δεν μπορεί να βγαίνουν ανενημέρωτοι, «μουδιασμένοι» και να μην ξέρουν τι να απαντήσουν. Αυτό δεν συνιστά υπεύθυνη θέση σε μια τέτοια εποχή!
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Να σας ρωτήσω  κάτι τελευταίο. Σε περίπτωση, που οι δανειστές - οι εταίροι ή ό, τι στα κομμάτια είναι αυτοί... - επιμείνουν ή βάλουν νέα θέματα, νέες αιτιάσεις, όπως αυτή που βάζει τώρα ξαφνικά το ΔΝΤ, τι εναλλακτικές έχει η κυβέρνηση και πόσο «διαβασμένη» είναι η κυβέρνηση σε αυτό που «μπαίνει» (ως θέμα) και ακούγεται από πολλούς, αν υπάρχει το «άλλο σχέδιο», δηλαδή, της σύγκρουσης και μέχρι που θα πάει;
Τ. ΚΟΥΙΚ: Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτήν την λογική, δεν είμαι στην διαπραγματευτική ομάδα, δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη λογική της ρήξης,  γιατί εμείς δεν έχουμε πάρει εντολή για να βγούμε από το ευρώ ή οτιδήποτε άλλο που θέλει με τρομολαγνική διάθεση να μεταχειρίζεται επικοινωνιακά η σημερινή αντιπολίτευση, η οποία αντί να κρύβεται για όλα αυτά τα οποία έχει κάνει πέντε χρόνια, «σκάει μούρη» και εγκαλεί και την κυβέρνηση για το 1,5 εκ. ανέργους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Είναι ασύλληπτο να σκέφτεσαι, ότι ένας πολιτικός αρχηγός ενός κόμματος, που κατ’ εξοχήν πρεσβεύει την ιδιωτική πρωτοβουλία, άφησε 1,5 εκ. ανέργους στο δρόμο από την ιδιωτική πρωτοβουλία, έκλεισε επιχειρήσεις και τώρα έχει τα μούτρα να μιλάει. Εκεί τρελαίνεσαι.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Πότε κρίνετε, ότι θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία κύριε Κουίκ;
Τ. ΚΟΥΙΚ: Λογικά μέχρι αύριο το βράδυ, που είναι η Σύνοδος Κορυφής.
 Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Οι διαδικασίες, σε ό, τι αφορά στο δικό σας Κόμμα, πως θα είναι; Κοινοβουλευτική Ομάδα Κόμμα ή Κόμμα Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Τ. ΚΟΥΙΚ: Τι εννοείτε;
Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Αν θα έρθει αυτή η συμφωνία θα πάει κατευθείαν στη Βουλή, θα περάσει πρώτα από τις κομματικές διαδικασίες τις δικές σας και μετά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα;
Τ. ΚΟΥΙΚ: Φαντάζομαι, ότι θα κουβεντιαστεί πρώτα στη Κοινοβουλευτική Ομάδα, για να μπορούμε να το διαχειριστούμε καταρχήν εμείς και αμέσως μετά βεβαίως θα συζητηθεί σε επίπεδο Κινηματικό.
Να ξέρετε, ότι τα ανακλαστικά μεταξύ της βάσης του δικού μας Κινήματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι πάρα πολύ γρήγορα, πολύ πιο καλά από ότι σε άλλα κόμματα. Εμείς λειτουργούμε με πάρα πολύ καλά ανακλαστικά μεταξύ μας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ένα τελευταίο κύριε Κουίκ. Αν περάσει αυτή η συμφωνία, όπως την έχουμε σήμερα από τα ελληνικά χέρια γραμμένη, μπορείτε να κοιτάξετε καθαρά τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα μάτια;
Τ. ΚΟΥΙΚ: Θα σας πω. Θα σας πω ευθέως, ότι ισχύει μία δήλωσή μου, ότι μπορεί να πληγωθώ, αλλά θα πάψει να πληγώνεται άλλο η Ελλάδα και οι Έλληνες και πολύ περισσότερο να εγγυηθώ, ότι ανεξάρτητα με την πληγή, η οποία μπορεί να μου ανοίξει, σε ένα ή σε δύο σημεία στη συμφωνία, έχω:
1.       Μία τετραετία μπροστά μας
2.       Είμαστε η μόνη κυβέρνηση, που δεν είμαστε πιασμένοι από συμφέροντα, για να μπορούμε να κάνουμε πράξη όλα αυτά, που δεν μπορούσαν οι προηγούμενοι να κάνουν.
Ήδη χθες, όπως ξέρετε, ανακοινώθηκε, ότι ετοιμαζόμαστε για διεθνές ένταλμα σύλληψης επιχειρηματία ο οποίος βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ και χρωστάει 10 εκ. ευρώ στην Εφορία. Διεθνές ένταλμα σύλληψης!!! Εμείς δεν παίζουμε!!!
Υπενθυμίζω και την περίπτωση γνωστού επιχειρηματία ο οποίος μέσα σε δύο ώρες βρήκε τα 1,8 εκ. ευρώ που χρώσταγε στην Εφορία.
Υπενθυμίζω, επίσης, ότι ο κύριος Νικολούδης έχει βρει μέσα στις ελληνικές τράπεζες 7,9 δις αδήλωτες καταθέσεις, από τις οποίες η Εφορία θα πάρει τα 2,5 δις.
Είμαστε εκείνοι, οι οποίοι θα βάλουμε, επιτέλους, τις σωστές βάσεις σε ό, τι αφορά τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Γιατί αυτά φτιαχτήκαν πάνω στην άμμο. Επί 25 χρόνια έτσι λειτουργούσαν.

Γι’ αυτό λέω, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνει αυτή η κυβέρνηση τη χάρη σε εκείνους που νομίζουν ότι είμαστε μια παρένθεση. Γιατί τους βολεύει, γιατί θέλουν πάλι να προσφέρουν την ασυλία σε εκείνους που εμείς καταδιώκουμε. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τ.Κουίκ: Επιτέλους να τα βρουν οι θεσμοί μεταξύ τους (Συνέντευξη του υφυπουργού στο Κόκκινο) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">