ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πούλησαν τον Ελληνικό λαό και το μέλλον του - Υπέρ ψήφισαν 229 βουλευτές (VIDEO)



Υπέρ ψήφισαν 229 βουλευτές, «όχι» 64 βουλευτές, ενώ 6 δήλωσαν παρών. Με 229 ναι, 64 όχι υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Υπέρ τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας, με 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν «όχι», 6 «παρών», και με τη βουλευτίνα Αλεξάνδρα Τσανάκα απούσα.

Όχι ψήφισαν οι βουλευτές: 
 Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αγλαϊα Κυρίτση, Κωνσταντίνος 'Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κωστής Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

Επικεντρώνω στο γεγονός πλήρους συμπόρευσης ''όλων'' των βουλευτών που βρίσκονται στη Ν.Α.Αττική, και τη Γλυφάδα υπέρ του ΝΑΙ.

Πρέπει να προβληματίζει άπαντες η καθολική συμπόρευση των κατοίκων - βουλευτών στα ΝΟΤΙΑ προάστια, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ,  που όπως γνωρίζετε είναι πλήρως ανύπαρκτοι για τις τοπικές μας κοινωνίες, τη περιοχή μας, την ευημερία, την *πρόοδο, και την ισοκατανομή για το τόπο μας.

Σαφώς, την πρόοδο όχι όπως την αντιλαμβάνονται τα πολιτικά τζάκια, και οι μαφιόζοι φίλοι τους της οικονομικής διαπλοκής, η οποία περιορίζεται σε ιδιωτικοποιήσεις υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Πούλησαν την πρόοδο για το τόπο, και το κοινωνικό σύνολο, αναλογικά επί του συνόλου.

Η ψήφιση των προαπαιτούμενων - τρίτο μνημόνιο - συνεπάγεται απεχθών μέτρων, και τέταρτου μνημονίου που ακολουθεί, και αδυναμία να υπάρχει αναλογικότητα - stricto sensu επί του συνόλου, ώστε να επέλθει εξισορρόπηση. 

Ουσιαστικά ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Νέα Δημοκρατία, Πασόκ, Ποτάμι, θα γονατίσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, τα οποία θα πληρώνουν για όσα αποκομίζει το μεγάλο κεφάλαιο και μια ολιγαρχία. 

Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναίρεσε απόλυτα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, και το κυβερνητικό κλιμάκιο, όπως και σειρά βουλευτών του, ταυτίστηκε με τις εξοντωτικές μνημονιακές πολιτικές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, τις οποίες θα εφαρμόσει με το τρίτο μνημόνιο. 

Είδαμε εν τοις πράγμασι την ηθικοπολιτική έκπτωση αξιών, χωρίς στάθμιση κόστους οφέλους για το κοινωνικό σύνολο, και την καθολική απόρριψη του επιδιωκόμενου σκοπού για τον οποίο αξίωσαν ψήφους και την εκλογή τους.

Είμαι πεπεισμένος ότι η πλειονότητα - το σύνολο - των βουλευτών που ψήφισαν ΝΑΙ αρχικά δεν έχουν βιώματα, και δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να υπάρχουν πολίτες καλοκαιριάτικα που ξεραίνονται, άλλοι που μεταφέρουν ένα γκαζάκι από σπίτι σε σπίτι φίλων για να φτιάξουν - αν έχουν - ένα γάλα στα παιδιά τους και ένα καφέ, δεδομένου  ότι δεν έχουν ρεύμα, ούτε χρήματα για γκαζάκι, άλλοι στα 55 χρόνια τους άνεργοι, με τέσσερα άνεργα παιδιά, που επί χρόνια επαιτούν σε φίλους για την καθημερινή διαβίωση τους, και χιλιάδες άλλες περιπτώσεις που δεν είναι του παρόντος, οι οποίες καταμαρτυρούν το καθολικό έλλειμμα αντιπροσώπευσης, και όλα αυτά απόρροια των μνημονίων, και των δις που οδηγήθηκαν στις τσέπες μιας χούφτας οικογενειών και των πολιτικών τους εντός του κοινοβουλίου. Ακυρώστε τους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Πούλησαν τον Ελληνικό λαό και το μέλλον του - Υπέρ ψήφισαν 229 βουλευτές (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">