ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τεράστιο κύμα κατά της νέας συμφωνίας από Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα

Τεράστιο κύμα κατά της νέας συμφωνίας από τς νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ σε ολόκληρη τη χώρα, που καταδεικνύει ότι σειρά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πήρε γραμμή να ψηφίσει ΝΑΙ, ενώ το σύνολο των ψηφοφόρων τους τάχτηκαν δημόσια κατά.

Έχουμε αποφάσεις κατά του νομοσχεδίου που πέρασε η κυβέρνηση, από τις Νομαρχιακές επιτροπές του Σύριζα Αθήνας, Α΄Θεσσαλονίκης, Ε. Υγείας Σύριζα Αττικής, Νότιας Αθήνας,  Πειραιά, Αχαϊας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Πρέβεζας, Άρτας,  Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου, οι οποίες καταμαρτυρούν ότι η βάση του κόμματος ήταν ξεκάθαρα υπέρ του ΟΧΙ, και αρκετοί βουλευτές τέλεσαν πραξικοπηματική ενέργεια εντός του κοινοβουλίου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην συμφωνία που επέβαλαν στην κυβέρνηση οι ευρωπαίοι ηγέτες.

Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας, μέτρα υφεσιακά & ιδιωτικοποιήσεις.

Μέτρα που παραβιάζουν την εντολή της 25 Γενάρη, τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την εντελώς πρόσφατη εντολή του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα και την ελπίδα του λαού για ένα καλύτερο αύριο.

Μετά από 5 χρόνια μνημονικών πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα σε ανεπανάληπτη κοινωνική και οικονομική καταστροφή, βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης Ελληνικής ιστορίας. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης θα κρίνουν το μέλλον του λαού για δεκαετίες . Το πρωτοφανές σύστημα εκβιασμών, πιέσεων και τρομοκρατίας , από δανειστές και συστημικά ΜΜΕ, δε πρέπει σε καμία περίπτωση να ανατρέψει τα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά κόμματος και κυβερνητικού προγράμματος πάνω στα οποία χτίσαμε ισχυρούς δεσμούς με κοινωνικά, λαϊκά και ταξικά κινήματα που αποτελούν τη μεγαλύτερη πολιτική επένδυση που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια και δε πρέπει να διαρραγεί.

Έστω και την ύστατη στιγμή καλούμε την κυβέρνηση να μην υλοποιήσει τη συμφωνία, η οποία μας μετατρέπει σε κόμμα που θα εφαρμόζει ως κυβέρνηση σκληρές μνημονιακές πολιτικές, αναιρεί τη μέχρι σήμερα συνομολογούμενη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απλώνει την απογοήτευση στο κίνημα και στην Αριστερά στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, και, ακόμη χειρότερα, δε δίνει διέξοδο και προοπτική στα τραγικά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα της χώρας.

Είναι η ώρα το κόμμα στο σύνολό του, να περιφρουρήσει το ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό χαρακτήρα του, τις συνεδριακές του αποφάσεις και τις δεσμεύσεις του απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και να αποφύγει μια εξέλιξη με αρνητικές συνέπειες.

Στην κατεύθυνση αυτή κρίνεται απαραίτητη η άμεση σύγκλιση της Κ.Ε καθώς και οι συνεδριάσεις όλων των κομματικών οργανώσεων.

Υποσημείωση του Γ.Κ: Ο ανύπαρκτος εκπρόσωπος - βουλευτής των πολιτών στην Γλυφάδα, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος επιλέχτηκε από τον πρωθυπουργό και ελάχιστα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στην ομόφωνη απόφαση της Ο.Μ Γλυφάδας, υπερψήφισε το ΝΑΙ, τασσόμενος αντίθετα τόσο του συντονιστικού Γλυφάδας, όσο και της Νομαρχιακής επιτροπής Νότιας Αθήνας. 

Σαφέστατα πρέπει να γνωρίζετε ως συμπολίτες μας τους λόγους - αίτια - της εδραιωμένης διαπλοκής ραδιοτηλεοράσεων, και το καθολικό έλλειμμα έστω και μιας δομής (δημόσιας - ιδιωτικής) στη Ν.Α.Αττική, δεδομένου ότι υφίσταται μια συντεχνία πολιτικών, όλων των κομμάτων, η οποία πρεσβεύει μνημόνια, αντιλαϊκές πολιτικές, και το μεγάλο κεφάλαιο, και ουδέποτε έπραξε το ελάχιστο εντός του κοινοβουλίου για ισοκατανομή στο τόπο μας. 

Ενώ σειρά βουλευτών των κυβερνήσεων που παρέλασαν εντός κοινοβουλίου πρότειναν τη δημιουργία πολλών δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων, κανείς εκ των βουλευτών στα νότια της Αττικής δεν έπραξε ούτε μια φορά το αυτονόητο για το τόπο μας. (Τα νότια προάστια Αττικής)

Τέλος, τονίζω ότι ο διχασμός επί του παρόντος δεν ωφελεί κανένα, και δεδομένου ότι πιστεύω ότι θα προκηρυχθούν εκλογές σύντομα, ας πράξουν τα αυτονόητα για εξισορρόπηση στα Νότια προάστια, διότι οι πολίτες - δημότες για άλλη μια φορά θα καλεστούν να ψηφίσουν βουλευτές της Α'Αθήνας, Β'Αθήνας, και υπολοίπου Αττικής, ενώ στα νότια δεν υφίσταται ούτε ένα ραδιοτηλεοπτικό, και αυταπόδεικτα οι βουλευτές της περιοχής μας κρίνονται.  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Τεράστιο κύμα κατά της νέας συμφωνίας από Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος