ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λούκα Κατσέλη: Εντελώς ανυπόστατο το δημοσίευμα των FT περί «κουρέματος» των καταθέσεων

Εντελώς ανυπόστατο χαρακτήρισε το δημοσίευμα των Financial Times, περί «κουρέματος» των καταθέσεων άνω των 8.000 ευρώ κατά 30%, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

Όπως επεσήμανε η κ. Κατσέλη, είναι εγγυημένες και πλήρως εξασφαλισμένες οι καταθέσεις κάτω από 100 χιλιάδες, ενώ συμπλήρωσε πως τα σενάρια αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Η ρευστότητα εξαρτάται από την απόφαση για τον ELA τόνισε η κ. Κατσέλη, εξηγώντας ότι «δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τη φερεγγυότητα των τραπεζών». Συνεχίζοντας, σχολίασε ότι το δημοσίευμα είναι «εκ του πονηρού» και το διέψευσε.

Όπως ανέφερε η κ. Κατσέλη, η ΕΚΤ παίρνει αποφάσεις για φερεγγυότητα τραπεζών, ενώ τόνισε πως στόχος είναι η επιστροφή στην ομαλότητα το γρηγορότερο δυνατόν.

«Θα υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αν δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση από τον ELA» Ερωτηθείσα για το μέχρι πότε θα υπάρχουν χρήματα στα ΑΤΜs, η κ. Κατσέλη εξήγησε ότι η ρευστότητα είναι πλήρως εξασφαλισμένη μέχρι το τέλος της τραπεζικής αργίας.

«Μετά οι αποφάσεις της ΕΚΤ θα προσδιορίσουν το πλαίσιο των επομένων ημερών» συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι θα υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αν δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση από τον ELA.

ΥΠΟΙΚ: Προβοκάτσια το δημοσίευμα των FT, υπονομεύει το δημοψήφισμα
Το δημοσίευμα των Financial Times για κούρεμα καταθέσεων είναι προβοκάτσια και αποτελεί υπονόμευση του δημοψηφίσματος της Κυριακής και της λαϊκής ετυμηγορίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ζητεί από την εφημερίδα να ανακαλέσει το ψευδέστατο, όπως το χαρακτηρίζει, δημοσίευμα.
Το υπουργείο κάνει λόγο για «νοσηρή είδηση» και υπενθυμίζει ότι η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, έχει ήδη προχωρήσει σε κατηγορηματική διάψευση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λούκα Κατσέλη: Εντελώς ανυπόστατο το δημοσίευμα των FT περί «κουρέματος» των καταθέσεων Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος