ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

EKTAKTO: Το ορθό είναι η πλειονότητα μιας πόλης να συμμετάσχει των εκλογών

Υπάρχει ένα 80% του πληθυσμού, η κύρια λειτουργία του οποίου είναι να ακολουθεί διαταγές και να μη σκέφτεται στο βαθμό που απαιτείται, να μη δίνει προσοχή σε τίποτε, ­ και είναι αυτοί που συνήθως πληρώνουν το κόστος τόσο των εφαρμοζόμενων πολιτικών, όσο και των μεθοδεύσεων που ακολουθούνται από μέλη κομμάτων - ολιγαρχίες.

Αν είχαμε ειλικρίνεια και ηθικό κουράγιο, δεν θα αφήναμε να περάσει ούτε μία ημέρα χωρίς να ακούσουμε τις φωνές των θυμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησαν τα κόμματα - πολιτικοί - ολιγαρχίες - ελλείψει της δράσης που απαιτείτο από τη πλευρά του κοινωνικού συνόλου, άρα των ιδίων που πληρώνουν βαρύ το τίμημα.

Είναι ευθύνη των διανοουμένων να λένε την αλήθεια και να εκθέτουν τα ψεύδη των υπολοίπων, να αναζητούν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τον πέπλο της διαστρέβλωσης και της παρερμηνείας, της ιδεολογίας και του ταξικού συμφέροντος, μέσω του οποίου μας παρουσιάζονται τα γεγονότα μέσω των συστημικών media διαπλοκής και κράτους.

Τα μίντια παράγουν τη συναίνεση που απαιτούν οι κυρίαρχες ελίτ της κοινωνίας, με «φίλτρα», τα οποία καθορίζουν τι αποτελεί «είδηση» και τι εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο αριθμό πολιτικών - κομμάτων - κυβερνήσεων - οικονομικών παραγόντων - ολιγαρχών, σε πλήρη αντιδιαστολή με το διαδίκτυο το οποίο έχει καταφέρει να αποκεντρώσει και να διαβρώσει την εξουσία των παραδοσιακών ΜΜΕ, ενώ έδωσε βήμα στη δημοσιογραφία των πολιτών.

Οι πραγματικά ευφυείς πολίτες, συνθέτουν - στοιχειοθετούν - αξιολογούν - κρίνουν - τόσο τους σύγχρονους επαγγελματίες της ποδηγέτησης, και του εξανδραποδισμού των πολιτών, οι οποίοι ''νοίκιασαν'' και φύλακες συνειδήσεων, κήρυκες μονόδρομων, έμμισθους στρατούς κονδυλοφόρων, κρατικές ραδιοτηλεοράσεις, και συνεργαζόμενους εκδότες στους οποίους παρέχουν ΕΣΠΑ, κρατικές χρηματοδοτήσεις, κ.τ.λ, σαφώς για την χειραφέτηση - χειραγώγηση της μάζας, όσο και τους πολίτες που δεν άνηκαν και δεν ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες.

Δημοκρατία είναι να ΚΡΑΤΕΙ ο ΔΗΜΟΣ

Όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης: Δημοκρατικὸν μὲν εἶναι τὸ κληρωτὰς εἶναι τὰς ἀρχάς, τὸ δ᾽ αἱρετὰς ὀλιγαρχικόν, το οποίο σημαίνει: δημοκρατικό είναι να κληρώνεις τους άρχοντες ενώ ολιγαρχικό το να τους εκλέγεις.

Νῦν γὰρ ἀμφισβητοῦσιν, οἱ μὲν φάσκοντες τὴν πόλιν πεπραχέναι τὴν πρᾶξιν, οἱ δ’ οὐ τὴν πόλιν ἀλλὰ τὴν ὀλιγαρχίαν ἢ τὸν τύραννον· τοῦ δὲ πολιτικοῦ καὶ τοῦ νομοθέτου πᾶσαν ὁρῶμεν τὴν πραγματείαν οὖσαν περὶ πόλιν, ἡ δὲ πολιτεία τῶν τὴν πόλιν οἰκούντων ἐστὶ τάξις τις.

Πρέπει να εξετάσουμε την έννοια «πόλη»,  γιατί διατυπώνονται διαφορετικές και αντικρουόμενες απόψεις για το ποιος έχει την ευθύνη για τη λήψη και την τέλεση μιας πολιτικής πράξης, ιδιαίτερα σε μη δημοκρατικά πολιτεύματα να αποφασίζει μια ολιγαρχία την τυραννία εις βάρος δημοτών, ενώ οι αποφάσεις (παρανομίες διοικούντων - αντιπολιτευόμενων κατά της πόλης - δημότη) δεν λαμβάνονται από το σύνολο των κατοίκων, ή την πλειοψηφία. 

Την ευθύνη την έχουν όλοι οι κάτοικοι, η είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις αποφάσεις αυτές οι εκάστοτε διοικούντες - ολιγαρχικές διοικήσεις, ή ένας τύραννος;

Η πόλη φέρει ακέραια την ευθύνη των ενεργειών της, ενώ ταυτίζεται με τους εκάστοτε ολιγάρχες - τύρρανους διοικούντες. 

Η ολιγαρχία υπηρετεί το συμφέρον των πλουσίων και η δημοκρατία το συμφέρον των απόρων, κανένα όμως από τα πολιτεύματα αυτά δεν υπηρετεί το συμφέρον του συνόλου των πολιτών.

Σόλων γε ἔοικε τὴν ἀναγκαιοτάτην ἀποδιδόναι τῷ δήμῳ δύναμιν, τὸ τὰς ἀρχὰς αἱρεῖσθαι καὶ εὐθύνειν ̔μηδὲ γὰρ τούτου κύριος ὢν ὁ δῆμος δοῦλος ἂν εἴη καὶ πολέμιοσ̓, τὰς δ' ἀρχὰς ἐκ τῶν γνωρίμων καὶ τῶν εὐπόρων κατέστησε πάσας

Ο Σόλων έδωσε την απολύτως αναγκαία δύναμη στον λαό, το να εκλέγει και να ζητάει ευθύνες (να δικάζει) τους άρχοντες. Διότι αν ούτε αυτό δεν κάνει ο λαός θα είναι δούλος και εχθρός (της πολιτείας - του συνόλου της κοινότητας - πόλης ανθρώπων)

Έχουμε υποχρέωση να διεκδικούμε την εξουσία του τόπου μας, ως σύνολο δημοτών, και σε καμία περίπτωση ως μέλη κομμάτων, ώστε να εξισορροπήσουμε έναντι των ολιγαρχιών που βρίσκονται εντός του δήμου, όσο και των επιλεγμένων τυράννων. 

Να πάψουμε να ζητάμε από ολιγαρχίες τυράννων που ουδεμία σχέση έχουν με την δημοκρατία,  και να παίρνουμε όσα μας ανήκουν με το σπαθί μας, και την αξία μας.

Όπως μας λέει ο Αισχίνης:
Ανήρ γάρ ιδιώτης εν πόλει δημοκρατούμενη νόμω και ψήφο βασιλεύει. όταν δ ετέρω ταύτα παραδώ, καταλέλυκε την αυτός αυτού δυναστείαν. Διότι ο ιδιώτης σε μια δημοκρατούμενη πόλη βασιλεύει δια του νόμου (σαν δικαστής) και δια της ψήφου (στην Εκκλησία του Δήμου). 

Όταν αυτά τα παραδώσει σε κάποιους άλλους, έχει καταλύσει ο ίδιος την βασιλεία του. Το ορθό είναι η πλειονότητα - το σύνολο μιας πόλης - να συμμετάσχει των εκλογών, δημιουργώντας παράταξη στην οποία δεν θα ακολουθηθούν οι παθογένειες των αστικών κομμάτων. Από το σύνολο των εγγεγραμμένων της παρατάξεων θα γίνει κλήρωση (με απόλυτη διαφάνεια) για τα άτομα που θα εκπροσωπήσουν το σύνολο. Κλήρωση για υποψήφιο δήμαρχο από το σύνολο των εγγεγραμμένων της παρατάξεων, και κλήρωση για το σύνολο των υποψηφίων.

Αυτούσια όπως μεταδόθηκε στα FM από την Γλυφάδα και τον Γιάννη Κουρδομένο πριν από 20 χρόνια.

Υποσημείωση: Ως δημότες της Γλυφάδας, δεν αναλώσαμε δεκαετίες ώστε να υπάρχει κάθε φορά πιστή αναπαραγωγή ολιγαρχιών και κακοδιοικήσεων στο τόπο μας. 

Όσα ειπώθηκαν τοπικά πριν από χρόνια, σήμερα γράφονται και λέγονται κατά κόρον από χιλιάδες ανθρώπους, άρα είναι απόλυτα εξαρτώμενο ημών η κατάργηση των ολιγαρχιών και των τυράννων, αρκεί η πλειονότητα να κατανοήσει ότι όσο επιλέγει συστημικά πολιτικοοικονομικά διαπλεκόμενα θα του δημιουργούν την ψυχολογία του αποτυχημένου που πρέπει να καλύπτεται από ''ηγέτες'' και ολιγαρχικά σχήματα. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: EKTAKTO: Το ορθό είναι η πλειονότητα μιας πόλης να συμμετάσχει των εκλογών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">