ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μια μερίδα μελών με ''βαρύ οπλισμό'' και οι υπόλοιποι στα ΝΟΤΙΑ χωρίς τίποτα;

Του Γιάννη Κουρδομένου

Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης. Αυτό είναι και η ουσία της Δημοκρατίας. Να μπορείς να λες ελεύθερα τη γνώμη σου με οποιοδήποτε κόστος και χωρίς κανένα φόβο. Χωρίς να σε εμποδίζει κανείς και πάντα με αντίλογο που μπορείς να δεχτείς.

''Κάθε εξουσία που σέβεται τον εαυτό της και στοχεύει ψηλά, πρέπει να διαθέτει όργανα της τάξης. Της φυσικής τάξης και της πνευματικής'' 

Τα λάθη που έγιναν κάποτε από ερασιτέχνες δικτάτορες, που συγκέντρωναν την ισχύ τους στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας (σε μία τύποις διάκριση εξουσιών) έγιναν μαθήματα ώστε οι σύγχρονοι επαγγελματίες της ποδηγέτησης, και του εξανδραποδισμού των πολιτών, νοίκιασαν και φύλακες συνειδήσεων, κήρυκες μονόδρομων, έμμισθους στρατούς κονδυλοφόρων, κρατικές ραδιοτηλεοράσεις, και συνεργαζόμενους εκδότες στους οποίους παρέχουν ΕΣΠΑ, κρατικές χρηματοδοτήσεις, κ.τ.λ, σαφώς για την χειραφέτηση - χειραγώγηση της μάζας. 

Με μια σαφή διαφοροποίηση, εμείς ποτέ δεν ανήκαμε σε αυτές τις κατηγορίες έμμισθων του συστήματος, και ποτέ δεν μας εξαγόρασε κανείς, άρα το να επιτρέψουμε την ποδηγέτηση των συμπολιτών μας, ώστε να λειτουργεί ως άβουλη μάζα στις ορέξεις κάποιων που επί χρόνια καταργούν την πραγματική ισχύ της δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, δεν θα το επιτρέψουμε. 

Στη δημοκρατική συνέλευση της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από ορισμένα μέλη, ώστε να μην υπάρξει μια φωτογραφία των παρευρισκόμενων, και δημοσιότητα, και σας θυμίζω ότι λειτουργείτε υπό τη σκέπη ενός κόμματος το οποίο βρίσκεται στη κυβέρνηση, και υποσχέθηκε στο λαό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Πράγματι σε τοπικό επίπεδο, ορισμένοι θεώρησαν πρέπον να λειτουργούν επί μακρόν - χρόνια - υπέρ των ιδιοτελών τους συμφερόντων και προσωπικής ανάδειξης, κατά των υπολοίπων μελών, μέσα σε μια Ο.Μ δημοκρατικού κόμματος, καταργώντας τη πραγματική δομή λειτουργίας της δημοκρατίας.

Έχω πει και έχω γράψει επανειλημμένα ότι σε μια δημοκρατία δεν μπορεί να υφίστανται δυο μέτρα και σταθμά, και ειδικά από αριστερούς. 

Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα έχει ραδιοφωνικό σταθμό με έμμισθους, εφημερίδες με έμμισθους, ιστοσελίδες με έμμισθους, κ.τ.λ, το αδιάψευστο γεγονός μιας οργάνωσης μελών ενός τόπου, (Ν.Α.Αττική - Γλυφάδα) τα οποία στη πλειονότητα τους πλαισιώνουν τον δημόσιο ιστό, και παράλληλα γνωρίζουν τις επανειλημμένα διώξεις και κατασχέσεις κατά ενός τοπικού ραδιοφώνου του δημότη της πόλης, έπρεπε να απασχολήσει εξ αρχής την Ο.Μ. 

Το αυτονόητο δεν ίσχυσε ούτε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργαζόταν να ανοίξει ραδιόφωνο του κόμματος στα FM, και σαφώς ούτε όταν επεξεργαζόταν το άνοιγμα της ΕΡΤ, και δεκάδων κρατικών ραδιοτηλεοράσεων, διότι κάποιοι ''χτίζοντας'' την προσωπική τους ανάδειξη τοπικά καταργούσαν στη πράξη την διαβίωση των υπολοίπων, και την ισχύ των αυτονόητων. 

Αντί των ενδεδειγμένων ενεργειών από τη πλευρά μιας οργάνωσης, και ενώ ετέθη εξ αρχής το ζήτημα, δεν υπήρξε ίχνος ενέργειας, ακόμη και όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα τίθεται ζήτημα δομής λειτουργίας της οργάνωσης, η οποία επιθυμεί την ενότητα χωρίς να υφίσταται σύμπνοια.

Δεν θα σταθώ σε όσα ειπώθηκαν από τους συμπολίτες μας, δεδομένου ότι ορισμένα μέλη δεν επιθυμούσαν δημοσιότητα, δεν θα σταθώ ούτε στο ψήφισμα της Ο.Μ, θα σταθώ όμως στο γεγονός των συστημικών ραδιοτηλεοράσεων και μιας ολιγαρχίας που σε απτή συνέργεια με κυβερνήσεις και κόμματα χειραγωγεί το κοινωνικό σύνολο, θα σταθώ στο ρόλο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και 2.500 χιλ. διαπαραταξιακά διορισμένων στο δημόσιο, θα σταθώ στο γεγονός αποδοχής αυτών των media από τη πλευρά μιας δημοκρατικής Ο.Μ, η οποία καλείται να εξετάσει ενδελεχώς τι εξυπηρετείται από τη πλευρά οικονομικών και κυβερνητικών παραγόντων με τη χρήση όλων αυτών των μέσων, και  τελικά τι πρεσβεύει η τοπική οργάνωση στα ΝΟΤΙΑ και τη ΓΛΥΦΑΔΑ.

Μια μερίδα μελών με ''βαρύ οπλισμό'' και οι υπόλοιποι στα ΝΟΤΙΑ χωρίς τίποτα; Θεωρείται ότι κερδίζει ο τόπος και το σύνολο χωρίς τίποτα, η αποκλειστικά κάποια μέλη; Τα εν λόγω ερωτήματα σε πλήρη συνάρτηση με όσα ισχύουν στις χώρες του νότου από χώρες του βορρά, όπως και των κοινωνικοπολιτικοοικονομικών επιπτώσεων, ώστε να αντιληφθείτε πλήρως την αναπαραγωγή ιδίων φαινομένων σε διαφορετικές κλίμακες, και τον διφορούμενο χαρακτήρα του κατηγορώ από ορισμένους κατά μελών που λειτούργησαν στην ίδια βάση με κάποιους από εσάς.

Εν τοιαύτη περιπτώσει θεωρώ ότι επί του παρόντος χρειάζεται σύμπνοια,
και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ξεκαθαρίσουν όλα όσων αφορά τις επιλογές της ηγεσίας στην Κ.Ε - ΣΥΝΕΔΡΙΟ, άρα οφείλετε το ανάλογο και για την Ο.Μ Γλυφάδας.

Σαφέστατα δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζοσπαστικό κόμμα, και αυτό συνεπάγεται των μελών του, τα οποία καλούνται να παρέχουν τις αποδείξεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Μια μερίδα μελών με ''βαρύ οπλισμό'' και οι υπόλοιποι στα ΝΟΤΙΑ χωρίς τίποτα; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">