ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διασπάθιση του δημοτικού χρήματος στη παραλία της Γλυφάδας

Συνολικά παρακολουθούμε τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, από τον δήμαρχο Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου, και τους παραταξιακούς του, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε ένα δήμο που απασχολεί εκατοντάδες εργαζομένους, στους οποίους πλην των μισθών παρέχονται και δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε είδος, γίνεται ανάθεση σε ιδιώτη αξίας 72.993 € για καθαρισμό της ανεπιθύμητης βλάστησης - (ξερά χόρτα) και την αποκομιδή των απορριμμάτων από τα καλάθια.

Γίνεται σαφές ότι έχει αρχίσει το γερό φαγοπότι στο δήμο Γλυφάδας, και δεδομένου ότι η παραλία δεν ανήκει στο δήμο Γλυφάδας, η δαπάνη των χρημάτων των φορολογούμενων συμπολιτών μας πρέπει να πιάνει άλλου τύπου τόπο, σύμφωνα των υπερτιμολογήσεων, και των μισθών για εκατοντάδες ''εργαζομένους'' του δήμου, που σαφώς δεν θα εργάζονται δεδομένης της δαπάνης 72.000 χιλ. ευρώ ώστε ιδιώτης να καθαρίζει τα ξερά χόρτα, και  την αποκομιδή των απορριμμάτων από τα καλάθια.

Όπως χαρακτηριστικά συζητάτε από συμπολίτες μας, αν αύριο το ΤΑΙΠΕΔ αποφασίσει τη παραχώρηση της παραλίας σε κάποιο ιδιώτη, όπως έγινε με τα Αστέρια Γλυφάδας, τα χρήματα που δαπανώνται θα έχουν πεταχτεί στη κυριολεξία. Το ζητούμενο από τη πλευρά του δήμου Γλυφάδας έπρεπε να είναι οι μεθοδευμένες ενέργειες ώστε το παραλιακό μέτωπο να περάσει στην κυριότητα του δήμου, και στη συνέχεια να γίνει αξιοποίηση. 

Σαφέστατα ο δήμος κάνει δαπάνη των χρημάτων των φορολογούμενων συμπολιτών μας αξιοποιώντας μια περιοχή που είναι στη Γλυφάδα, όμως, δεν ανήκει στο δήμο Γλυφάδας, και προσωπικά ερωτώ οι συγκεκριμένες ενέργειες γίνονται αποδεκτές από την επίτροπο;

Αν γίνονται αποδεκτές αυτές οι ενέργειες πίστωσης των χρημάτων των δημοτών από την επίτροπο, για ποιο λόγο δεν θα γινόταν αποδεκτό το πρωτοκολλημένο αίτημα του δημότη Γλυφάδας όπως επικαλέστηκαν επανειλημμένα οι δήμαρχοι;

Ενδεικτικά σας παραθέτω τα ποσά που δαπανώνται για τη παραλία κ.τ.λ, η οποία δεν ανήκει στο δήμο Γλυφάδας, βρίσκεται στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ.  

1) Παροχής Υπηρεσίας/Εκτέλεσης Εργασίας με τίτλο: «Καθαρισμός παραλίας και πρασίνου», μη υπαγόμενης στις διατάξεις του Ν. 3316/2005 (42 Α΄) συνολικής δαπάνης 72.993,12€.
2) «Εργασίες συντήρησης Μαρινών», μη υπαγόμενης στις διατάξεις του Ν. 3316/2005 (42 Α΄) συνολικής δαπάνης 24.213,53€.
3) «Παροχή Ναυαγοσωστικών υπηρεσιών στις παραλίες του Δήμου», συνολικής δαπάνης 24.575,40 € , με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. 
4) «Προμήθεια Σημαιών ,λαβάρων κ.λ.π.» πρ/σας δαπάνης 6.000,00 € (συμ/νου ΦΠΑ 23%)
5) «Προμήθεια καθιστικών» πρ/σας δαπάνης 73.800,00 € (συμ/νου ΦΠΑ)
6) «Ειδικός καθαρισμός (GRAFFITI) και αφισών»πρ/σας δαπάνης 7.380,00 € (συμ/νου ΦΠΑ)
8) «Έγκριση δαπάνης και διάθεση (ψήφιση) πίστωσης ποσού 15.000,00 € (συμ/νου ΦΠΑ), που αφορά την προμήθεια με τίτλο : «Προμήθεια ομπρελών για τις παραλίες του Δήμου»
9) «Έγκριση δαπάνης και διάθεση (ψήφιση) πίστωσης ποσού 24.600,00 € (συμ/νου ΦΠΑ), που αφορά την παροχή υπηρεσίας/εργασίας με τίτλο : «Εργασίες διαμόρφωσης και αναβάθμισης ακτογραμμής»
10) «Προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού» συνολικής πρ/σας δαπάνης 96.999,32 (συμ/νου Φ.Π.Α.),με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.
11)  «Έγκριση δαπάνης και διάθεση (ψήφιση) πίστωσης ποσού 9.999,90 €, που αφορά την παροχή υπηρεσίας/εργασίας με τίτλο: «Δαπάνες Δημιουργικού Διαφόρων Εντύπων» ώστε να διαφημίσουν το σημαντικό έργο που γίνεται στη παραλία η οποία δεν ανήκει στο δήμο Γλυφάδας.

Αποσαφηνίζω ότι ορισμένα εξ αυτών δεν θα αποτελέσουν αποκλειστικά δαπάνη για την ακτογραμμή. 

Οι κύριοι που υπογράφουν τα ανωτέρω στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι:

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/Δήμαρχος-Πρόεδρος
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (αναπληροί τον κ. Σ.Κουρουπάκη)
ΑΚΡΙΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΙΓΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (αναπληροί τον κ. Κ.Κόκκορη)
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Υποσημείωση: Μη ξεχνάτε ότι είναι τα ίδια πρόσωπα που παρανομούν σε σύννομες αιτήσεις του δημότη που έχει δεχθεί σειρά από καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις του Γλυφάδα fm 1977 - 2004, και δεν πέρασαν έπειτα από σειρά αιτήσεων τη πρωτοκολλημένη αίτηση στο δημοτικό συμβούλιο. 

Καθίσταται σαφές ότι προέχει η ψυχαγωγία και η κονόμα ορισμένων ανάλγητων αντί του ζητήματος επιβίωσης ενός δημότη της πόλης.

Επίσης συνολικά γνωρίζετε  πόσα και σε ποιους παρέχονται, από τα χρήματα των φορολογουμένων στη πόλη μας, οι οποίοι παριστάνουν τους εκδότες και δημοσιογράφους, και τονίζω ότι επί έξι ολόκληρα χρόνια ο δήμος Γλυφάδας και το σύνολο αιρετών - διοικούντων, δεν έχει παρέχει ούτε ένα ευρώ στον υποφαινόμενο.

Δεν θα παριστάνεται τους κινέζους με δεδομένο κακούργους στα έδρανα του δήμου._

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διασπάθιση του δημοτικού χρήματος στη παραλία της Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">