ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΟΕΣΥ: Διασφάλιση του δημοσίου αγαθού της Ενημέρωσης


Τη θέση της για τις εργασιακές εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, με αφορμή τις απολύσεις στον Αντ1 και τη διακοπή του σήματος στο SBC από τη Digea.

H ΠΟΕΣΥ «καταδικάζει τις μαζικές απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, αλλά και την αιφνίδια διακοπή του σήματος του τηλεοπτικού σταθμού SBC από τον πάροχο DIGEA. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι μετά τη γνωστοποίηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, εντείνονται από τους ιδιοκτήτες Μέσων Eνημέρωσης οι πιέσεις σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, εγκαθιστώντας ένα καθεστώς φόβου, τρομοκρατίας και εργασιακής ανασφάλειας.

Αυτό το καθεστώς ομηρίας ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό την ελεύθερη και αχειραγώγητη άσκηση του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας».

Συνεχίζοντας η ομοσπονδία των δημοσιογράφων αναφέρει πως: «Με δεδομένο ότι πρωταρχικό μέλημα και βασικός καταστατικός σκοπός της Ομοσπονδίας, είναι η διασφάλιση όρων πλουραλιστικής και αντικειμενικής ενημέρωσης, η προστασία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ διαμαρτυρείται έντονα και εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που γίνονται θύματα αυτής της τακτικής.

Καλούμε τους εργοδότες να απέχουν από ενέργειες που στρέφονται σε βάρος των δημοσιογράφων και να απαξιώνουν έτσι την ποιότητα της δημοσιογραφίας. Να αναλογισθούν ότι μακροπρόθεσμα, εν τέλει, πλήττονται και τα δικά τους συμφέροντα στο βαθμό που θα διαμορφώνεται στην κοινή γνώμη η αντίληψη ότι χειραγωγείται στη χώρα μας η δημοσιογραφία.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν και να μεριμνήσουν για την τήρηση της νομιμότητας, καθώς και για τη διασφάλιση του δημοσίου αγαθού της Ενημέρωσης.

Η ΠΟΕΣΥ στέκεται στο πλευρό των απολυμένων και είναι έτοιμη να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζομένων και τη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών»

Δεδομένης της παρέμβασης απο τη πλευρά της ΠΟΕΣΥ, σας παραπέμπω στο συγκεκριμένο άρθρο: Η κυβέρνηση οφείλει τον εκδημοκρατισμό της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής

Γ.Κ: Προσωπικά γνωρίζω καλύτερα από το σύνολο πως ''προστατεύεται'' η δημοσιογραφία, και ειδικά το λειτούργημα. Σαφέστατα όταν βρίσκεσαι σε ένα πλούσιο δήμο, όπως είναι η Γλυφάδα, διαχρονικά με διαμορφωμένα έμμισθα εξαπτέρυγα, τα οποία πληρώνονται ώστε να αποσιωπούν κακουργηματικές πράξεις, γνωρίζεις καλύτερα από τον κάθε ένα  πως ''προστατεύεται'' η δημοσιογραφία.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις & Κατασχέσεις  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΟΕΣΥ: Διασφάλιση του δημοσίου αγαθού της Ενημέρωσης Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος