ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ''πάταξη'' της διαπλοκής με μπούκωμα για διαφημίσεις

Προσωπικά αμφισβητώ το σύνολο των κομμάτων - πολιτικών του κοινοβουλίου, δεδομένου ότι δεν λειτούργησαν και δεν λειτουργούν με γνώμονα την πραγματική δημοκρατία.

Ξέρετε πόσο σαφής καθίσταται η ''σάρωση'' του καπιταλισμού, ο οποίος κατέστρεψε την πραγματική δημοκρατία στη χώρα μας, όταν υπάρχουν επί δεκαετίες ανενεργές οι κεραίες FM στο δημαρχείο Ελληνικού - Αργυρούπολης, όπως και του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, χωρίς μηχανήματα και λειτουργία, για τα συμφέροντα λίγων οικογενειών και πολιτικών, αντί του πραγματικού εκδημοκρατισμού στα νότια προάστια;

Ποιοι πολιτικοί, και ποιοι υποστηρικτές κομμάτων, αποδέχονται ως δημοκρατία τα ισχύοντα στο Ν.Αττικής, και συγκεκριμένα στα ερτζιανά του Ν.Αττικής;

Σαφώς όσοι πιστεύουν ότι τα υφιστάμενα κόμματα - πολιτικοί, που αποτελούν την αντιπροσώπευση των πολιτών στη χώρα μας, λειτούργησαν και λειτουργούν με γνώμονα την προάσπιση του Συντάγματος και του πολιτεύματος, ας απαντήσουν πως γίνετε να μην υφίσταται απολύτως τίποτα στα ερτζιανά της Ν.Α.Αττικής.

Ο κάτοικος Βάρκιζας, Βουλιαγμένης, Βάρης, Βούλας, Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Αλίμου κ.τ.λ, πλην των υφιστάμενων διαπλεκόμενων κ.α. έχει έστω μια τοπική δομή στο τόπο του;

Γιατί δεν αποτελεί βασικό ερώτημα χιλιάδων κατοίκων, πως γίνετε από τους φορείς δημοκρατίας και κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης να μην έχει υπάρξει ούτε μια ενέργεια;

Γνωρίζετε πόσοι βουλευτές των κομμάτων κατοικούν στη Ν.Α.Αττική;
Σαφώς γνωρίζετε, άρα το απόλυτο έλλειμμα έστω και μιας δημοτικής, η άλλης ραδιοτηλεοπτικής δομής, στη Ν.Α.Αττική, αποτελεί την πολιτική σφραγίδα αυτών των πολιτικών και των κομμάτων τους.

Συνολικά υπηρέτησαν και υπηρετούν μια χούφτα οικογένειες, το κεφάλαιο, την διαπλοκή, και επ' ουδενί ήθελαν η θέλουν εκδημοκρατισμό της κοινωνίας.

Σήμερα με την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούνται δυο κόμματα, πόλωση, και οι πολίτες της Ν.Α.Αττικής καλούνται να ακολουθήσουν είτε την μια, είτε την άλλη πλευρά, ενώ δημιουργείται μια ουσιαστική επισήμανση η οποία είναι:

Η κυβέρνηση Τσίπρα και το στρατόπεδο του δεν άλλαξαν το ελάχιστο. Στον αντίποδα ο Π.Λαφαζάνης και το κόμμα που δημιούργησε τι προτίθεται να αλλάξει;

Έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης του άκρατου καπιταλισμού και της διαπλοκής μιας χούφτας οικογενειών;

Οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο του «αγώνα» που υποτίθεται ότι θα άνοιγε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εργολάβους της ενημέρωσης και τους καναλάρχες για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο πέπλο μυστηρίου για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Κατά διαβολική σύμπτωση, την ημέρα που ο Τσίπρας ανακοίνωνε την παραίτησή του, στις 20/08/2015, ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος ανακοίνωνε την επέκταση κατά 15 ημέρες στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από σχετικό αίτημα του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γ.γ. Ενημέρωσης, στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει νομιμότητα, να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής.

Τόνισε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει καμία εκδικητική διάθεση, αλλά πρέπει να εξασφαλιστούν τα θέματα της βιωσιμότητας, γιατί αν δεν το κάνουμε θα την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με ομαδικές απολύσεις».

Ο κ. Κρέτσος ομολογεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έπεσε στην παγίδα του εκβιασμού των καναλαρχών!!!

Μετά και αυτή την εξέλιξη οι καναλάρχες έχουν πλέον άπλετο χρόνο να μπορέσουν να ανασυνταχθούν και να βρουν όλα εκείνα τα «παραθυράκια» που χρειάζονται όχι μόνο για να μην πληρώσουν τα όσα χρωστούν, αλλά και για να εξακολουθούν να ελέγχουν τις τηλεοπτικές άδειες κατά το δοκούν.

Είναι προφανές ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να «αγγίξει» την καυτή πατάτα των αδειοδοτήσεων, ενώ είναι αμφίβολο αν η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, θα έχει τον ανάλογο ζήλο – έστω και σε θεωρητικό επίπεδο – να αλλάξει το τοπίο των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Επί της ουσίας και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ο κ. Τσίπρας εξελέγη πρωθυπουργός έχοντας στην προεκλογική του φαρέτρα βασικό όπλο δήθεν τον πόλεμο κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς και αναλαμβάνοντας την εξουσία δεν έκανε τίποτα άλλο από το να ροκανίσει όλο το διάστημα της διακυβέρνησης με αοριστολογίες και υποσχέσεις περί νομιμότητας, διαφάνειας και περί αλλαγής του τηλεοπτικού τοπίου.

Ο χρόνος πλέον κυλάει υπέρ των καναλαρχών οι οποίοι για άλλη μια φορά θα μείνουν στο απυρόβλητο καθ΄όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αφού τα κόμματα θα «μπουκώσουν» τα κανάλια με τηλεοπτική διαφήμιση.

Δυστυχώς οι μεγάλες κουβέντες τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όσο και του κ. Καμμένου ότι θα τους τάραζαν στη νομιμότητα και ότι οι εργολάβοι και οι νταβατζήδες θα «πλήρωναν» ακριβά τις αυθαιρεσίες των προηγούμενων ετών, ήταν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του χειρίστου είδους.

Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να περάσει στην ιστορία ως ένας πρωθυπουργός με σθένος.

Έχασε την ευκαιρία να γράψει μια νέα σελίδα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου ως ο άνθρωπος που συγκρούστηκε με το σκοτεινό κατεστημένο και που υπηρέτησε το συμφέρον του ελληνικού λαού. Και δυστυχώς οι ευκαιρίες στη ζωή εμφανίζονται μόνο μια φορά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ''πάταξη'' της διαπλοκής με μπούκωμα για διαφημίσεις Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος