ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Βίκτωρας Ρέστης ''έφερε'' το γνωστό μουσικό κανάλι MTV στην Ελλάδα

Ο Βίκτωρας Ρέστης ήταν εκείνος που έφερε το γνωστό μουσικό κανάλι MTV στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα, χωρίς να γνωρίζει ούτε ο συντάκτης, ούτε το ευρύ κοινό την αλήθεια επί του συγκεκριμένου θέματος. 

Η αλήθεια απέχει έτη φωτός από όσα ισχύουν στη χώρα μας, και απ' όσα λέγονται και γράφονται.

1) Αρχικά τα πρώτα καθαρά μουσικά ''media'' στα ερτζιανά της χώρας μας δημιουργήθηκαν από ερασιτέχνες πρωτεργάτες των FM, και σχεδόν κανείς από τους ιδιοκτήτες του παρόντος στη χώρα μας δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο.

2) Πριν από δεκαετίες υπήρξε επανειλημμένα η πρόταση του υποφαινόμενου λειτουργίας μιας Μουσικής ραδιοτηλεόρασης στη χώρα μας, και κάποια στιγμή στη συνέχεια η ''ΕΡΤ'' από τις αναλογικές συχνότητες αναμετέδωσε το πρόγραμμα του αμερικανικού MTV.

3) Έχοντας το βασικό δεδομένο αναμετάδοσης του αμερικανικού MTV από την ''ΕΡΤ'', υπήρξαν σειρά δημόσιων μεταδόσεων από το τοπικό Γλυφάδα FM 1977 - 2004 (Μουσικό Ραδιόφωνο της Πόλης) για δημιουργία ελληνικού μουσικού καναλιού στη δομή του MTV, που σαφώς κάποιοι αξιοποίησαν το 2008, έπειτα από αρκετά χρόνια δημόσιων μεταδόσεων συγκεκριμένου χαρακτήρα του υποφαινόμενου. 

Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να μακρηγορώ, και όσοι εκ των συμπολιτών μας γνωρίζουν τι μετέδωσα, και ποια εποχή, μπορούν να σχηματίσουν άποψη. Αύριο θα βρεθούν κάποιοι άλλοι, τύπου Ρέστη, οι οποίοι ως ''καινοτόμοι'' θα φέρουν και πολλά ακόμη στη χώρα μας.

Τέλος, να σας θυμίσω ότι επί ημερών Κόκκορη στο δήμο Γλυφάδας, τέθηκε για πολλοστή φορά η επαναλειτουργία του Μουσικού Ραδιοφώνου, και όπως γνωρίζετε ο Κόκκορης επέλεξε να παρανομεί την ίδια στιγμή που ο Β.Ρέστης δημιουργούσε και μουσικό ραδιόφωνο. Τυχαίο;

Όλα εκμεταλλεύονται για εμπορικές δραστηριότητες, (και όχι μόνο) και οι πρότυπες ιδέες, και πολλά ακόμη που ''αξιοποίησαν'' πολυεθνικές, κ.τ.λ, οι οποίες σε απτή συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες έκλεβαν πρότυπες ιδέες πολιτών από τη χώρα μας. (Συγκεκριμένα έχω μια λίστα πρότυπων ιδεών που μεταδόθηκαν στη Γλυφάδα, είτε υλοποιήθηκαν σε μικρή κλίμακα πιλοτικά, και έπειτα από χρόνια διαπίστωσα να υλοποιούνται εντός και εκτός της χώρας, και από κολοσσιαίες πολυεθνικές του παρόντος. Παράλληλα σας θυμίζω την έντονη παρουσία μυστικών υπηρεσιών στη Γλυφάδα, με τα γνωστά βαλιτσάκια κ.τ.λ, και πρακτόρων οι οποίοι υπέκλεπταν ότι θεωρούσαν χρήσιμο, είτε για αξιοποίηση από κυβερνήσεις, είτε για αξιοποίηση από επιχειρηματίες) 

Κάποιοι εξ ημών ως πραγματικά ριζοσπάστες αριστεροί σε καμία περίπτωση δεν θα επιχειρούσαμε ιδιωτικά, σε πλήρη αντιδιαστολή κάποιων άλλων που παρουσιάστηκαν ως αριστεροί - ριζοσπάστες - βρίσκονται στους θεσμούς, και δεν μας κάλυψαν στον ελάχιστο βαθμό.

Να σας θυμίσω τις εποχές που αρκετές τράπεζες μας έστελναν τη παροχή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τις οποίες προσωπικά απέρριψα στο σύνολο τους, και αν ήμουν ένας εκ των ψευτοαριστερών θα είχα σειρά Ιδιωτικών επιχειρήσεων;

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις & Κατασχέσεις

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης, ο οποίος – κατά τον ίδιο – λειτουργούσε για λογαριασμό του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, δωροδόκησε με περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ τον Π. Τατούλη.

Το περιστατικό τοποθετείται στα τέλη του 2010, όταν δηλαδή ο τελευταίος διεκδικούσε για πρώτη φορά τη θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ενώ οι δύο σχετικές καταθέσεις του Π. Στάικου ενώπιον των εισαγγελικών αρχών έχουν δοθεί από το Μάρτιο του 2014.

Σε αυτές ο μάρτυρας αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι η δωροδοκία έγινε στη βίλα του Πάλλη στην περιοχή της Βούλας. Τα χρήματα ήταν σε δεσμίδες των 500 ευρώ από την τράπεζα σε πλαστικοποιημένη διαφανή συσκευασία. Δόθηκαν «μπροστά του» και ο Π. Τατούλης τα έβαλε μέσα σε ένα μαύρο σακβουαγιάζ και αποχώρησε.

Επίσης, στις καταθέσεις του ο Χ. Στάικος, φέρεται να περιγράφει και άλλες δωροδοκίες κρατικών λειτουργών που έκανε ο ίδιος για λογαριασμό του Βίκτωρα Ρέστη, προκειμένου όπως υποστηρίζει να αποχαρακτηριστούν δημόσιες δασικές εκτάσεις, κ.τ.λ,  και έτσι να τις εκμεταλλευτεί ο εφοπλιστής για εμπορικές δραστηριότητες.

πηγή: directnews.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Βίκτωρας Ρέστης ''έφερε'' το γνωστό μουσικό κανάλι MTV στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">