ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης από την Περιφέρεια Αττικής

Η κοινωνική πολιτική ακόμη και όταν εφαρμόζεται πιλοτικά από αρμοδίους που είναι αριστεροί/ες, πρέπει να πληρεί υποτιπωδώς κριτήρια ισοκατανομής επί του συνόλου, και έπρεπε να φροντίσει η κ.Κατερίνα Θανοπούλου,  ως αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, η εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος να ισχύσει πιλοτικά στο σύνολο του Ν.Αττικής. 

Ως Ριζοσπάστης, σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ οτιδήποτε προσβάλει τη νοημοσύνη μου, και θέτω την εν λόγω δράση, από τη πλευρά της Περιφέρειας Αττικής, αποκλειστικά ώστε να τονιστεί η υφιστάμενη ατέλεια από την πλευρά της Περιφέρειας η οποία άμεσα πρέπει να αλλάξει. Αν κάποιοι εκ των εκλεγμένων στην περιφέρεια Αττικής, γνώριζαν τις καθημερινές μεθοδεύσεις προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από τη πλευρά κάποιων εμπλεκόμενων, οι οποίοι στηρίζονται από την περιφέρεια Αττικής, σαφώς θα ελάμβαναν άμεσα δραστικά μέσα κάλυψης του συνόλου και όχι ημίμετρα τα οποία δεν καλύπτουν το σύνολο.

Επί ένα χρόνο με το ΣΥΡΙΖΑ και αριστερούς στην περιφέρεια Αττικής, προσωπικά δεν γνωρίζω ποια προγράμματα δημιουργήθηκαν ώστε κάποιοι εξ ημών που ξεκινήσαμε μια συγκεκριμένη δραστηριοποίηση - λειτουργία - να τύχουμε μέριμνας ώστε να μπορούμε να διαβιούμε με αξιοπρέπεια. Στον αντίποδα φροντίσαμε συνολικά για την αξιοπρέπεια των υποψηφίων, και ενώ κατά τόπους από θεσμικό ρόλο οι δεξιοί φρόντισαν και φροντίζουν το συνάφι τους (τους δικούς τους) δεν υφίσταται το ανάλογο από την πλευρά των δικών μας.

Η Περιφέρεια Αττικής θέτει ως προτεραιότητα τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μέτρων που στοχεύουν στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και τέλος μέτρων προστασίας κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων.

Στα πλαίσια υλοποίησης αυτής της πολιτικής, το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής προέβη στις αρχές του 2015 στις διαδικασίες εφαρμογής του προγράμματος «Παροχή τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης, οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής», μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας συνολικού ποσού 380.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες, τα αρμόδια γραφεία Αντιπεριφερειαρχών και τις αντίστοιχες υπηρεσίες, επιλέχθηκαν μέσω κριτηρίων να συμμετάσχουν οι Περιφερειακές Ενότητες Κεντρικού Τομέα, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα, οι Δήμοι Φυλής, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Μεγαρέων, Λαυρεωτικής, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Αχαρνών, Ασπροπύργου και Βύρωνα.

Στην παρούσα φάση έχει αναρτηθεί από τις 2/9/2015 η διακήρυξη ηλεκτρονικού διεθνή ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια των τροφίμων. Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών ορίζεται η 6η Οκτωβρίου 2015, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία η 12η Οκτωβρίου 2015. Ως ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού ορίστηκε η 16η Οκτωβρίου 2015. Η διακήρυξη είναι διαθέσιμη και στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.patt.gov.gr

Στο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση-πρόσκληση των ωφελουμένων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά πιλοτικά, ωστόσο, στόχος της Περιφέρειας Αττικής και της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, είναι η μελλοντική εφαρμογή του σε όσο το δυνατό περισσότερους Δήμους της Αττικής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης από την Περιφέρεια Αττικής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">