ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή του Μ.Βαρβιτσιώτη για την προστασία του Υμηττού

Ο βουλευτής Β'Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή αναφέρει ό,τι «καταγράφεται σήμερα πλήρης κυβερνητική αδιαφορία» όσων αφορά την προστασία του Υμηττού, τονίζοντας ό,τι «η Πολιτεία έως τώρα δεν έχει μεριμνήσει στο ελάχιστο για την αποκατάσταση των ζημιών»

Έχοντας πρόσφατα πανοραμικά βίντεο από τη περιοχή μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις.

Μ. Βαρβιτσιώτης: “Παντελής απουσία της Πολιτείας στα αναγκαία έργα για την προστασία του Υμηττού”

Την παντελή απουσία της Πολιτείας απέναντι στο ζήτημα της προστασίας της δασικής έκτασης του Υμηττού η οποία, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, κινδυνεύει σοβαρά, αναδεικνύει με  Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι μετά την καταστροφική φωτιά της 17ης Ιουλίου του περασμένου έτους, που εξαπλώθηκε μεταξύ των Δήμων Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας, η Πολιτεία έως τώρα δεν έχει μεριμνήσει στο ελάχιστο για την αποκατάσταση των ζημιών. 


Η μόνη ενέργεια της Κυβέρνησης στην περιοχή ήταν να την κηρύξει ως αναδασωτέα και οι μοναδικές παρεμβάσεις στο εν λόγω σημείο μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί αποκλειστικά από το διαδημοτικό Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού. «Το αποτέλεσμα των ανωτέρω», υπογραμμίζει ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, «είναι στη θέση των μεγαλόστομων δηλώσεων του Αν. Υπουργού, κ. Τσιρώνη, ο οποίος στις κοινές συσκέψεις εκείνων των ημερών με τους τοπικούς φορείς ανακοίνωνε έκτακτη χρηματοδότηση της Πολιτείας ύψους 250.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, να καταγράφεται σήμερα η πλήρης κυβερνητική αδιαφορία».

Καταλήγοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στη Βουλή , ως οφείλει, αν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, τόσο για την ανάπλαση του πρασίνου, όσο και για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που έχουν πληγεί, καθώς και «πότε σκοπεύει επιτέλους να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για τη χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων».


ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β’ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: Παντελής απουσία της Πολιτείας στα αναγκαία έργα για την προστασία του Υμηττού

Η παρουσία της Πολιτείας απέναντι στο ζήτημα της προστασίας της δασικής έκτασης του Υμηττού η οποία, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, κινδυνεύει σοβαρά, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ανεπαρκής. Σημειώνεται ότι, μόνο από την πρόσφατη καταστροφική φωτιά της 17ης Ιουλίου του περασμένου έτους που εξαπλώθηκε μεταξύ των Δήμων Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας, έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά το 10% της δασικής έκτασης του Υμηττού (7.390,752 στρέμματα). 

Παρ’ όλα αυτά η Πολιτεία έως τώρα δεν έχει μεριμνήσει στο ελάχιστο για την αποκατάσταση των ζημιών. Η μόνη ενέργεια της Κυβέρνησης στην περιοχή ήταν να την κηρύξει ως αναδασωτέα με το ΦΕΚ 363 τ. Δ(6. 11.2015) και οι μοναδικές παρεμβάσεις στο εν λόγω σημείο μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί αποκλειστικά από το διαδημοτικό Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού.

Το αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι στη θέση των μεγαλόστομων δηλώσεων του Αν. Υπουργού, κ. Τσιρώνη, ο οποίος στις κοινές συσκέψεις εκείνων των ημερών με τους τοπικούς φορείς ανακοίνωνε έκτακτη χρηματοδότηση της Πολιτείας ύψους 250.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, να καταγράφεται σήμερα η πλήρης κυβερνητική αδιαφορία και η αγωνία των κατοίκων όχι μόνο για την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων, αλλά και για την αντιπλημμυρική θωράκιση των συγκεκριμένων περιοχών.

Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
• Πότε προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, τόσο για την ανάπλαση του πρασίνου, όσο και για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που έχουν πληγεί;
• Πότε σκοπεύει να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για τη χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων;

Ο ερωτών βουλευτής

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή του Μ.Βαρβιτσιώτη για την προστασία του Υμηττού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">