ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το μεγάλο τραύμα του δήμου

Είναι απίστευτο, και όμως αληθινό 

Στη Γλυφάδα ληστεύεται ο τόπος, κυρίως από άτομα που ήρθαν κάποια στιγμή και κατοίκησαν τοπικά, τα οποία αντί να εδραιώσουν τοπικό πολιτισμό, δημιούργησαν μια Βαβέλ, η οποία υπολείπεται κοινωνικής συνοχής, και πραγματικού πολιτικού και κοινωνικού πολιτισμού.

Το τέρας του ζαμανφουτισμού και της παθητικής αποδοχής των πάντων, στη Γλυφάδα προφανώς δεν νικιέται, και δεν νικιέται, κυρίως, δεδομένων των μικρών, των μεγάλων, και των τεράστιων συμφερόντων, όμως, πολύ περισσότερο κυρίως στο έλλειμμα κοινωνικής συνοχής που διαμόρφωσαν και επί δεκαετίες συστηματικά ενισχύουν ελάχιστοι ωφελημένοι της οικονομικής ελίτ.

Ποιοι είναι αυτοί οι ωφελημένοι; Πλην όσων γνωρίζετε, το κεφάλαιο θα ανοίξει από τον Φλεβάρη.

Μπορεί να πέρασαν τέσσερις δεκαετίες που θέτω το συγκεκριμένο ζήτημα, (χωρίς να έχω την τάση να προσβάλω διότι κάνω αυταπόδεικτη επισήμανση), και όμως είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επίκαιρο.

Αν υπάρχει τοπικά ένα στοιχείο, το οποίο να αποτελεί σήμα κατατεθέν τις τελευταίες τετραετίες, είναι ο ζαμανφουτισμός, και η οικειοποίηση από τη πλευρά κάποιων συμπολιτών μας, (σαφώς καλύτερων χαρακτηριστικών από διοικούντες) οι οποίοι/ες στο πέρασμα του χρόνου παρακάμπτουν τους λόγους και τα αίτια που ενδιαφέρθηκαν και ενεπλάκησαν. 

Στη Γλυφάδα, ακόμα και σήμερα, τα χρήματα είναι πολλά, οι ευκαιρίες περισσότερες, και η διαπλοκή κυρίαρχη

Όσοι τολμούν να μιλάνε ακόμη για λαό του καναπέ, απλώς, σίγουρα δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτό ανήκει στο παρελθόν, δεδομένου ότι στη σύγχρονη εποχή οι «επαναστάσεις» διεξάγονται στις ραδιοτηλεοράσεις και στον κυβερνοχώρο. 

Πριν από δεκαετίες είχαμε κάθε λόγο να θέσουμε βέτο ακόμα και «επαναστάσεως» κατά όσων ''τρύπωναν'' στο δήμο και άφηναν το τόπο μας ουραγό, και όπως γνωρίζετε το κάναμε, και πληρώσαμε με σειρά διώξεων και κατασχέσεων. ( Θα βρεθεί έστω ένας να το διαψεύσει; )

Θα διαψεύσει κάποιος εκ των συμπολιτών μας, ότι εκείνη τη περίοδο, όπως και σήμερα, αρκετοί είχαν αναλωθεί πλήρως τι θα αποκομίσουν από το φαγοπότι 
που υφίσταται εις βάρος του τόπου μας;

Το φαγοπότι στη Γλυφάδα έχει μακρά Ιστορία, όπως και το έλλειμμα κοινωνικής συνοχής

Στη Γλυφάδα υπάρχει ''πολύ ψωμί'' για όσους δρομολογήσουν στα κοινά, διότι υπεισέρχεται κάποιος για την εκπροσώπηση των δημοτών, και του τόπου, και έχοντας την εμπειρία των προγενέστερων, διαπλέκεται στον απόλυτο βαθμό, οπότε, φεύγοντας από την διοίκηση συνεχίζει να κατέχει μερίδιο αυτής, όπως, και εκατομμύρια από τα χρήματα των δημοτών.

Το μεγάλο τραύμα του δήμου - Οι συνδιοικήσεις και οι συνεργασίες συμφερόντων 

Αρκετές τετραετίες αποτελεί κοινώς γνωστό στη Γλυφάδα, ότι ο δήμος δεν διοικείται από μια παράταξη, διοικείται από συμφέροντα ορισμένων δημοτών, 
τα οποία την μια βρίσκονται στη μια παράταξη, και την άλλη μεταναστεύουν στην επόμενη που έχει περισσότερες πιθανότητες εκλογής και ανάληψης της χρηστής διοικήσεως.

Το συγκεκριμένο καθεστώς μιας οικονομικής ελίτ που κάθεται στο σβέρκο της πλειονότητας, το έχουμε υποστεί επί δεκαετίες, όπως και την εξαπάτηση που γίνεται στους συμπολίτες μας για αλληλεγγύη, υποστήριξη, δήμο όλων των δημοτών, κ.α. ( Ενδεικτικά τα στοιχεία δαπάνης του δήμου Γλυφάδας για τις εορταστικές ημέρες ανήλθαν σε 250.000 χιλ. ευρώ, σε αυτά τα χρήματα ήταν και ''η δαπάνη για συναυλία ενίσχυσης'' των απόρων, και σύμφωνα με συμπολίτες μας, την περίοδο των εορτών, τους δόθηκε μια τσαντούλα με δυο πραγματάκια)

Είναι σαφές ότι στη Γλυφάδα όσο περνά ο χρόνος διευρύνεται το χάσμα ( ανοίγει περισσότερο η ψαλίδα των ανισοτήτων ) και ενώ η πλειονότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις με τις αγορές εκατομμυρίων, τις δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που υπογράφονται από υπόδικους, είναι σαφές ότι μια διοίκηση όλων των δημοτών του χθες και σήμερα όφειλε να καλύψει το κοινωνικό σύνολο, και ειδικότερα όσους και όσες είχαν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση που διαμόρφωσαν τα κόμματα που διοικούν την Γλυφάδα. 

Γιατί δεν άλλαξε η χρήση του πρασινόσημου σε περίοδο οικονομικής κρίσης από τις συνεργαζόμενες διοικήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ;

Κύριοι και κυρίες, συμπολίτες και συμπολίτισσες, μια διοίκηση όλων των δημοτών, έχοντας ένα κυρίαρχο δεδομένο, της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, όπως και χιλιάδων σε καθεστώς ανεργίας, δεν είχε βασική προτεραιότητα την βιωσιμότητα των δημοτών της;

Μήπως δεν υπήρξαν προτάσεις από τα έδρανα του δήμου, οπότε λόγω αδιαφορίας των κατοίκων αδράνησαν οι διοικούντες της πόλης;

Μήπως δεν υπήρξαν σειρά από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και των δημοτών που καυτηρίαζαν την ελλειπή στήριξη του δήμου;

Μήπως χρειάζεται να διαπομπεύουμε τους δημότες, όπως κάκιστα πράττετε εσείς, ώστε να μένετε στο απυρόβλητο ως διαχειριστές και διαχειρίστριες των χρημάτων του κοινωνικού συνόλου;

Η υποστήριξη του δήμου είναι υποτυπώδης, για το θεαθήναι, και για δελτία τύπου 

Αν επιθυμία των διοικούντων του χθες, και του παρόντος, αποτελούσε η πραγματική υποστήριξη των δημοτών, θα αφουγκράζονταν κάθε δημότη της πόλης, θα γίνονταν αρωγοί, συμπαραστάτες, και σε καμία περίπτωση δια έμμισθων που χρησιμοποιούν λασπολόγοι, υβριστές, και συκοφάντες.  

Άλλωστε, τον πήχη της κοινωνικής συνοχής θέλαμε να σηκώσουμε, όχι να φουσκώσουμε τις τσέπες μας με τα χρήματα των συμπολιτών μας.
Όσοι έχουν μάτια, και επικοινωνούν επαρκώς με τον εγκέφαλό τους, γνωρίζουν ότι επί δεκαετίες είμαστε αυτάρκεις, αποφεύγουμε συστηματικά τα ''μαύρα'' που εδραιώθηκαν, όπως και να γίνουμε εργαλείο της εκάστοτε διοικήσεως.

Οι συμπολίτες μας ακόμα και να ξεχνούν γρήγορα, τουλάχιστον έχουν μάτια, νόηση, και κρίνουν. Ποτέ δεν απαντήσατε γιατί δεν θέλετε πραγματικά ένα δήμο όλων των δημοτών ανάλογο των ομοίων του, όμως, είναι αυταπόδεικτο: Κερδίσατε και κερδίζετε ελάχιστοι όσα ήταν αρκετά ώστε να υφίσταται πραγματικά προνοιακή πολιτική του δήμου, και δομές πολιτισμού - ενημέρωσης - δημοκρατίας.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Σύμφωνα των ανωτέρω ( και όσων μετέδωσα πριν από δεκαετίες ) επισημαίνεται ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες στο δήμο Γλυφάδας, Χριστούγεννα και Πάσχα θα δίνονταν από 500 - 1000 ευρώ στο σύνολο απόρων, ανέργων, και οικονομικά ασθενών, και σε μηνιαία βάση το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αξιοπρεπούς διαβίωσης._  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το μεγάλο τραύμα του δήμου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">