ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεν πρόκειται για Κοινωνική Μέριμνα, πρόκειται για απάτη στον δήμο Γλυφάδας

Του Γιάννη Κουρδομένου

Χρειάζεται συνολικά να χαρίζονται οι δημότες/ισσες Γλυφάδας στη κακοδιοίκηση του παρόντος, η οποία προσπαθεί δια μέσω έμμισθων με τα χρήματα όλων των δημοτών να βαφτίσει Κοινωνική Μέριμνα τα ημίμετρα και την παντελή της αδιαφορία;
O δήμαρχος ο οποίος υποσχόταν από πλατεία σε πλατεία την προεκλογική περίοδο ότι θα είναι ''δίκαιος'', θεωρεί δίκαιο να εξαιρούνται οι περισσότεροι/ες των συμπολιτών μας ; 
Το 2015 από τα 86 αιτήματα Γλυφαδιωτών για έκτακτη οικονομική ενίσχυση, εγκρίθηκαν μόνο 31 περιπτώσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο, με χορήγηση συνολικά 12.300 ευρώ, όταν είχαν μαζέψει 15.000 χιλ. ευρώ από την πρώτη συναυλία για ενίσχυση των συμπολιτών μας, και ως δήμος πρέπει να πιστώνουν στον ετήσιο προϋπολογισμό ένα κονδύλι της τάξεως τουλάχιστον των 50.000 - 100.000 χιλ. ευρώ για την πρόνοια.

Το αδιάψευστο γεγονός 86 αιτημάτων, και η έγκριση 31 περιπτώσεων από αυτά τα αιτήματά κατάμαρτυρά την εξαπάτηση των συμπολιτών μας από τη πλευρά του δήμου, καθώς επίσης και την αδυναμία κάλυψης του συνόλου των δημοτών Γλυφάδας.

Τονίζεται ότι υπάρχουν και εκατοντάδες άλλοι/ες συμπολίτες μας, οι οποίοι/ες για λόγους αξιοπρέπειας δεν προσφεύγουν στο δήμο για έκτακτη οικονομική ενίσχυση, όμως, πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς ποιοι έλαβαν τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, δεδομένου ότι έχουμε τα πρώτα στοιχεία των τελευταίων ετών χορηγήσεως από την περίοδο Κ.Κόκκορη στην διοίκηση καταβολής οικονομικών ενισχύσεων στα ίδια πρόσωπα που παρείχαν και το 2015.

Σύμφωνα με αυτά τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, και έχοντας περιπτώσεις κατοίκων Γλυφάδας που διαμένουν σε διαμερίσματα, είτε με συγγενικά τους πρόσωπα που λαμβάνουν συντάξεις, είτε έχοντας μέλη της οικογενείας τους ( παιδιά ) με μισθούς, μήπως οι κ. αρμόδιοι του δήμου, όπως και οι αιρετοί αδικούν κατάφωρα συμπολίτες μας που για αυτούς δεν υφίστανται ανάλογες καταστάσεις;

Συγκεκριμένα: Στις περιπτώσεις κάποιων συμπολιτών μας που η οικονομική ύφεση τους άφησε ανέργους, και δεν έχουν παρένθετα οικογενειακά πρόσωπα, υπήρξε καταβολή έκτακτης οικονομικής ενισχύσεως;

Εμείς έχουμε τα πρώτα στοιχεία τα οποία καταμαρτυρούν ότι στις περιπτώσεις ανέργων συμπολιτών μας, χωρίς παρένθετα οικογενειακά πρόσωπα, με συντάξεις, μισθούς, επιδόματα, κ.α., δεν χορηγήθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση, άρα όπως λέγεται από τη πλευρά συμπολιτών μας ''Δεν πρόκειται για Κοινωνική Μέριμνα, πρόκειται για απάτη στον δήμο Γλυφάδας''

Αν σε αυτό το καθεστώς έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων, το οποίο έχει μακρά ιστορία στο δήμο Γλυφάδας, με πολλά παρατράγουδα, συμπεριλάβουμε το γεγονός και των δικών μας αιτήσεων του παρελθόντος, και τις πρόσφατες, όσων αφορά την υποστήριξη του δήμου για την επαναλειτουργία του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', και τις αποδεδειγμένα ενέργειες παρανομίας στις αιτήσεις μας, από τη περίοδο Σ.Σφακιανάκη, Κόκκορη, μέχρι σήμερα, καθίσταται σαφές ότι ο χαρακτήρας κοινωνικής μέριμνας στο δήμο Γλυφάδας είναι αποκλειστικά ΑΠΑΤΗ.

Επεξήγηση: Οι προνοιακές πολιτικές εφαρμόζονται ώστε να υποστηριχθούν όσοι δημότες και δημότισσες έχουν υποστεί οικονομική ζημία, με οποιοδήποτε τρόπο, είτε λόγω ανεργίας, είτε λόγω άλλων συνθηκών, άρα οι επί χρόνια παρανομίες των εκλεγμένων σας, έπειτα από διώξεις και κατασχέσεις που έγιναν σε εμάς, χωρίς καμία παροχή βοήθειας από τη πλευρά του δήμου - αιρετών - σε υφιστάμενη οικονομική ζημία πολλών χιλιάδων, κατάμαρτυρά ότι η μέριμνα από τη πλευρά του δήμου αποτελεί ΑΠΑΤΗ.

Σαφώς εμείς δεν καταθέσαμε αίτηση για οικονομική υποστήριξη ανάλογη των αναξιοπαθούντων, όμως, διαπιστώνουμε επί πολλά χρόνια την παντελή απουσία ορθών πολιτικών Πρόνοιας στο Δήμο Γλυφάδας.

Ξέρετε τι ισχύει έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων;
Δεν είναι μόνο ότι χάνεις όσα είχες, καλείσαι στη συνέχεια να εξοφλείς λογαριασμούς που είχαν συσσωρευτεί, να πληρώνεις δικηγόρους, δικαστικά έξοδα, και παράλληλα να μένεις και άνεργος, και απευθυνόμενος στο δήμο Γλυφάδας να διαπιστώνεις το πλήρες εύρος της ΑΠΑΤΗΣ από τη πλευρά όσων αξίωσαν να διοικήσουν.

Μιλάμε για ένα ευτελές ποσό της τάξεως των 30.000 χιλ. ευρώ μόνο για τα έξοδα της ΔΕΗ , ΟΤΕ, για την λειτουργία πολλών ετών, αν συμπεριλάβουμε και όλα τα υπόλοιπα έξοδα, αντιλαμβάνεστε επαρκώς. 

Παράλληλα διαπιστώνεις σε ποιο πολιτισμό αφιέρωσες επί χρόνια τόσο τα χρήματά σου, όσο και το χρόνο σου, ώστε όσα μας στερούσαν οι εκάστοτε διοικούντες Γλυφάδας (...) να παρέχονται από εμάς.

Κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις, και όσοι προσκολλούνται αποκλειστικά στην μια επικροτούν τα ημίμετρα ... παρουσιάζοντας την μια πλευρά της πραγματικότητας, που ονομάζεται ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ. Ο δήμος όφειλε να καλύψει ετησίως το σύνολο των αιτούντων πληττόμενων - αναξιοπαθούντων δημοτών. Άλλωστε δεν ήταν χιλιάδες, ήταν μόνο 86 αιτήματα σε συνολικό πληθυσμό που υπερβαίνει τις 100.000 χιλ. δημότες, και συνολικά ένα ποσό της τάξεως των 45 - 46.000 χιλ. ευρώ. ( Μια ορθή κοινωνική προνοιακή πολιτική, με πίστωση ενός ποσού 50 - 100.000 χιλ. ετησίως, υπερκαλύπτεται στον ετήσιο προϋπολογισμό του δήμου )

Δήμος Γλυφάδας – Κοινωνική Μέριμνα Απολογισμός 2015

Έκτακτες Οικονομικές Ενισχύσεις σε Γλυφαδιώτες, 12.300 ευρώ έχει χορηγήσει ο Δήμος Γλυφάδας το 2015 σε 31 αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας για:

– Επανασύνδεση ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ (ΔΕΚΟ)

– Πληρωμή ενοικίων σε συμπολίτες μας που τελούν υπό έξωση και

– Κάλυψη έκτακτων Ιατρικών αναγκών που δεν καλύπτονται απο το ΕΣΥ!

Το 2015 εξετάστηκαν 86 αιτήματα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση, εκ των οποίων εγκρίθηκαν 31 περιπτώσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο με χορήγηση συνολικά 12.300 ευρώ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεν πρόκειται για Κοινωνική Μέριμνα, πρόκειται για απάτη στον δήμο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">