ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Όσοι/ες φεύγουν από το προλεταριάτο δεν εκπροσωπούν επάξια τους προλεταρίους

Εμείς γνωρίζαμε πριν από πολλές δεκαετίες, ό, τι σε καμία περίπτωση οι βολεμένοι του συστήματος, και όσοι/ες φεύγουν από το ''προλεταριάτο'' δεν εκπροσωπούν επάξια τους ''προλεταρίους''.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου από τον ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας με τίτλο ''Να βγει η χώρα απ’ το «ναρκοπέδιο» το «πρώτη φορά Αριστερά» να έχει θετικό πρόσημο ''τονίζεται από την τοπική ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ: ''Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το δύσκολο ρόλο να βγάλει τη χώρα από το ναρκοπέδιο και το «πρώτη φορά Αριστερά» να έχει θετικό πρόσημο.

Το κόμμα πρέπει να έχει ένα σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή και να μην είναι απλά παρατηρητής των γεγονότων. Για αυτό το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ σημαντικό στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα.

Είναι μια ευκαιρία, η τελευταία ευκαιρία, να κουβεντιάσουμε για τα σοβαρά προβλήματα, να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να χαράξουμε μια ενιαία πολιτική''

Γιάννης Κουρδομένος: Εμείς οφείλουμε να τονίσουμε ό, τι έπειτα των εθνικών εκλογών, και όλους αυτούς τους μήνες που έχουν μεσολαβήσει, ενώ υπήρξαν επανειλημμένα αιτήσεις μας για συνέλευση της ΟΜ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, έχοντας σειρά εξελίξεων, οι συντονιστές της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας επέλεξαν να κωφεύουν.

Συγκεκριμένα: Ενώ στην πρώτη και μοναδική συνέλευση έπειτα των εκλογών, υπήρχαν τοποθετήσεις μας και προτάσεις μας, δεν πέρασαν για ψήφιση με το αιτιολογικό νέας συνέλευσης σε μια εβδομάδα. Η νέα συνέλευση δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα.

Κατ' αρχάς έχοντας το βασικό δεδομένο της πλήρους ανατροπής του καταστατικού μας, όπως και των προγραμματικών μας εξαγγελιών, καθώς επίσης και πολλούς επιλεκτικούς διορισμούς μελών και στελεχών μας, οι οποίοι προσωπικά δεν γνωρίζω με ποιους τρόπους δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους υπολοίπους, πρέπει να κάνω μια σαφή τοποθέτηση διότι υπάρχουν σχόλια συμπολιτών μας.

1) Κανείς δεν μας συνέδραμε μέχρι σήμερα σε κανένα βαθμό.
2) Όταν λέγετε ''η χώρα να βγει από το ναρκοπέδιο'' όπως αντιλαμβάνεστε εννοούν τους πολίτες, όλους εμάς, οι οποίοι είμαστε αποκλειστικά παρατηρητές και τίποτα περισσότερο.
3) Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προσθέσει κάτι πολύτιμο η σημαντικό για το σύνολο, δεδομένου ό, τι κάποιοι φρόντισαν συστηματικά επί χρόνια να υφίστανται στεγανά δημοκρατίας, ώστε ένας στενός κύκλος να έχει τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο σε επίπεδο οργάνωσης μελών, να σταδιοδρομεί και να ρυθμίζει την προσωπική του μετεξέλιξη, και ποτέ να μην έχουν τη δυνατότητα οι υπόλοιποι να προωθήσουν τις προτάσεις τους.
4) Όπως γνωρίζετε όλα αυτά τα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, κάποιοι εξ ημών βοηθούσαμε όπως μπορούσαμε σύμφωνα των δυνατοτήτων μας για την ανατροπή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και την ανάληψη της εξουσίας, και ενώ είμαστε ενεργοί συμπαραστάτες της ανατροπής, ακόμα και έπειτα της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές και εθνικές εκλογές ουδείς μας το αναγνώρισε.
5) Σήμερα κάποια στελέχη βρίσκονται σε θεσμικές θέσεις, εν ενεργεία, και στον αντίποδα έχουν ακυρώσει τους υπολοίπους, διότι ασκούν τον έλεγχο στην ΟΜ, οπότε οι οποίες προτάσεις μας, θέσεις μας, κ.α., μένουν παγωμένες.
6) Ούτε ενιαία πολιτική έχει χαραχθεί σε επίπεδο ΟΜ, ούτε κουβεντιάσαμε επί του συνόλου των ζητημάτων που μας αφορούν, και είναι σαφές ό, τι δεν αφουγκράζονται στο βαθμό που απαιτείται την κοινωνία, ούτε εμάς.

Τέλος, να επισημανθεί για δεύτερη φορά, δεδομένων σχολίων που άκουσα ο ίδιος, και φτάνουν στα αυτιά μου, ό, τι κανείς δεν μας συνέδραμε μέχρι σήμερα σε κανένα βαθμό. Αν ίσχυαν για ορισμένους απίστευτες καταστάσεις πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και βρεθούν οι ίδιοι σε θεσμικές καρέκλες, είναι βέβαιο ό, τι δεν γνωρίζουν επαρκώς τον όρο απίστευτες καταστάσεις, διότι για αυτούς σήμερα δεν ισχύουν οι ''απίστευτες καταστάσεις''...

* Έχετε υπ' όψιν σας πόσα χρόνια οι υπόλοιποι έπειτα από πορείες, συλλαλητήρια, εκδηλώσεις, ομιλίες, κ.α., γύριζαν στο σπίτι τους και κοιμόντουσαν, ενώ ο υποφαινόμενος ξενύχταγε ώστε να δημοσιοποιηθεί ένα βίντεο, κάποιες φωτογραφίες, κάποια κείμενα κ.α.; Γιατί; Δεν μπορούσα και εγώ να ακολουθήσω τις πρακτικές των υπολοίπων και να παριστάνω τον παράγοντα;

* Να αποσαφηνιστεί ό, τι δεν αξιώσαμε τις θέσεις και ρόλους των υπολοίπων, άρα είχαν υποχρέωση να στηρίξουν το σύνολο των μελών, ώστε να υπάρξει δικαίωση του συνόλου, (του κοινωνικού συνόλου), και να μην μείνουν λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα όσα πέρασαν στους συμπολίτες μας ως τοπική οργάνωση.

* Προσωπικά δεν με ενδιέφερε ποτέ το πολιτικό κόστος, ούτε οι καρέκλες και τα αξιώματα, παρά μόνο η αλήθεια και η επάξια εκπροσώπηση του συνόλου, όμως, είμαστε ένας λαός μοναδικός, και με πολλές παθογένειες. Επίσης, προσωπικά ποτέ δεν έπιασα το ''αριστερόμετρο'' ώστε να μετρήσω ποιοι είναι περισσότερο η λιγότερο αριστεροί, ποιοι προσέφεραν περισσότερα και ποιοι λιγότερα, και ποιοι αξίζουν περισσότερο η λιγότερο

Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε επαρκώς τι σημαίνει η επιγραφή, η οποία εννοεί τον κλειστό κύκλο που δημιουργήθηκε για ''προληπτικούς λόγους'', τους οποίους είχα εκθέσει επαρκώς πριν από αρκετές δεκαετίες από το τοπικό ραδιόφωνο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Όσοι/ες φεύγουν από το προλεταριάτο δεν εκπροσωπούν επάξια τους προλεταρίους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">