ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προβλήματα των σχολικών μονάδων του δήμου Γλυφάδας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, επιδιώκει και διεκδικεί με δημόσιους όρους την επίλυση των προβλημάτων και την εξάλειψη των παθογενειών σε θεσμικό ή λειτουργικό επίπεδο στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας. 

Όπως αναφέρεται από το σύλλογο εκπαιδευτικών Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης,  «η νέα Δημοτική Αρχή με την εκλογή της όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει επιδιώξει συνάντηση με το Σύλλογο εκπαιδευτικών» καθώς επίσης αναφέρεται ό,τι « Διαπιστώνονται προβλήματα με τη λειτουργία της σχολικής επιτροπής Π.Ε.»  

Τονίζεται ό,τι έχει κατατεθεί η παραίτηση δυο μελών της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε., Διευθυντών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας Ψαριώτη Ιωάννη και 11ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας Γκοβούση Ματίνας, σύμφωνα και με τη σχετική οδηγία της ΔΟΕ

Επίσης αναφέρεται ό,τι  « βρίσκονται σε εκκρεμότητα στοιχειώδη θέματα τυπικής λειτουργίας τόσο των σχολικών μονάδων όσο και και της σχολικής επιτροπής. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης 
Παλμύρας & Ανδρέα Παπανδρέου 42, 16561, 
Γλυφάδα Τηλ. : 6970881702 Φαξ: 210 9620042 
syllogos.glyfada@gmail.com
http://syllogos-glyfada3b.weebly.com

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Γλυφάδας 
Κοινοποίηση: μέλη ΔΕΠ Γλυφάδας 
Σχολ. Επτροπή ΠΕ Δήμου Γλυφάδας 
Δημοτικές Παρατάξεις 
Τοπικά ΜΜΕ 
Μέλη μας

Θέμα: « Λειτουργία ΔΕΠ- ΣΧ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Π.Ε.- Γραφείου Παιδείας και προβλήματα σχολικών μονάδων.» 

Κ. Δήμαρχε,  
Η νέα Δημοτική αρχή έχει διανύσει πέρα των 18 μηνών στη διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Π.Ε. Γλυφάδας – Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης, που δραστηριοποιείται από το 1977 στην περιοχή, με περίπου 600 μέλη, διαπιστώνει ότι: 

Για πρώτη φορά νέα Δημοτική Αρχή με την εκλογή της όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει επιδιώξει συνάντηση με το Σύλλογο εκπαιδευτικών. Παρά τη θεώρηση του Δήμου Γλυφάδας για τη μη αναγκαιότητα επικοινωνίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, εκτιμούμε ότι οφείλουμε για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων να επισημάνουμε επιγραμματικά τα παρακάτω:

1. Διαπιστώνονται προβλήματα με τη λειτουργία της σχολικής επιτροπής Π.Ε. αφού σύμφωνα με το ν. 4281/2014 θεωρείται προϋπόθεση η δήλωση της περιουσιακής κατάστασης των μελών της Σχολικής Επιτροπής. Ήδη έχει κατατεθεί η παραίτηση των δυο μελών της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε., Διευθυντών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας Ψαριώτη Ιωάννη και 11ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας Γκοβούση Ματίνας, σύμφωνα και με τη σχετική οδηγία της ΔΟΕ

2. Παράλληλα διαπιστώνεται αδυναμία στοιχειώδους τυπικής λειτουργίας Σχολικής Επιτροπής Π.Ε., αφού – ως ίσως γνωρίζετε – η τελευταία συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τέλη Οκτωβρίου 2015 και συγχρόνως δεν έχει υλοποιηθεί καμία απόφαση του συλλογικού οργάνου. Ακόλουθα η δυσχέρεια στην επικοινωνία Σχολικής Επιτροπής , ΔΕΠ, Γραφείου Παιδείας και κυρίως με τους Διευθυντές των σχολικών Μονάδων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων, επιβραδύνει ή αναστέλλει την όποια προσπάθεια από πλευράς της Δημοτικής Αρχής. Ειδικότερα στο μέσον της σχολικής χρονιάς στοιχειώδη θέματα διαχείρισης των σχολικών μονάδων βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως: 

Προμήθειες και διαδικασίες αναθέσεων, συντήρηση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, συντηρήσεις καυστήρων και ανελκυστήρων, αναγομώσεις μέσων πυρόσβεσης, προγραμματισμός και ελαιοχρωματισμός κτιρίων, επισκευές και συντηρήσεις αύλειων χώρων, προμήθεια αναλώσιμων υλικών και φαρμακευτικού υλικού, (κατανομή ανά σχολική μονάδα, του αριθμού των μαθητών, συστεγαζόμενα), ανάθεση και διαδικασία εργολαβιών – πληρωμές ΔΕΚΟ. 

Επικουρικά της λειτουργίας των σχολικών μονάδων σημειώνουμε την καθυστέρηση των επιχορηγήσεων (πχ. έκτακτη), τις αδιαφανείς τοποθετήσεις καθαριστριών, καθώς και περιπτώσεις αγνόησης της θέσης των Διευθυντών των σχολείων για λειτουργικά ζητήματα από τους θεσμικά υπεύθυνους του Δήμου για θέματα παιδείας. 

Ολοκληρώνοντας, θεωρούμε ότι θετικό στήριγμα στο κοινό στόχο της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και στην ενίσχυση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου αποτελεί η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων. Στην κατεύθυνση αυτή το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα επιδιώξει και θα διεκδικήσει με δημόσιους όρους την επίλυση των προβλημάτων και την εξάλειψη των παθογενειών σε θεσμικό ή λειτουργικό επίπεδο. 

Στη διάθεσή σας 

Για το Δ.Σ


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προβλήματα των σχολικών μονάδων του δήμου Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">