ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Την Ιστορία την παραποιούν επί δεκαετίες

Επί δεκαετίες πικρίας και δυσαρέσκειας των προγόνων μας, και ημών, για όσα ίσχυσαν στην περιοχή μας, από τη πλευρά μας δεν αναφέρθηκε σχεδόν το ελάχιστο δημόσια όσων αφορά το Βόσπορο, δεδομένου ο,τι δεν επιθυμούσαμε να θίξουμε πρόσωπα και καταστάσεις, όμως, έχοντας επί χρόνια συστηματικές μεθοδεύσεις κατά ημών, από πολλούς και διαφόρους, οι οποίοι ευνοήθηκαν και ευνοούνται πέραν του δέοντος, ήρθε ο κατάλληλος χρόνος για την αλήθεια.

Χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις μου προ δεκαετιών στον Γλυφάδα fm, πρόσφατα ο Λεβέντης στη Βουλή έκανε χρήση του όρου παπατζήδες, και όπως θυμάστε επανειλημμένα αποκαλούσα με αυτό το χαρακτηρισμό τους εμπλεκόμενους στα κοινά της Γλυφάδας. Παπατζήδες οι οποίοι συστηματικά επί δεκαετίες αλλοίωσαν πλήρως το πολιτισμό μας για την προσωπική τους ιδιοτελή μετεξέλιξη και ωφέλεια.


Γαλάζιοι, πράσινοι, κόκκινοι, κ.α. παπατζήδες, οι οποίοι έχοντας το σύνολο των δεδομένων, και όντας γνώστες της πραγματικής αλήθειας, κινήθηκαν και κινούνται ως υπονομευτές και τίποτα περισσότερο.

Ουδέποτε μας συνέδραμαν, έστω και σε ένα απειροασήμαντο ζήτημα, ενώ γνωρίζουν επαρκώς όσα έχουν τελεστεί, ισχύσει, και τελούν σε ισχύ.

Γνωρίζετε έστω ένα μέλος της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ σε καθεστώς ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ανεργίας;

Στον αντίποδα γνωρίζετε πόσοι, ποιοι/ες βρέθηκαν σε έμμισθες καρέκλες, θέσεις, ρόλους, όπως και πόσοι/ες είναι οι έμμισθοι αργόμισθοι αυτών των κομμάτων για την πολύχρονη και παράλληλα ανύπαρκτη προσφορά τους στο τόπο και το κοινωνικό σύνολο, όπως, και την προσφορά τους στους υπολοίπους, και ειδικότερα σε περιπτώσεις όπως τη δική μας.

Από την δεκαετία του 1900, και συγκεκριμένο από το 1919 - 22 μέχρι και το 2004 - 2005 είμαστε διωκόμενοι στο τόπο μας, με απαλλοτριώσεις, διώξεις και κατασχέσεις, με απώτερο στόχο τον αφανισμό μας για την επικράτηση όσων ετεροχρονισμένα κατοίκησαν στην περιοχή μας.

Το ό, τι δεν έχει αναφερθεί το ελάχιστο από τη πλευρά όσων ασκούσαν πολιτικές προστασίας κ.α. για τον πλήρη - καθολικό αφανισμό μιας ολόκληρης συνοικίας, (του Βοσπόρου) όπως και το αυταπόδεικτο να μην υπάρχει ούτε ένα άτομο από τις εκατοντάδες που κατοίκησαν στο Βόσπορο Γλυφάδας, όπως και τις χιλιάδες απογόνων τους στα κοινά του δήμου, καταμαρτυρά την ''ποιότητα'' της πολιτικής και των πολιτικών στην περιοχή μας.

Επισημαίνεται ό, τι ο Βόσπορος Γλυφάδας, ο οποίος συνολικά απαλλοτριώθηκε ευρίσκετο στην έκταση των 36.000 χιλ. στρεμμάτων που οικοπεδοποιήθηκε και κατοικήθηκε στη συνέχεια ενώ ήταν δασική έκταση, και δεδομένης της μετεξέλιξης τίθεται ζήτημα κυριότητας της εκτάσεως από τη πλευρά μας.

Στην περίπτωση του Βοσπόρου, και των προσφύγων που κατοίκησαν στην περιοχή της Γλυφάδας, το 1922, δημιουργώντας ένα συνοικισμό στα δικηγορικά, εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, σήμερα, δεδομένης της δημιουργίας συνοικισμού 100 και πλέον κατοικιών, όπως και της κατοίκησης επί δεκαετίες, το διάστημα 1960-72 που η πολιτεία απαλλοτρίωσε την συνοικία είχαν αποκτήσει το αναφέρετο δικαίωμα νομής.

Όπως αναφέρεται στο Βιβλίο Γλυφάδα: Βόσπορος, Δικηγορικά,Νέα Ευρυάλη, ύστερα από πιέσεις των προσφύγων αλλά κυρίως των Βενιζελογενών κυβερνήσεων, και συνάμα για να πετύχουν οι συνιδιοκτήτες ένταξη στο σχέδιο μεγάλων εκτάσεων του κτήματός τους, όπως εξαρχής επεδίωκαν και να αποφύγουν εκτεταμένες απαλλοτριώσεις και επιτάξεις χάριν των προσφύγων, ''δώρισαν'' σε αυτούς το 1930-38 περί τα80 οικόπεδα μικρής έκτασης ''εις τας γαίας'', σε περιοχή εντός σχεδίου, πίσω από τα Δικηγορικά. 

Σε όλες λοιπόν, αυτές τις εκτάσεις το Δημόσιο διατηρεί ακέραια όλα τα δικαιώματά του, τόσο στις καταπατηθείσες περιοχές και πωληθείσες ως οικόπεδα, όσο και στις καταπατηθείσες περιοχές, που δεν έχουν πωληθεί ακόμα και φέρονται ως ιδιοκτησίες των σημερινών κληρονόμων και ειδικών διαδόχων του Λουκά Πύρρου Καραπάνου.

Αν λοιπόν λάβουμε ως βασικό δεδομένο τον πλήρη - καθολικό αφανισμό ενός ολόκληρου συνοικισμού ( του Βοσπόρου ) ο οποίος απαλλοτριώθηκε χωρίς να αποζημιωθούν οι κάτοικοι, και όπως επισημαίνεται πιο πάνω είχαν αποκτήσει τη νομή έπειτα από σαράντα και πλέον έτη κατοίκησης (δημιουργίας συνοικισμού) η πολιτεία σήμερα οφείλει είτε να αποκαταστήσει την αδικία του παρελθόντος, είτε να προβεί σε ανάλογη ενέργεια πλήρους απαλλοτριώσεως ολόκληρης της περιοχής 35.000 χιλ. στρεμμάτων.  

Εμείς από τη πλευρά μας αξιώνουμε την πλήρη αποκατάσταση και την επιστροφή ολόκληρης της εκτάσεως στην οποία είχαμε αποκτήσει σύννομα τη νομή, δεδομένου ό, τι πλέον δεν υφίσταται το αεροδρόμιο του Ελληνικού, και έχει αποδεσμευτεί από την ενεργή χρήση.


Έχει το δικαίωμα η πολιτεία να εξαφανίσει ένα ολόκληρο συνοικισμό ο οποίος είχε αποκτήσει de facto την χρησικτησία και νομή, (Βοσπόρου Γλυφάδας) να τον κάνει στη συνέχεια δημόσια περιουσία, εν συνέχεια να επιχειρείται η παραχώρηση του στη lamda development συμφερόντων Λάτση, και αμέσως μετά να χαρίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις χιλιάδων στρεμμάτων στους υπολοίπους; Ειδικά όταν γνωρίζετε ό, τι πληρώνει εκατομμύρια ευρώ το σύνολο όσων τους εξαφάνισαν τον συνοικισμό στη Γλυφάδα για αγοραπωλησία οικοπέδων (Παπαδημητρίου) στα οποία αμφισβητείται ο ιδιοκτησιακός χαρακτήρας. (Πόσο συνταγματικό και σύννομο μπορεί να είναι το συγκεκριμένο καθεστώς;)

ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Η κατοίκηση των προσφύγων στο Βόσπορο Γλυφάδας δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, δεδομένου ότι παράλληλα των προσφύγων κατοίκησαν και οικογένειες Ελλήνων που υπηρέτησαν τη θητεία τους στην Σμύρνη.

Τονίζεται ό,τι οι παππούδες μας οι οποίοι υπηρέτησαν την πατρίδα, ευρίσκοντο εκτελώντας την στρατιωτική τους θητεία στην Σμύρνη το 1919, και συνελήφθησαν από Τούρκους και φυλακίστηκαν. Κατά την διάρκεια της κράτησης τους στις Τουρκικές φυλακές, σε συζητήσεις που είχαν με τις εκεί Τουρκικές αρχές, τους έγινε η πρόταση έπειτα της απελευθερώσεως τους να έρθουν στην Αθήνα (Ν.Αττικής) και την παραλία των νοτίων προαστίων (Γλυφάδα), επικαλούμενοι ότι εις τον παρελθόντα χρόνο ήταν οι ιδιοκτήτες της περιοχής.


Σύμφωνα της Ιστορίας της περιόδου 1919 - 22 στην ανταλλαγή πληθυσμών εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων ήρθαν στην Ελλάδα, και αρκετοί εξ αυτών ήταν και φαντάροι που υπηρετούσαν στην Σμύρνη.  

Η πολιτεία, καθώς και το σύνολο εμπλεκομένων οφείλουν να εξετάσουν προσεκτικά την υπόθεση παραχωρήσεως του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στην lamda development  συμφερόντων Λάτση, δεδομένου ό, τι θα κινήσουμε διαδικασίες επαναφοράς της εκτάσεως σε όσους είχαν τη νομή ώστε να θεμελιωθεί εκ νέου ο πρώτος αυτούσια οργανωμένος συνοικισμός στην περιοχή μας. ( Μητροπολιτικό Πάρκο με τις προτάσεις ημών όπως αυτούσια υπήρξαν στις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν )

Ίσως κάποιοι εξοικειωμένοι με τα δεδομένα του παρόντος, και ειδικά του καθολικού εμπαιγμού από τη πλευρά ορισμένων συμπολιτών μας οι οποίοι πολιτεύονται στη Γλυφάδα, να έχετε αδυναμία ορθής νοοτροπίας και κρίσεως, όμως, σας θυμίζουμε ότι οργανωμένα επί δεκαετίες κάποιοι κινούσαν τα νήματα μονομερώς κατά ημών, και συνεχίζουν και επί του παρόντος, για τις προσωπικές και ιδιοτελείς τους βλέψεις ( πολιτικά και ιδιοτελή συμφέροντα ) ενώ δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον πρωτογενή τοπικό πολιτισμό της περιοχής μας.

Θα επανέλθουμε στο σημείο που ξεκινήσαμε τις εκπομπές του ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004, ώστε να διαλευκανθεί η αλήθεια, όπως και τα παραγόμενα από τη πλευρά κομμάτων και συμφερόντων που είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ για το δήμο.

Οι πολιτικές σκοπιμότητες καθώς και τα συμφέροντα ορισμένων επί δεκαετίες καταστρέφουν τον τοπικό πολιτισμό της πόλης, και στο καταστροφικό τους έργο βρίσκουν ορισμένους συμπαραστάτες οι οποίοι επιθυμούν τα ψίχουλα για την ολοκλήρωση της καταστροφής.

Παρακολουθείτε πόσα χρόνια τους έχουμε συνδράμει από το μετερίζι μας; Έχετε έστω και ένα στοιχείο για το ανάλογο ( έστω μια φορά ) από τη πλευρά τους; ( Αν έχετε έστω και το ελάχιστο στοιχείο να μας το προσκομίσετε για δημοσίευση )

Η ταύτιση με τις ''ψευδεπίγραφες'' ιδέες είναι ανώτερη από την αλήθεια;


Γλυφάδα: Αξιώνουμε αυτούσια την επιστροφή της απαλλοτριωμένης εκτάσεως του ΒΟΣΠΟΡΟΥ


Γλυφάδα web, 
Γλυφάδα fm 1977 - 2004,
Γιάννης Κουρδομένος

Υ.Γ: Μην θεωρηθεί ατυχώς, ό, τι στο στόχαστρο είναι ο κ.Καραπάνος, ο οποίος συνέδραμε για την διαλεύκανση της ιστορίας, άσχετα αν στη χώρα μας ισχύουν αλλοπρόσαλλες καταστάσεις και συνήθως όσοι φέρουν ευθύνες δεν πρόκειται να υποστούν κυρώσεις. ( Πίσω από την καταπάτηση ολόκληρης της δημόσιας δασικής εκτάσεως της Γλυφάδας βρίσκεται και πολιτικό πρόσωπο του παρελθόντος )

Το ζήτημα σαφώς είναι κοινωνιολογικού χαρακτήρα, σε μια χώρα ''παπατζήδων'' κυρίως της πολιτικής, όπου το δίκαιο εξανεμίζεται και το σύνολο ταυτίζεται με την απάτη και την παραποίηση για τα συμφέροντα ολιγαρχών και εξουσιαστών, όπως και το δικό τους το άνομο, ενώ για το νόμιμο συνήθως η πλειονότητα πάσχει από ενδογενές κώλυμα και αναλγησία. ( Ειδικά όταν αφορά τους υπολοίπους )

* Εμείς θα σας θυμίζουμε εις τους αιώνες των αιώνων ό,τι καταθέσαμε από τις πρώτες αιτήσεις, παράβολα, μελέτες, ίδρυσης, εγκατάστασης, και λειτουργίας 
τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού με την επωνυμία ''ΓΛΥΦΑΔΑ'', λειτουργούσαμε τοπικά από την δεκαετία του 70 μέχρι την δεκαετία του 2000, και αντί όσων όφειλε η πολιτεία στους πρωτεργάτες ενός χώρου, όπως στις περιπτώσεις χρησικτησίας και νομής, δεχτήκαμε ετεροχρονισμένα αντί βεβαιώσεων λειτουργίας διώξεις και κατασχέσεις. 

Έκτοτε ουδείς μας έχει συνδράμει και τη συχνότητά μας κατέλαβε παράνομα μεταφερόμενος σταθμός πολιτικού κόμματος εκτός της βουλής που μεταφέρθηκε από τους 102, 7 mhz στους 90,6 mhz, ο οποίος θεμελιώνει δικαίωμα λειτουργίας από νόμο που θέσπισε το κοινοβούλιο δίνοντας τη δυνατότητα πολιτικά κόμματα να λειτουργούν ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ. ( Για εμάς προσωπικά θεωρείτε απαράδεκτο, και ελλείψει των πολιτικών που όφειλε το κοινοβούλιο για τους πρωτεργάτες του χώρου, και το σύνολο των πολιτών, ανεξάρτητα των οικονομικών τους, δηλώνει ευθέως κατάργηση του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ από τη πλευρά των κομμάτων που θέσπισαν νόμο αποκλειστικά ώστε να ''νομιμοποιούνται'' τα πολιτικά κόμματα να λειτουργούν Ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.)

Αν δείτε το καθεστώς λειτουργίας των κομματικών σταθμών, αναφέρεται ό, τι λειτουργούν σύμφωνα του νόμου  3592/2007, όμως επισημαίνεται ό, τι τα κόμματα βρίσκονται στη βουλή με υποχρέωση υπηρέτησης των πολιτών, όχι των προσωπικών τους επιχειρήσεων.


Θέλετε δεν θέλετε κρινόμαστε συνολικά...και πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς ποια συχνότητα  αιτήθηκε ο σταθμός του πολιτικού κόμματος, για ποια συχνότητα κατατέθηκε αρχικά η μελέτη του σταθμού, και που βρέθηκε ετεροχρονισμένα να λειτουργεί. ( Με βεβαίωση λειτουργίας που παρέχετε, όπως βλέπετε πιο κάτω στο έγγραφο, καταργείτε ο χάρτης συχνοτήτων του υπουργείου Επικοινωνιών, και παράλληλα καταργείτε και η Ε.Ε.Τ.Τ., και δίνεται το δικαίωμα ο κάτοχος της βεβαιώσεως να αλωνίζει ολόκληρη την μπάντα συχνοτήτων και να χρησιμοποιεί όποιες συχνότητες επιθυμεί)

Είναι Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αυτό κυρίες και κύριοι; 
Αναφέρεται στην βεβαίωση λειτουργίας που λειτουργεί ο σταθμός; 
Γιατί διαχρονικά μας αφήνετε ''εκτός'' από οτιδήποτε, και ειδικότερα από το ΕΣΡ, δεδομένου ό, τι κατέχουμε το αντικείμενο; 

Στις βεβαιώσεις που παρέχονται από το ΕΣΡ θα αναγράφεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ η συχνότητα λειτουργίας που αιτήθηκε κάθε ενδιαφερόμενος, και αναγράφεται στην τεχνική του μελέτη, ώστε να μπορεί να ελέγχεται. Αν δεν αναγράφεται η συχνότητα λειτουργίας καταργείτε ο ρόλος της Ε.Ε.Τ.Τ., καθώς επίσης δεν μπορεί να θεμελιώσει ένας πολίτης δικαστικά ό, τι υπάρχουν σαφείς παραβιάσεις της φερόμενης νομιμότητας, άρα καταργείτε και η δικαιοσύνη.

Εκτός, αν στη χώρα μας έχουμε την πρωτοτυπία, να λειτουργούν επιλεκτικά, κατά το δοκούν οι νόμοι και η δικαιοσύνη, και ένας σταθμός που αρχικά αιτήθηκε για μια συγκεκριμένη συχνότητα, και κατέθεσε τεχνική μελέτη, στην συνέχεια έπραξε απόκλιση δεκάδων μεγακύκλων, άλλαξε την επωνυμία και φαινομενικά έγινε ''άλλος σταθμός'' ενώ είναι ο ίδιος επί δεκαετίες, και των ιδίων συμφερόντων.

Το καθεστώς παροχής βεβαιώσεων λειτουργίας στη χώρα μας είναι διάτρητο, και δίνει τη δυνατότητα πολιτικά κόμματα να γίνονται ''επικυρίαρχοι'' επί του συνόλου του φάσματος συχνοτήτων.

Όσων αφορά τους υπολοίπους πολίτες, μπορεί να παρεξηγηθούν οι κύριοι που πολιτεύονται κάνοντας χρήση της αλήθειας και τοποθετούμενοι επί συγκεκριμένων ζητημάτων, άρα η αλήθεια δεν χρειάζεται στη χώρα μας.




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Την Ιστορία την παραποιούν επί δεκαετίες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">