ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο ραντεβού με το Γλυφαδιώτικο Καρναβάλι δεν είμαστε όλοι εκεί!

Στο φετινό αποκριάτικο ραντεβού,  και σαφώς όχι ''φετεινό'' όπως ''πετεινό'', το οποίο έκλεισαν ο Δήμος Γλυφάδας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας, και φυσικά το ΚΑΠΠΑ Γλυφάδας, δεν είμαστε όλοι εκεί, και δεν είμαστε όλοι εκεί διότι στη Γλυφάδα κατοικούμε 120.000 χιλ. λαού.

Αξίζει να τονιστεί ότι δεν είμαστε εκεί, όπως και σε δεκάδες άλλες τοπικές δραστηριότητες, δεδομένου ότι ο τοπικός πολιτισμός εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις προδιαγραφές και τις αξίες του.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, στον Δήμο Γλυφάδας διοργανώθηκε Καρναβαλική παρέλαση στην Άνω Γλυφάδα με περίπου 1.000 μαθητές και κάψιμο του Καρνάβαλου.

Η Καρναβαλική παρέλαση που διοργάνωσαν σε συνεργασία ο δήμος Γλυφάδας με τα κατά τόπους σχολεία, προσωπικά για εμάς αποτελεί παρεμβατικότητα της πολιτικής στην κοινωνία, και ειδικότερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα διακηρύξαμε δημόσια προ δεκαετιών, οι εκδηλώσεις  στους δήμους πρέπει να διοργανώνονται αποκλειστικά από τους κατοίκους χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.

Η Πολιτεία ποτέ δεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση ανεξάρτητων από τη πολιτική και τα κόμματα δομών, οι οποίες θα μπορούσαν να διεξάγουν τοπικές - πολιτιστικές δραστηριότητες. 
Αδυνατώ να παρέχω αυτή τη στιγμή όσα μετέδωσα στον παρελθόντα χρόνο.

Τέλος, τονίζεται ότι επί δεκαετίες, ο δήμος, κόμματα, παρατάξεις, αιρετοί, κ.α., ουδέποτε συνήργησαν υπέρ των ενδογενών πολιτιστικών δομών των δημοτών, και θα επισημαίνεται εσαεί.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις και κατασχέσεις

Μη ξεχνάτε ότι εμείς επί πολλά χρόνια που είχαμε τη δυνατότητα μαζικής ''εισόδου'' σε πολλά σπίτια συμπολιτών μας, ουδέποτε επιχειρήσαμε η πράξαμε καπηλεία στους συμπολίτες μας, και όπως γνωρίζετε, με τα δεδομένα του παρόντος, ήταν πολύ εύκολο να θέσουμε μια υποψηφιότητα στις τοπικές εκλογές και να καταλάβουμε δυο τρεις έδρες στο δήμο Γλυφάδας.

Ποιοι θα το αμφισβητήσουν; 

Τονίζεται ώστε να καθίσταται περισσότερο σαφές, ότι ενώ είχαμε τη δυνατότητα εισόδου στο δήμο Γλυφάδας, δεδομένης τεράστιας αποδοχής, δεν το επιχειρήσαμε, δοκιμάζοντας το σύνολο όσων αξίωσαν την είσοδό τους στα κοινά του τόπου μας.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

ΥΓ: Ο τοπικός κατακερματισμός, διαμελισμός σε επίπεδο δήμου, απόρροια της αδράνειας αρωγής από τους κατά τόπους εκλεγμένους συμπολίτες μας, για μια μαζική δομή όλων των δημοτών, κατάμαρτυρά το στόχο που είχαν ορισμένοι για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα κατά του τόπου μας και του ενδογενούς τοπικού πολιτισμού.

* Στη βάση που λειτουργήσαμε πολλά χρόνια τοπικά τον Γλυφάδα FM, άσχετα του καθεστώτος, στον ίδιο χώρο λειτουργούσαμε ακομμάτιστοι, νεοδημοκράτες, Πασόκοι, αριστεροί, κ.α., ενώ ποτέ δεν διαπιστώσαμε το ανάλογο όσων αφορά όσους έχουν εκλεγεί στη Γλυφάδα με γνώμονα το όφελος του συνόλου των δημοτών. 

* Υφίσταται μια σαφής ενδογενής παθογένεια, η οποία μας οδήγησε στο συμπέρασμα και τις αποδείξεις των ιδιοτελών συμφερόντων, άρα ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' ελλείψει όσων όφειλαν οι συμπολίτες μας και δεν μας τα παρέχουν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο ραντεβού με το Γλυφαδιώτικο Καρναβάλι δεν είμαστε όλοι εκεί! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">