ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι ομιχλώδεις αγορές και πιστώσεις του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας

Για το σύνολο των συμπολιτών μας, το καθεστώς πιστώσεων και αγορών στον δήμο Γλυφάδας, χαρακτηρίζεται ομιχλώδες και αυτό εμείς το έχουμε επισημάνει πριν από αρκετά χρόνια.

Χαρακτηριστικά όπως είχαμε αναφέρει στον παρελθόντα χρόνο η Διαύγεια σε κανένα βαθμό δεν αποτελεί διαύγεια όσων αφορά τις ομιχλώδεις αγορές και πιστώσεις που γίνονται στους δήμους.

Το ισχύον θεσμικό σύστημα, και ο Καλλικράτης, εξυπηρετούν να διαιωνίζεται η αδιαφάνεια, η ασάφεια, καθώς και να εξυπηρετούνται σκοπιμότητες και συμφέροντα πέραν της αντιλήψεως και γνώσης του κοινωνικού συνόλου.

Αξίζει να σταθούμε και σε όσα διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν τα κόμματα για λογαριασμό των κομματικών τους μελών, τα οποία βρίσκονται ως επέκταση των κομμάτων στις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Σαφέστατα η σημερινή κυβέρνηση κρίνετε και σε αυτόν το τομέα, και αν αδρανήσει για αποκατάσταση με τεράστιες μεταρρυθμίσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση θα χάσει το έρεισμα στις τοπικές κοινωνίες και στον λαό.

Όσοι πληρώνουν επί δεκαετίες τις διαμορφωμένες παθογένειες στους ΟΤΑ, όπως και τις συστηματικές παρανομίες με δόλο από αιρετούς στις σύννομες αιτήσεις τους, οι οποίοι σημειωτέων πιστώνουν και διαχειρίζονται σε καθεστώς αδιαφάνειας εκατομμύρια ευρώ του κοινωνικού συνόλου, και πίσω από αυτά τα χρήματα εμπεριέχονται και οι γνωστές μίζες, δικαιωματικά θα στραφούν κατά του συνόλου εμπλεκομένων.

Περάσανε οι εποχές που όλα γινόντουσαν εν κρυπτώ και παραβύστω, και δεν έφευγε απολύτως τίποτα στο σώμα της κοινωνίας. Σήμερα το κοινωνικό σύνολο ''λαβωμένο'' από τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες που διαμόρφωσαν τα κόμματα και οι εκατομμυριούχοι ''αέρα'' πολιτικοί, γνωρίζει τις κακοτοπιές, όπως και τι χρειάζεται για ουσιαστικό κλείσιμο της ψαλίδας των κοινωνικών ανισοτήτων. 

Στο πρόσφατο Δ/Σ του δήμου Γλυφάδας, στο οποίο είχαν μια σειρά από θέματα για πιστώσεις κατέστη σαφές, για άλλη μια φορά, ότι τα θέματα που έρχονται προς ψήφιση είναι ομιχλώδη και υποκρύπτουν την διαχρονική τάση των εμπλεκομένων να πιστώνουν το κοινωνικό σύνολο με τεράστια ποσά χωρίς να εξηγείται το ελάχιστο για το πλαίσιο αγορών.

Ενδεικτικά: 

Έκδοση 3 Εγγυητικών Επιστολών (Ε/Ε)

Εμείς δεν έχουμε αντιληφθεί τι ισχύει με τα συγκεκριμένα ποσά, όπως και για που προορίζονται.

Προμήθεια υλικών συντήρησης μαρίνων

Όπως βλέπετε, και σας έχουμε αναφέρει επανειλημμένα στον παρελθόντα χρόνο δεν εξηγείτε τι εργασίες θα γίνουν, τι αφορούν, τι θα αγοραστεί με αυτά τα χρήματα, άρα έχουμε ομιχλώδεις πιστώσεις και διάθεση του δημοτικού χρήματος.

Προμήθεια δικτυακών φωτοεκτυπωτικών Α3Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεδομένου ότι και εμείς είμαστε άνθρωποι του διαδικτύου, και το χρησιμοποιούμε πολλά χρόνια, ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί τον όρο '' Διαδικτυακά Φωτοεκτυπωτικά Α3 '' ( google ) και αν θέλετε επιχειρήστε να βάλετε τον όρο σε μια μηχανή αναζήτησης ώστε να δείτε ποιο είναι το αποτέλεσμα. Χρειάζεται να εξηγηθεί επαρκώς τι αφορούσε η εν λόγω πίστωση.

Προμήθεια (Π/Θ) σημαιών και λαβάρωνΠροφανώς όλα τα προηγούμενα χρόνια στο δήμο Γλυφάδας δεν υφίσταντο σημαίες και λάβαρα, και όσα έβλεπαν οι συμπολίτες μας την 25η Μαρτίου και την 28 Οκτωβρίου ήταν μια ψευδαίσθηση - παραίσθηση.

Σε ετήσια βάση θα πιστώνονται 8.000 χιλ. ευρώ για σημαίες; Θα το επαναλάβετε και τον επόμενο χρόνο; Μπορείτε να εξηγήσετε στους συμπολίτες μας τι έγιναν οι σημαίες και τα λάβαρα που είδαν την 28η Οκτωβρίου;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι ομιχλώδεις αγορές και πιστώσεις του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">