ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πλιάτσικο στον δήμο Γλυφάδας - Από εργολάβο σε εργολάβο

Από τη τοπική μας πραγματικότητα και τα δρώμενα του δήμου Γλυφάδας, το δημοσίευμα της notia-press.gr, αν και χωρίς ονόματα (...) εμείς γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε ότι το ισχύον πλαίσιο στην Τ/Α ευεργετεί ορισμένους και αδικεί το σύνολο. 

Την προηγούμενη Παρασκευή υπήρξε ένας ηλεκτρονικός διαγωνισμός στο Δήμο Γλυφάδας που αφορούσε την ανάθεση σε όποιον εργολάβο θα πληρούσε τους όρους του διαγωνισμού αξίας 73.800,00 ευρώ.

Όμως μετά το άνοιγμα των φακέλων δημιουργήθηκαν τέτοιες κωμικοτραγικές καταστάσεις, που μόνο στην άπειρη για αεριτζίδικη κονόμα θέληση κάποιων που θέλουν τον εύκολο και γρήγορο τρόπο πλουτισμό, θα μπορούσε να γράψει η ιστορία.

Την Παρασκευή η αρμόδια επιτροπή που άνοιξε τους φακέλους των υποψηφίων για τον διαγωνισμό της αποψίλωσης και καθαρισμό, μέτρησε δέκα φακέλους υποψηφίων αναδόχων που ήθελαν να πάρουν τη δουλειά. Κατόπιν των σχετικών ενεργειών ξεψαχνίσματος της επιτροπής αν τα στοιχεία και οι καταθέσεις των προαπαιτούμενων εγγράφων ήταν αυτά που έλεγε η διακήρυξη για να είναι νόμιμοι και να προχωρήσουν μετά στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, η επιτροπή προχώρησε στον αποκλεισμό για την συνέχεια των οκτώ από τους δέκα υποψήφιους και όρισε ημερομηνία για τους εναπομείναντες δύο που θα ανοίξει τις οικονομικές μειοδοτικές προσφορές.

Μόλις έγινε γνωστό σε κάποια σαίνια του Δημαρχείου οτι μέσα στους αποκλεισμένους υπήρχαν κάποια ονόματα "που δεν έπρεπε να υπάρχουν", σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έστειλαν έναν επαρχιώτη σαίνι να πει στην επιτροπή οτι πρέπει να συμπεριλάβει ακόμα δύο για να προχωρήσουν στη διαδικασία, με την αιτιολογία οτι είναι πολύ γνωστοί με "κάποια σαίνια" που έχουν και την ανάλογη δύναμη στα κουμάντα της πόλης. Μάθαμε όμως οτι η επιτροπή δεν ενέδωσε στις παράνομες απαιτήσεις των καλόπαιδων αυτών και είπαν ένα όχι στην απαίτηση. Μετά από λίγο όμως κάποιος δημοτικός σύμβουλος που το παίζει και αρχηγός παράταξης χωρίς παράταξη και κατοικοεδρεύει στον 4ο όροφο του Δημαρχείου μήπως δαγκώσει το κόκκαλο που πέφτει, ζήτησε από κάποιο μέλος της επιτροπής να ανακαλέσει την απόφασή τους για κάποιον έτερο εργολάβο, να παραβλέψουν κάποια "τυπική αρρυθμία" που υπήρχε και να τον συμπεριλάβουν στη συνέχεια του διαγωνισμού. Δυστυχώς γι αυτόν όμως ο υπάλληλος αρνήθηκε και απείλησε τον δημοτικό σύμβουλο ότι θα παραιτηθεί από την επιτροπή αν τον πιέσει να κάνει αυτό που του ζητούσε.

Τώρα εμείς τι να πούμε; Ο δήμαρχος Παπανικολάου δεν τα γνωρίζει αυτά; Εδώ τα μάθαμε εμείς, αυτός και η παρέα του τι κάνουν όλη μέρα και νύχτα στο δημαρχείο; Δεν γνωρίζει ποιοι κατοικοεδρεύουν στον 4ο για να ελέγχουν ελαστικούς υπαλλήλους στις αποφάσεις τους; Δεν γνωρίζει το παιχνίδι του "τι μου δίνεις για να μην μιλήσω;" Ας βγει από το γραφείο του και να δει ποιοι κάθονται μέσα στα γραφεία... Τόσο δύσκολο είναι; Εκτός αν, λέμε αν, τα γνωρίζει όλα και για τους δικούς του λόγους δεν κάνει τίποτα. Αυτό μας έρχεται να το πιστέψουμε σαν πιο βάσιμο στις σκέψεις μας.

Έτσι δύο ανάδοχοι θα αναμετρηθούν για να πάρουν την δουλειά των 73.800,00 ευρώ.

Δείτε το σχετικό της ανάθεσης.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πλιάτσικο στον δήμο Γλυφάδας - Από εργολάβο σε εργολάβο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">