ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τέρενς Κουίκ: Συνέντευξη για όλα τα θέματα της Επικαιρότητας

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, έδωσε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή ΑΚΡΑΙΩΣ του Τάκη Χατζή. Η συνέντευξη δόθηκε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Τα κυριότερα αποσπάσματά της είναι τα εξής:
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν είναι «Παναθηναικάκιας», και δεν το λέω με την ποδοσφαιρική έννοια… ούτε ψηλός είναι… Δεν είναι ούτε από την Αγία Παρασκευή της Λέσβου…

Το σύστημα, όταν πεθαίνει και σπαράζεται, «βγάζει νύχια»…! Δεν θα την γλιτώσει. Τελειώνουμε. Η Ελλάδα πρέπει να μπει σε μια τάξη σε ό, τι αφορά και στα θέματα Δικαιοσύνης και της Διαφθοράς. Να το πάρουν χαμπάρι όλοι, ότι εμείς ούτε απειλούμεθα ούτε εκβιαζόμαστε!

Γιατί, απλούστατα, από τους ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν υπάρχουν «πιασμένοι» σε συμφέροντα! Εμείς δεν έχουμε παρτίδες με κάποιους που πετάνε με lear jet στη Γενεύη και αλλού…

Τη Τρίτη θα ακουστούν πολλά καινούργια (στοιχεία) σε γνωστές υποθέσεις, αλλά θα ακουστούν και καινούργιες υποθέσεις, που μπορεί να αγγίζουν αγορές ακινήτων στο εξωτερικό, ίσως και στις Η.Π.Α., ακίνητα που μπορεί να κάνουν και 3 ή 4 εκατομμύρια – έτσι για να πάρετε μια ιδέα – λογαριασμούς με πάνω από 50 ή 60 εκατομμύρια, πού βρέθηκαν… Θέματα που μπορεί να χρειάζονται και την δικαστική συνδρομή, νέες δικαστικές συνδρομές από χώρες του εξωτερικού...
Δεν θα την γλιτώσει κανένας, ξέρετε γιατί; Γιατί – τουλάχιστον – μπορεί ο Έλληνας να έχει ματώσει με τα Μνημόνια, αλλά ζητάει όμως και την κάθαρση του βίου!

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ

Ο Πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβρη - μετά τις εκλογές - είπε, ότι σε έξι μήνες θα γίνει ανασχηματισμός και νομίζω, ότι αυτό που είπε το εννοεί.

Οι «λάτρεις» της «οικουμενικότητας» ή της «ανασύνθεσης» κυβέρνησης με άλλα Κόμματα, να το ξεχάσουν αυτό το σενάριο! Από την πρώτη στιγμή αυτό το σύστημα, το οποίο εμείς μαχόμαστε, αυτό το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, θέλει να μπει «ντε και καλά» στο παιχνίδι της συγκυβέρνησης, για να «κουκουλώσει» πράγματα!!! Δεν θα το επιτρέψουμε!

Και να πω και κάτι ακόμη; Και ίσως αυτό να είναι πολύ χαρακτηριστικό. Θέλανε ντε και καλά, με τον τρόπο που χειρίζονταν επικοινωνιακά την υπόθεση, πράγματι να οξύνουν την κατάσταση μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα Μουζάλα, με την προσδοκία μήπως πέσει αυτή η κυβέρνηση… Δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια τροχιά τετραετίας και πολλοί να ετοιμάζονται (για τις συνέπειες των πράξεών τους).

Το θέαμα με τις χειροπέδες δεν είναι ευχάριστο, δεν αποτελεί απειλή, αλλά ούτε αποτελεί επικοινωνιακό «αντίμετρο» σε σχέση με το τι γίνεται με τα Μνημόνια. Εμείς ήμασταν, όμως, κάθετοι υπέρ μιας κάθαρσης του πολιτικού και επιχειρηματικού βίου της χώρας. Διευκρινίζω, ότι αναφέρομαι σε  εμπλεκόμενους επιχειρηματίες με την πολιτική… Κάποτε, η πολιτική καθόριζε την οικονομία, τα τελευταία χρόνια όμως η οικονομία (δυστυχώς) είναι αυτή που καθορίζει την πολιτική!

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της διαπραγμάτευσης, έχω την εικόνα, ότι έκλεισαν όλα τα δύσκολα θέματα. Δεν ισχυρίζομαι, ότι κλείνουν έτσι όπως ενδεχομένως θα θέλαμε. Σε μία διαπραγμάτευση κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις. Όμως, νομίζω, ότι τελειώνουμε οριστικά και με το ασφαλιστικό κεφάλαιο. Όλα αυτά τα χρόνια κόβανε - κόβανε - κόβανε, έντεκα φορές τις συντάξεις, αλλά παρέμενε ανοιχτό το πλαίσιο του ασφαλιστικού συστήματος.
Τώρα κλείνει και αυτό το πλαίσιο. Άρα, οτιδήποτε πλέον καταλογιστεί ως οριστική σύνταξη, αυτό θα είναι πράγματι το οριστικό. Το τελειώσαμε, το κλείσαμε το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό κεφάλαιο.
Μένει μόνο η εκκρεμότητα στα κόκκινα δάνεια, αλλά νομίζω ότι θα έχουμε και εκεί μία θετική εξέλιξη. Εξάλλου, αυτό δεν αφορά στεγαστικά. Αφορά κυρίως επιχειρηματικά δάνεια.
Δεν θέλω να βάλω χρονοδιαγράμματα, γιατί αυτά παίζουν πάνω - κάτω, αλλά νομίζω, ότι το αργότερο μέχρι τις 23 Απριλίου θα πρέπει να έχει τελειώσει και το νομοθετικό.
ΚΑΝΕΝΑ ΓΥΑΛΙ ΔΕΝ ΡΑΓΙΣΕ. ΜΠΕΤΟΝ ΟΙ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥΖΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΡΧΗΓΟΥΣ
Διαβεβαιώ κατηγορηματικά, ότι κανένα γυαλί δεν έχει ραγίσει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να σπάσει.
Με κάθε τρόπο, με κάθε τόνο και με κάθε ρητορεία μας, λέμε ότι «στηρίζουμε την κυβέρνηση τετραετίας. Ότι ο Πάνος Καμμένος στηρίζει Αλέξη Τσίπρα, εμείς στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ». Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να είμαστε 153 unblock, μπετόν, Βουλευτές. Αλλά δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιάννη Μουζάλα. Όχι γιατί απέτυχε στο έργο του. Απεναντίας... Σε μία ανακοίνωσή μας, που την συνέταξα και εγώ, λέμε ότι είναι ένας ικανότατος Υπουργός στον τομέα του.
Από την πρώτη στιγμή ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε σημαία τα εθνικά θέματα, όπως είναι της Μακεδονίας μας, το θέμα της Θράκης και όχι μόνο. Όλα αυτά, λοιπόν, τα υπερασπιζόμαστε και τα ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή. Η υπόθεση Μουζάλα είναι ανοιχτή και για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς και (θα επιλυθεί) όταν επιστρέψουν από τα ταξίδια τους (ο Πρωθυπουργός επέστρεψε).
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ. Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ
Θεωρούμε πολύ μεγάλη επιτυχία, το ότι μετά την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, για πρώτη φορά κυβέρνηση - γιατί αυτό δεν έγινε ούτε με τον Γιώργο Παπανδρέου, ούτε τον Αντώνη Σαμαρά - η Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Όλγα Γεροβασίλη, που σημαίνει ο Πρωθυπουργός, που σημαίνει η Ελληνική κυβέρνηση, έκαναν δημόσια δήλωση, ότι δεν συζητούμε καν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, έτσι όπως θέλουν να το προβάλλουν εκείνοι οι οποίοι μιλούνε για «Μακεδονία» και βάζω τα εισαγωγικά για μην παρεξηγηθώ.
Οι ΑΝΕΛ παραμένουμε πιστοί σε αυτό που είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με λυγμούς στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του ’92 και βεβαίως αυτό που έβαλε ως βέτο επάνω στο τραπέζι ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι.

Και ένα τελευταίο: Ο κύριος Κουμουτσάκος να είναι πολύ προσεκτικός, να μη λέει ανακρίβειες, όταν μου δίνει κάποια απάντηση, διότι ποτέ δεν υπερψηφίστηκε μέσα στην Βουλή τέτοιο θέμα (Σ.Σ.: Για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes για κάθε χρήση). Ενδεχομένως να το ανέφερε σε κάποια κουβέντα προγραμματικών δηλώσεων η κυρία Μπακογιάννη ως ΥΠΕΞ, αλλά δεν υπερψηφίστηκε ποτέ κάτι τέτοιο μέσα στην Βουλή και βεβαίως δεν το υπερψήφισε ο κύριος Καμμένος.  
Υποσημείωση: Τέρενς, ως έμπειρότερος, και παράλληλα γέννημα της ΕΡΤ, δεν μπορείς να ''κατευθύνεις'' προς την ορθή οδό τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά ώστε να ισχύσουν τα αυτονόητα και με εμάς; Γιατί πρέπει να στερούμαστε μια τοπική δομή που υφίστατο στο τόπο μας ( Νότια προάστια ) επί δεκαετίες ; 
Ο νόμος που θέσπισε ο  Νίκος Παππάς επιτρέπει τη δημιουργία θυγατρικών της ΕΡΤ, άρα μπορεί να ισχύσουν τόσο μια δομή στα νότια προάστια, όσο και μια ψηφιακή πλατφόρμα ραδιοφωνίας, και να κάνουμε την μετάβαση στη χώρα μας όπως απαιτείται, με την ΕΡΤ πάροχο Ψηφιακής ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ, και μετόχους σε ένα ποσοστό τους Ιδιώτες, πλην των ιδιοκτητών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ. ( Ήδη έχουμε αρκετή διαπλοκή, και δεν χρειάζεται διεύρυνση, χρειάζεται όμως μια μεταρρύθμιση ακόμα ) 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τέρενς Κουίκ: Συνέντευξη για όλα τα θέματα της Επικαιρότητας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">