ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιάννης Κουρδομένος - Γλυφάδα FM 1977

Ο Γλυφάδα FM υπήρξε ο πρώτος πρότυπος πειραματικός ραδιοφωνικός σταθμός στα νότια προάστια Αττικής από την δεκαετία του 1970.

Ιδρυτής τόσο της ιδέας, όσο και της υλοποιήσεως, υπήρξε ο Γιάννης Κουρδομένος, μηχανολόγος - ηλεκτρονικός ραδιοφωνίας - τηλεοράσεως.

Από τη δεκαετία του 70, και συγκεκριμένα από το 1977, υπήρχαν πειραματικές καθημερινές εκπομπές στα FM κύματα, ενώ παράλληλα λειτουργούσαμε στα μεσαία κύματα ( ΑΜ ) με κάλυψη ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, και πολλές Βαλκανικές και άλλες χώρες.

Εμείς καθιερώσαμε τις γνωστές σε όλους συνομιλίες στα μεσαία κύματα, οι οποίες συνεχίστηκαν και στα FM την δεκαετία του 80, ανάμεσα σε ραδιοερασιτέχνες και ακροατές των μεταδόσεων, και με απευθείας ανοιχτές γραμμές στο ακροατήριο.

Όσα έγιναν στη συνέχεια ως δομή προγράμματος σε ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ είχαν την αφετηρία τους στους πρωτεργάτες του χώρου, και ενδεικτικά αναφέρουμε τα ''τηλεοπτικά παράθυρα'' και τις απευθείας συνδέσεις με radioling.

Η επιλογή μας ήταν καθαρά η τοπική εκπομπή στα FM κύματα

Οι εκπομπές ήταν πειραματικές, και περιορισμένες εντός των ορίων της πόλεως μας, ( ΓΛΥΦΑΔΑ ) και ελαχίστων γειτονικών, αν και με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες μεταδόσεως μπορούσαμε να τοποθετήσουμε την κεραία στον Υμηττό και να έχουμε κάλυψη σχεδόν ολόκληρου του Ν.Αττικής.

Καθίσταται αυταπόδεικτο, ό, τι κόμματα, νομοθέτες, κυβερνήσεις, και εν γένει πάσης φύσεως αρχές, διέβαλαν και κατάργησαν στην πράξη το Ελληνικό Σύνταγμα, δεδομένου ό,τι η έρευνα πρέπει να προστατεύεται από την πολιτεία, και όπως γνωρίζουν πολλοί εκ των συμπολιτών μας, εμείς υπήρξαμε πρωτεργάτες - πρωτοπόροι ενός χώρου, πριν από το σύνολο των υπολοίπων, και παράλληλα ερευνητές και επιστήμονες του αντικειμένου. 

Πρέπει να αναφερθεί το γεγονός χιλιάδων κατοίκων στην περιοχή μας, οι οποίοι γνώριζαν  ποιοι είμαστε και τα πεπραγμένα μας, από τη δεκαετία του 70, όσων αφορά την ραδιοφωνία, όπως και ο πόλεμος της φυσικής μας εξόντωσης, για την υπηρέτηση αλλότριων σκοπών, και εν συνεχεία για την επικράτηση της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής στο τόπο μας, η οποία διαμορφώθηκε από ημιμαθείς, αστοιχείωτους, αντιδημοκράτες, και πάσης φύσεως  απαράδεκτα άτομα για τον στίβο της κοινωνίας, της πολιτικής, και των κοινών.

Ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας, ο οποίος μας διακατείχε, ήταν το μοναδικό χαρακτηριστικό μας γνώρισμα, σε μια χώρα στην οποία τόσο τα κόμματα, όσο και οι εκάστοτε πολιτευόμενοι καπηλεύονται για ιδίων όφελος, όπως και των ημετέρων τους, καταργώντας στη πράξη το πολίτευμα όσο και το Ελληνικό Σύνταγμα.

Εμείς είμαστε οι πρωτοπόροι που περάσαμε εμπράκτως το μήνυμα αλλαγών και αναπροσαρμογών σε συστημικά στεγανά και στερεότυπα, και στη συνέχεια ακολούθησαν εκατοντάδες άλλοι στο τόπο μας.

Το γεγονός η πολιτεία, η κυβέρνηση, όπως και οι αρχές, να μην δημιουργούν το πλαίσιο δικαίωσης όσων πρωτοστάτησαν σε ένα χώρο, κατάμαρτυρά ένα ευτελές πολίτευμα, και μια πολιτικοοικονομική σήψη η οποία συνεχίζει να κατατρώγει την κοινωνική δικαιοσύνη και την πραγματική δημοκρατία.

Εμείς κληθήκαμε να αναγνωρίσουμε οτιδήποτε υιοθετήθηκε και διαμορφώθηκε από την δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα, ενώ στον αντίποδα εμάς δεν μας αναγνώρισε κανείς ό,τι είμαστε οι κύριοι δημιουργοί και διαμορφωτές όσων ισχύουν σήμερα στη χώρα μας.

Σαφώς δεν εννοούμε την διαπλοκή η οποία επικράτησε σύμφωνα των κάκιστων χειρισμών από τη πλευρά των εκάστοτε κυβερνήσεων, επισημαίνουμε την πατρότητα όσων ισχύουν σήμερα σε επίπεδο ιδιωτικών και δημόσιων ραδιοφώνων ( FM ) και αποδέχονται εκατομμύρια πολιτών στη χώρα μας, και κανείς από το σύνολο όσων λειτουργούν δεν μπορεί να επικαλεστεί το ανάλογο.

Τονίζουμε ό,τι στα τέλη της δεκαετίας του 80, έπειτα από αποδεδειγμένη λειτουργία από τη πλευρά μας πάνω από μια δεκαετία, διαμορφώθηκαν πολιτικοί όροι και σκοπιμότητες ώστε οι σύγχρονοι ''κοτζαμπάσηδες'' του τόπου μας να περάσουν όσα άνηκαν στην αστική τάξη, σε έχοντες και κατέχοντες της οικονομικής ελίτ, και παράλληλα με διαμόρφωση όρων δημοτικών - πολιτικών ραδιοφώνων, να εδραιώσουν την συνέχιση του συντηρητισμού υπέρ της πλουτοκρατίας και της κλεπτοκρατίας στη χώρα μας.

Εμείς αντιδράσαμε δημόσια στα νότια προάστια κατά όσων μεθόδευαν τα κόμματα του παλαιοκομματισμού ( ΝΔ & ΠΑΣΟΚ ) δεχόμενοι από αυτό το σύστημα διώξεις και κατασχέσεις, και κανείς άλλος από εκατοντάδες που παρουσιάστηκαν ως αγωνιστές, και πολλά ακόμα, αξιώνοντας την συμμετοχή τους στα κοινά και την πολιτική.  

Το αυταπόδεικτο, έπειτα από σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', χωρίς να έχει υπάρξει αποκατάσταση, καθιστά σαφές σε κάθε πολίτη, και συμπολίτη μας, ότι ακόμα και σήμερα η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη νοσούν στο τόπο μας, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αναπροσαρμόσει το ελάχιστο.

Κύριοι της κυβερνήσεως, και του ΣΥΡΙΖΑ, λύστε και τα δικά μας ζητήματα τοπικής δημοκρατίας στα νότια προάστια Αττικής με διαμόρφωση όρων για επαναλειτουργία ενός ( 1 ) μαζικού μέσου όλων των δημοτών - κατοίκων, όπως το οραματιστήκαμε, το διαμορφώσαμε, και μας το κατέστρεψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τονίζεται ό, τι εμείς πρωτοστατήσαμε τοπικά πειραματικά και στην τηλεόραση, πολλά χρόνια πριν υπάρξει το ''τοπικό κανάλι'' το οποίο βαφτίστηκε ''LOCAL'', και με πολιτική παρέμβαση έλαβε βεβαίωση λειτουργίας ώστε να πωληθεί στον Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος έχει αλλάξει τη δομή του, και έχει διευρύνει τη διαπλοκή του. ( Σαφώς δεν επιλέξαμε να μεταδίδουμε στην συχνότητα της ΥΕΝΕΔ και της ΕΙΡΤ όταν έκλειναν, όπως έκαναν άλλοι για διασημότητα, και λειτουργούσαμε πειραματικά σε άλλη συχνότητα από αυτές που χρησιμοποιούσε η κρατική τηλεόραση )

Για τη δική σας ενημέρωση θυμίζουμε: Πριν την ύπαρξη ιδιωτικών και δημόσιων - δημοτικών ραδιοφώνων στα FM της χώρα μας, καθημερινά πολλοί από τους πρωτοπόρους και πρωτεργάτες του χώρου, όπως και αρκετοί που ακολούθησαν θέταμε σε καθημερινή βάση τι πρέπει να ισχύσει στο τόπο μας.

Συγκεκριμένα: Στις αρχές της δεκαετίας του 80, όπως και στα μέσα αυτής της δεκαετίας, είχαμε επεξεργαστεί πολλοί κάτοικοι νοτίων προαστίων και της Γλυφάδας, ότι αποτελεί επιβεβλημένη αναγκαιότητα να υπάρξει ένα άμεσο και μαζικό μέσο στο τόπο μας.

Κατόπιν των δικών μου προτάσεων στους υπολοίπους, οι οποίοι ήταν περισσότεροι από δέκα άτομα, έγινε μια συνάντηση όλων ημών ώστε να τεθεί το ζήτημα δημιουργίας ενός συλλογικού ραδιοφώνου με την επωνυμία ''ΓΛΥΦΑΔΑ'' και να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες ίδρυσης, εγκατάστασης, και λειτουργίας.

Έπειτα από τις συζητήσεις αρκετοί αποχώρησαν, δεδομένου ότι η δική τους παρουσία στο χώρο αποτελούσε είτε hobby, είτε μια παράλληλη δραστηριοποίηση, και ουδεμία σχέση είχαν με την διαμόρφωση δημοκρατικών όρων σε κοινωνικοπολιτικοοικονομικό επίπεδο στα νότια προάστια Αττικής.

Ήταν η πρώτη διαμόρφωση όρων ώστε να υπάρξει η λειτουργία του ''RADIO ΓΛΥΦΑΔΑ'' το οποίο λειτούργησε για λίγα χρόνια μέχρι την δίωξη και κατάσχεσή του για την ενδυνάμωση των γνωστών οικογενειών ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Όπως έχουμε αναφέρει, κάποιοι εξ ημών επιλέξαμε την ενδογενή παρουσία εντός των ορίων της Γλυφάδας, και έτσι λειτούργησε από το 1991 μέχρι το 1999 σε καθημερινή βάση ο ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' ( 91 mhz, 90, 6 mhz )  ο οποίος μπήκε στο μάτι του κυκλώνα με διώξεις και κατασχέσεις, επίσης για την επικράτηση των σύγχρονων ''κοτζαμπάσηδων'' στα κοινά και την πολιτική, όπως και των ημετέρων τους της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής.

Το κλείσιμο του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' το 1999, ήταν το δεύτερο και καθοριστικό χτύπημα του σάπιου συστήματος για την διαμόρφωση όρων για τοπικά πλουραλιστικά και μαζικά μέσα στο τόπο μας.

Αναφέρουμε ό, τι και ο έτερος ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' ( DIVA FM 106, 2 mhz ) Τζανάκου, ο οποίος λειτούργησε από την κεντρική πλατεία της πόλης μας, ήταν καθαρά πνευματική δική μας δημιουργία, εμείς προτείναμε την δημιουργία του, και σε καμία περίπτωση οι φερόμενοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι χωρίς την δική μας συγκατάβαση χρησιμοποίησαν την επωνυμία, ( κλέβοντας την δική μας επωνυμία) και με λειτουργούντα τον τοπικό ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', όπως και με δική μας κατατεθειμένη αίτηση, παράβολο στο υπουργείο τύπου και ΜΜΕ, και στη συνέχεια εξασφαλίζοντας βεβαίωση λειτουργίας, σαφώς με πολιτική υποστήριξη, τον πώλησαν στον όμιλο Κουρή, και σήμερα λειτουργεί ως ραδιόφωνο του εν λόγω ομίλου. 

Επίσης αναφέρουμε και την ολιγόμηνη λειτουργία του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', με κατάθεση αιτήσεως από τον Χ.Πατρινό, επίσης δικής μας προτάσεως και λειτουργίας, την περίοδο που ο Τζανάκος κλέβοντας την επωνυμία κατέθετε για παραχώρηση βεβαιώσεως λειτουργίας, και ενώ υπήρχαν κατατεθειμένες οι δικές μας αιτήσεις που είχαν προηγηθεί χρονικά.  

Με βασικό δεδομένο την δική μας πνευματική ιδιοκτησία της επωνυμίας από τη δεκαετία του 70 , όσο και του γεγονότος καταλήστευσης έπειτα από αιτήσεις και παράβολα του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004'' ο οποίος υπήρξε ο πρώτος σταθμός στα FM, καθώς και του γεγονότος να ζήσουμε στο τόπο μας σύμφωνα των επιλογών μας, και έχοντας το αυταπόδεικτο έπειτα από κλοπή δικής μας πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτοι να λαμβάνουν βεβαίωση λειτουργίας για αυτό που ανήκε σε εμάς,  το οποίο το πώλησαν στον όμιλο Κουρή, καλούμε τόσο την κυβέρνηση, όσο και το σύνολο των εμπλεκομένων να αποκαταστήσουν το δίκαιο που υποσχέθηκαν.
   
ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ( Διώξεις και κατασχέσεις 1977, 1983, 1999, 2004 )

Το σύνολο αυτών των δεδομένων από τη δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα θα δρομολογηθούν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, δεδομένου ό, τι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη. 


Είναι αδιανόητο δικαστικός ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος του ΕΣΡ, όπως και τα υπόλοιπα μέλη, να ορίζονται από κόμματα διαπλοκής, αντί να επιλέγονται από τον Ελληνικό λαό. Εμείς θέλουμε να αλλάξει ριζικά η πλαισίωση και το πλαίσιο διορισμών στο ΕΣΡ, και να επιλέγει με ψηφοφορία ο Ελληνικός λαός ποιοι θα διοριστούν σε ανεξάρτητες αρχές, ώστε να είναι πράγματι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ.

Επί σειρά ετών πρόεδρος και μέλη του ΕΣΡ αντί να προβαίνουν έπειτα από σειρά αιτήσεων μας σε επανεξέταση των κατατεθειμένων αιτήσεων ώστε να παρέχουν αιτιολόγηση των λόγων που δεν παρείχαν σε πρωτεργάτες ενός χώρου βεβαιώσεις λειτουργίας, έπειτα από σύννομες ενέργειες, υπάρχει η δική τους υπογραφή - συναίνεση σε σειρά διώξεων και κατασχέσεων που έγιναν σε εμάς έπειτα των πρωτοκολλημένων αιτήσεων μας στο ΕΣΡ ( Εθνικό Συμβούλιο Ραδιουργίας ) ενώ παρείχαν τη δυνατότητα να λειτουργούν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ σειρά μέσων της ιδίας και άλλης μορφής ( ραδιοτηλεοράσεως ) οι όμιλοι της διαπλοκής, και πολιτικά κόμματα.

Για άλλη μια φορά όσοι υποσχέθηκαν αποκαταστάσεις δεν έπραξαν το ελάχιστο, και επικέντρωσαν στα εθνικά τηλεοπτικά όπως και στην ΕΡΤ.

Κύριοι της κυβερνήσεως, και του ΣΥΡΙΖΑ, λύστε και τα δικά μας ζητήματα τοπικής δημοκρατίας στα νότια προάστια Αττικής με διαμόρφωση όρων για επαναλειτουργία ενός ( 1 ) μαζικού μέσου όλων των δημοτών - κατοίκων, όπως το οραματιστήκαμε, το διαμορφώσαμε, και μας το κατέστρεψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Μόνο σε αυτή τη περίπτωση θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Γιάννης Κουρδομένος
ΥΓ: Στη συχνότητα που πρωτοστατήσαμε και λειτουργήσαμε επί δεκαετίες, βρέθηκαν στη συνέχεια το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, όπως και κομματικό ραδιόφωνο της διαπλοκής Καρατζαφέρη. ( Επί 40 χρόνια στερούν από τον πρωτεργάτη ενός χώρου τόσο τη νομιμότητα όσο και το δικαίωμα διαβίωσης, ενώ διόρισαν χιλιάδες εν συνεχεία και καταπατώντας τη συχνότητα λειτουργίας μας )

* Το ίδιο αναπαράγεται σήμερα και στο διαδίκτυο από τους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες , ώστε ληστεύοντας πνευματική ιδιοκτησία να κατακερματίζουν και να έχουν ουσιαστικά κέρδη οι συντηρητικοί και λοιποί επιτήδειοι, οι οποίοι σημειωτέων από τα έδρανα του δήμου Γλυφάδας παρανομούν επί δεκαετίες στις σύννομες αιτήσεις μας.

* Οτιδήποτε ηλεκτρονικό και ενημερωτικό με τον όρο Γλυφάδα, αποτελεί κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, εκτός αν υπάρχει έστω και ένας ο οποίος μπορεί να αποδείξει ότι χρησιμοποίησε τον όρο πριν από εμάς για ηλεκτρονικής μορφής υλοποίηση. ( Εμείς έχουμε τα στοιχεία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, και του υπουργείου τύπου και ΜΜΕ )

Οι σύγχρονοι Κοτζαμπάσηδες επί δεκαετίες στα έδρανα του δήμου και της πολιτικής είναι βέβαιο ότι αντιλαμβάνονται επαρκώς, και με βασικό δεδομένο σειρά αιτήσεων μας επί δεκαετίες στο ΕΣΡ, σε αρμόδιους υπουργούς, στο δήμο, κ.α., και φυσικά είτε με παρανομίες από τη πλευρά τους, είτε με αδράνεια να εξετάσουν επαρκώς τα αιτήματα και να μας παρέχουν τεκμηριωμένες απαντήσεις και εκπροσώπηση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιάννης Κουρδομένος - Γλυφάδα FM 1977 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">